Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΒΕΘ: Κλοπές πρώτων υλών από εργοστάσια στη Σίνδο - Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!


 Τα κλοπιμαία κατευθύνονται συνήθως σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων

Τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμη και ανθρώπινα θύματα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων κλοπών στη δυτική πλευρά της πόλης, κρούει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μακεδονίας –Θράκης Θόδωρο Καράογλου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται αποδέκτης πλήθους καταγγελιών από επιχειρήσεις - μέλη του για κρούσματα κλοπής προϊόντων και πρώτων υλών από τις εγκαταστάσεις τους, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης (ΒΙΠΕΘ, Νεοχωρούδα, Καλοχώρι)».

Σημειώνεται ότι τα κλοπιμαία κατευθύνονται συνήθως σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων.

«Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται σε Λερναία Ύδρα. Οι «γνωστές – άγνωστες» συμμορίες που λυμαίνονται κυρίως σε ορειχάλκινα και γενικότερου ενδιαφέροντος μεταλλικά προϊόντα και υλικά, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο (εξοπλισμό, μηχανήματα κλπ) προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Αντίθετα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, κυρίως βιοτέχνες και έμποροι, αισθάνονται ανίσχυροι και πολλές φορές οδηγούνται σε παράτολμες πράξεις» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η πολιτεία θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. «Όσο αποδεχόμαστε μία έκνομη κατάσταση ως φυσιολογική, τόσο κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε ως κοινωνία, σε επικίνδυνες ατραπούς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ τονίζοντας ότι τα μέτρα αστυνόμευσης στις προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να ενταθούν, ιδιαίτερα κατά το χρονικό διάστημα που διανύουμε (καλοκαιρινές άδειες, προσωρινή αναστολή εργασιών των επιχειρήσεων), με στόχο τον περιορισμό και αν είναι δυνατό την εξάλειψη του φαινομένου.

«Η όποια αδράνεια ή ολιγωρία από την πλευρά της αστυνομίας πιθανόν να οδηγήσει νομοταγείς πολίτες –επιχειρηματίες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους με ότι αυτό συνεπάγεται» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να διενεργούν εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, προκειμένου να διαπιστώνουν τη νομιμότητα της προμήθειας των υλικών τους αντιστοιχίζοντάς τα με τα απαραίτητα παραστατικά.

 voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: