Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Προπαγάνδα από φιλοξενούμενους: «Τα παιδιά των Κυπρίων είναι άκρως ριζοσπαστικά»


Στο τελευταίο τεύχος της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Κύπρου Vestnik Kipra ( http://www.vestnikkipra.com/?mod=iss&id=3220 ), αριθμός 769 ημερομηνίας 25/06/2010, οι ρώσοφωνοι (το αν είναι ρώσοι εθνικά δεν το ξέρουμε, πάντως το επίθετο της αρθρογράφου δεν είναι ρώσικο) φιλοξενούμενοι στην χώρα μας έγραψαν ένα άρθρο με τίτλο «Τα παιδιά των κυπρίων είναι άκρως ριζοσπαστικά».

Δεν θα αναλώσουμε ενέργεια για την μετάφραση αυτού του ανοσιουργήματος.

Θα αναφέρουμε όμως ότι το πρώτο μέρος του άρθρου αυτού παρουσιάζει μια «έρευνα» (χωρίς αναφορά πηγής) για τα Ελληνόπουλα των σχολείων. Το πόσο φοβούνται τους ξένους, πως οι «ξένοι είναι κλέφτες» κ.α. γνωστά.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος αυτής της «κοινωνιολογικής μελέτης» είναι αφιερωμένο στο ΕΛΑΜ: το ότι το σύνθημά του είναι «Ελλάδα και η Κύπρος για τους Έλληνες, οι άλλοι – go home», το ότι «το ΕΛΑΜ και οι αντιρατσιστές του ΚΙΣΑ ήρθαν αμέτρητες φορές σε σύγκρουση». Στο τέλος έχει εκτενές μετάφραση από τις προσεκτικά επιλεγμένες θέσεις του ΕΛΑΜ. Σε περίοπτη θέση, παράλληλα με το κείμενο, δημοσιεύουν και μια φωτογραφία μερικών νεαρών με ξυρισμένα κεφάλια με τα χέρια χιτλερικά σηκωμένα που, φυσικά, δεν έχει καμιά σχέση με το ΕΛΑΜ, αλλά είναι παρμένα από το διαδίκτυο με στόχο να συκοφαντήσουν τους Έλληνες εθνικιστές του ΕΛΑΜ….

Αναρτούν και τα poster του ΕΛΑΜ κάτω από το άστρο της Βεργίνας, όπου το ΕΛΑΜ έχει την λεζάντα MACEDONIA IS HELLAS. Η πεφωτισμένη συντάκτρια γράφει το εξής εξωφρενικό: «οι εθνικιστές του ΕΛΑΜ έχουν εδαφικές διεκδικήσεις προς την Μακεδονία, την Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο».

Αναρτούμε στην συνέχεια επιστολή μας προς αυτήν την εφημερίδα, την οποία τους έστειλε ένας Έλληνας του Πόντου.

Αγαπητοί συντάκτες της Vestnik Kipra.

Είμαι από ένας από τους σταθερούς αναγνώστες της εφημερίδας σας. Δεν σας γράφω Ρώσικα, γλώσσα την οποία γνωρίζω άπταιστα, γιατί είμαι σίγουρος ότι σε μια τόσο μεγάλη και σοβαρή εφημερίδα, όπως είναι η δική σας, χωρίς αμφιβολία θα υπάρχει κάποιος που να μιλά και να διαβάζει Ελληνικά, δηλ. την γλώσσα της χώρας η οποία σας φιλοξενεί.

Η αφορμή για το παρόν γράμμα μου είναι άρθρο στο τεύχος 769, ημερομηνίας 25/06/2010, που υπογράφει κάποια κυρία Anzelika Azadiants με τίτλο «Τα παιδιά των Κυπρίων είναι άκρως ριζοσπαστικά». Δεν γνωρίζω ποίες σκοπιμότητες εξυπηρετείτε, αλλά έχοντας πλήρης εμπιστοσύνη στις δημοκρατικές ευαισθησίες σας, η οποία διαχέεται σε όλες τις γραμμές της εφημερίδας σας, είμαι βέβαιος ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή ενός ταπεινού Έλληνα αναγνώστη σας.

1. Ο κάθε αρθρογράφος που σέβεται τον εαυτό του και χρησιμοποιεί (υποτίθεται) αξιόπιστες πηγές, εάν θέλει να ακολουθεί τον κανόνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα πρέπει να αναφέρει τις πηγές αυτές. Για αυτόν τον λόγο δεν θα σχολιάσω το πρώτο μέρος του άρθρου της αξιοσέβαστης κας .Azadiants, η οποία γράφει για κάποια ποσοστά και αναφέρει «αποδείξεις» της «ξενοφοβίας» και «εθνικισμού» των Ελλήνων μαθητών στην Κύπρο. Εδώ θα σας αναφέρω μόνο ένα πράγμα: στην ημικατεχόμενη Κύπρο οι ξένοι παράνομοι (για «νόμιμους» δεν μιλάμε καν) ανέρχονται τουλάχιστον στις 200 χιλιάδες. Προς απόδειξη των λεγομένων μου σας αποστέλλω σχετικό δημοσίευμα από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου και παρακαλώ να το δημοσιεύσετε: http://www.efylakas.com/archives/787


2. Μακάρι οι Έλληνες να ήσαν «ξενόφοβοι» και «εθνικιστές», διότι αυτό το εθνοκτόνο γεγονός δεν θα συνέβαινε. Να έχετε υπόψη σας ότι αυτός ο αριθμός σε ποσοστά αντιστοιχεί περίπου το 26% του πληθυσμού της ελεύθερης Κύπρου. Για να γίνει κατανοητό από τους ρωσόφωνους αναγνώστες της εφημερίδας σας το μέγεθος του δράματος σας παραθέτουμε το ακόλουθο σενάριο. Μέσα σε 12 μόλις χρόνια, χωρίς να υπολογίζουν τους Νόμους του Ρωσικού κράτους, μπουκάρουν στην Ρωσία 60 εκατομμίρια (26% του πληθυσμού της Ρωσίας ) Κινέζοι. Και, από πάνω, κάποια επαγγελματίας προπαγανδιστής, π.χ.η κα Azadiants, προπαγανδίζει ότι οι Ρώσσοι είναι «ξενόφοβοι» και «εθνικιστές». Τότε αγαπητοί, σας βεβαιώνω ότι αν δεν ήσασταν, θα γινόσασταν ρατσιστές.

3. Εγώ δεν είμαι μέλος του ΕΛΑΜ. Είμαι όμως ένας φυσιολογικός άνθρωπος, στον οποίο δεν είναι αδιάφορη η Πατρίδα και παρακολουθώ τις εξελίξεις του τόπου. (ελπίζω και εσείς να ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία φυσιολογικών ανθρώπων). Σας προκαλώ λοιπόν να βρείτε έστω μια απόδειξη ότι η φωτογραφία, η οποία συνοδεύει το άρθρο της κα.Azadiants, απεικονίζει όντως μέλη του ΕΛΑΜ. Λοιπόν, αυτή τη μέθοδος προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου των ανθρώπων πριν από την κα Azadiants και πριν μερικές δεκαετίες τη χρησιμοποιούσε ο Γκέμπελς.

4. To ΕΛΑΜ όπως και το ΚΕΑ είναι κάποιες από τις πολιτικές επιλογές εκείνων των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι θεωρούν ότι η ζωή τους ανήκει στο Ελληνικό Έθνος και στην Πατρίδα τους. Μόνο χάρη σε τέτοιους ανθρώπους έχουν επιβιώσει τα έθνη σαν ιστορική και φυσική πραγματικότητα. Εγώ πραγματικά χαίρομαι που ακόμα η Κύπρος και το Γένος μας γεννά τέτοιους Έλληνες.

5. Αγαπητή κυρία Anzelika Azadiants. Σαν συντάκτης του άρθρου και ως αυτοπροβαλλόμενη ειδήμων θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Μακεδονία είναι πολιτικό και γεωγραφικό διαμέρισμα της σημερινής Ελλάδας. Οι Μακεδόνες εθνικά και η Μακεδονία γεωγραφικά πάντοτε ήταν μέρος της Πατρίδας μας. Αυτό το πολιτικό μόρφωμα απατεώνων που εσείς αποκαλείτε «Macedonia» θα βρίσκει πάντοτε απέναντί του όλους τους Έλληνες λόγω των προσπαθειών που καταβάλλει για να κλέψει την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Εθνικότητα των Αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων.

6. Και κάτι τελευταίο. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι εσείς εδώ, στη Γη των Ελλήνων της Κύπρου, είστε φιλοξενούμενη. Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τους άτυπους κανόνες φιλοξενίας, οι οποίοι και στην Ρωσία, και στην Αρμενία και στο Ισραήλ και παντού είναι οι ίδιοι. Ο κάθε φιλοξενούμενος σε έναν τόπο πρέπει να σέβεται τους οικοδεσπότες και να συμπεριφέρεται ανάλογα και να μην ασχολείται με την φτηνιάρικη προπαγάνδα, η οποία μόνο σ’ έναν Στάλιν ταιριάζει.

N.Ι.
antistasi.org

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι προβλημα εχουν αν ειμαστε ξενοφοβοι και εθνικιστες?τιμη μας και καμαρι μας.

ειμαστε ξενοφοβοι η ορθοτερα απορριπτουμε τους ξενους εποικους γιατι καθολου δεν γνωριζουμε τις προθεσεις τους στο μελλον και τους κινδυνους να αυξηθουν τοσοι πολλοι που να δημιουργησουν ενα δικο τους κρατος μεσα στη χωρα μας και να μας αρπαξουν τη γη μας,γιατι καθολου δεν σεβονται το τροπο ζωης ημων που αναγκαστικα τους φιλοξενουμε στο σπιτι μας,ειμαστε εθνικιστες γιατι αυτο ειναι το ιερο συμφερον μας να προστατευσουμε τα δικαιωματα μας στο σπιτι και τη γη μας,δεν παραφρονησαμε ακομη να παψουμε να μας απασχολει το συμφερον μας,και φυσικα ειμαστε ρατσιστες γιατι αν δεν ενδιαφερθουμε για τη ρατσα μας ,την ιστορια μας και τα δικαιωματα μας στη γη μας για ποια φυλη θα ασχοληθουμε,για τους μαο μαο?

ειμαστε λοιπον τα παντα και θα τα προασπισουμε με αποφασιστικοτητα τα ζωτικα μας συμφεροντα εναντια σε οσους επιθυμουν να τα απεμπολησουμε για να τα παραδωσουμε σε αυτους.

και ρατσιστες και φασιστες και ξενοφοβοι και εθνικιστες και αναρχικοι και ναζι θα ειμαστε,αρκει ολα αυτα να προστατευουν τα συμφεροντα μας απο τους καραδοκουντες να τα υφαρπαξουν.

και κατι ακομα,οι λεγομενοι ρωσοι εποικοι της κυπρου δεν ειναι ολοι ρωσοι,ειναι εβραιοι κυριως της σοβιετικης ενωσης,οι περισσοτεροι επαναπατριστηκαν στο ισραηλ ,καποιοι πηγαν και στη κυπρο που αποτελει δελεαρ για τους εβραιους η γη και το κλιμα της.

αν κανεις δει τηλεοραση στο ισραηλ θα δει οτι υπαρχει ακομη και εβραιορωσικο ,μεγαλο καναλι τηλεοπτικο στο ισραηλ http://9.zahav.ru/live/ και τα μεγαλα καναλια εκει υποτιτλιζουν τα προγραμματα τους στα ρωσικα!

ακριβως για την μεγαλη ρωσοφωνη εβραικη κοινοτητα του ισραηλ που ηρθε μετα το 1991

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΦΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

"Η νεοταξική αριστερόστροφη προπαγάνδα για την καλλιέργεια οικειοφοβίας, δηλαδή απομάκρυνσης από την ελληνικότητα με τη συνακόλουθη απαίτηση να αλλοτριωθούμε αγκαλιάζοντας τον «Άλλο» ως «διαφορετικότητα», αποτελεί δυστυχώς χρόνια τώρα μια θλιβερή σταθερά της καθημερινότητας του Έλληνα. Είναι η ίδια προπαγάνδα που απαντάται ως γκράφιτι των Εξαρχείων, ως ανάλυση των ΜΜΕ και ως διδακτικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων. Συνοψίζεται στις παροτρύνσεις να μην είμαστε «ξενοφοβικοί» (παραβλέποντας ότι καθόλου δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του ξένου που μπήκε από το παράθυρο), να μην είμαστε «ρατσιστές» (δηλαδή να αδιαφορήσουμε για τους προγόνους, το γένος και τη φυλή μας) και να μην είμαστε «εθνικιστές» (δηλαδή να παραιτηθούμε από την αξίωση να έχουμε ως έθνος δικό μας κράτος-προστάτη ή ακόμα και απλώς να υπάρχουμε ως διακριτό έθνος ανάμεσα στα άλλα έθνη). Πρόκειται για προπαγάνδα επιστημονικής αποδόμησης η οποία συν τοις άλλοις κατασκευάζει ενοχικά σύνδρομα που αφορούν το ήθος και τις συλλογικές δράσεις του «κακού Έλληνα» μέσα στην ιστορία. Οι κατηγορίες είναι δανεισμένες από το παλαιό και το νεώτερο ρεπερτόριο του ανθελληνισμού. Υποθέτω ότι η πλήρης εσωτερίκευσή τους
οδηγεί στην αυτοαπαξίωση του Έλληνα ως ανθρωπολογικού τύπου."

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=55027&colid=37&catid
=33&dt=2010-06-27&search
=%F1%F9%EC%E1%ED%EF%F5