Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ


Ουτσέρ του κόμματος BDP : Από σήμερα πλέον κουρδική άνοιξη


Ο βουλευτής της πόλης Βαν του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ μιλώντας σε διαδήλωση που οργανώθηκε για την απελευθέρωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν δήλωσε πως : Όλοι θα αναγνωρίσουν την αυτονομία που ανακηρύχθηκε στο Κουρδιστάν της Συρίας.
Ο βουλευτής της πόλης Βαν του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ, ο αντιδήμαρχος της πόλης Βαν Σαμπρί Άμπι, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP και περίπου 500 άτομα μετείχαν σε πορεία που οργάνωσε ο Σύλλογος Συγγενών Φυλακισμένων (TUYAD-DER), ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά στα γραφεία του BDP από όπου άρχισαν πορεία από την λεωφόρο Δημοκρατίας. Αυτοί που μετείχαν στην πορεία φώναζαν συνθήματα όπως ¨Ζήτω ο πρόεδρος Οτζαλάν¨ και ¨Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού¨. Στο τέλος της πορείας έκανε μια ομιλία ο βουλευτής του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ.

¨ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΟΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ¨
Ο Ουτσέρ μιλώντας ως κουρδικός λαός ζήτησε την απελευθέρωση του Αμπτουλλάχ Οτζαλάν για να υπάρξει μια λύση, και είπε πως ο Οτζαλάν είναι ο ηγέτης του κουρδικού κινήματος στην περιοχή του Κουρδιστάν. Ο Ουτσέρ είπε πως ¨ Ο πρωθυπουργός αντί να απειλεί τον λαό του Κουρδιστάν στην Συρία, ας αναπτύξει ένα πρόγραμμα για να δοθούν τα δικαιώματα των Κούρδων στο Βόρειο Κουρδιστάν, δηλαδή στην περιοχή που είναι εντός των τουρκικών συνόρων. Ο Ερντογάν υπερβαίνει τόσο πολύ τα όρια του, που φτάνει να απειλεί όλο τον κόσμο. Να ξέρει όμως καλά πως εμείς χαιρετίζουμε με σεβασμό την αυτονομία που ανακήρυξε στην Συρία το Κουρδικό Συμβούλιο. Ζήτω το αυτόνομο ελεύθερο Κουρδιστάν. Ακόμη και αν δεν το αναγνωρίζουν η Τουρκία, ο κόσμος και τα Ηνωμένα Έθνη, η ιστορία ας τα γράψει έτσι. Όπως εκατομμύρια Κούρδοι την καρδιά τους αναγνώρισαν το Ομόσπονδη κυβέρνηση του Κουρδιστάν, έτσι και όλοι θα αναγνωρίσουν την αυτονομία του Κουρδιστάν στην Συρία. Από σήμερα πλέον είναι η Κουρδική άνοιξη. Το όνομα των Κούρδων του Κουρδιστάν των 4 τεμαχίων θα είναι συνώνυμο της ελευθερίας¨.
........
Εφ. Ραντικάλ 27/7/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: