Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ!


Εμείς σας τα είχαμε πει πάντως χωρίς να είμαστε η Αντιτρομοκρατική:

Πώς πέρασε το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα από το ειδικό μηχάνημα του υπουργείου; Ή μήπως και ΔΕΝ πέρασε;

Διευκρινίστηκε από την Αντιτρομοκρατική
πώς έφτασε η βόμβα στην Κατεχάκη


ΔIEYKPINIΣTHKE από την έρευνα της Aντιτρομοκρατικής ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο φάκελος βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.


Oπως έγινε γνωστό από την EΛAΣ, επρόκειτο για...ένα δέμα σε σκληρό κουτί που εστάλη ταχυδρομικώς στις 18 Ιουνίου από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Το δέμα έγραφε ως αποστολέα τον Χρήστο Καραβέλα με διεύθυνση την Εκάλη και έφτασε στο γραφείο την περασμένη Τρίτη. Την Τετάρτη οι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη τηλεφώνησαν στον υπασπιστή του ενημερώνοντάς τον ότι υπήρχε αλληλογραφία για τον υπουργό στο πολιτικό γραφείο και εκείνος τους είπε να του την πάνε στο υπουργείο.

Πράγματι όλη η αλληλογραφία μεταφέρθηκε προχθές το πρωί, πέρασε χωρίς να ελεγχθεί και παρέμεινε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη μέχρι τις 8 και τέταρτο το απόγευμα που ξεκίνησε να ανοίγει τους φακέλους με αποτέλεσμα να εκραγεί στα χέρια του το παγιδευμένο δέμα.

Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι η βόμβα-παγίδα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ καθώς και από τον IRA που είχε στείλει ίδιο φάκελο στη Θάτσερ.

Επίσης το 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις ιταλικές και έχουν ζητήσει απαντήσεις για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις βόμβες που είχαν σταλεί τότε και τη χθεσινή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: