Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ:Προπαγάνδα ΑΚΕΛ με ψευτιές και ανακρίβειες!

Αφού το περιβόητο φυλλάδιο που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του καθεστώτος Χριστόφια, υπέρ της Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά πετάχτηκε τελικά σε κάποια αποθήκη, οι προπαγανδιστές του ΑΚΕΛ και του Προεδρικού και οι διάφοροι δήθεν σύμβουλοι του «ευέλικτου», αποφάσισαν ότι πρώτα πρέπει να πείσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους ότι δεν τα έχουν κάνει μπάχαλο και μετά να δουν τι θα κάνουν με τους υπόλοιπους πολίτες, που ευτυχώς δεν τρώνε κουτόχορτο.

Κυκλοφόρησαν λοιπόν ένα φυλλάδιο για εσωκομματική τους χρήση, το οποίο:

Αποκρύπτει περισσότερη από τη μισή αλήθεια.

Είναι γεμάτο ανακρίβειες και ψέματα.

Χρησιμοποιεί φτηνή και γελοία προπαγάνδα.

Σταχυολογούμε κάποια από αυτά που έχουν αποκρυφθεί:

Περνά ακροθιγώς τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελληνοκυπριακής πλευράς από το 1974 και μετά. Ξεχνά ότι η Συμφωνία, με την οποία ο Τάσσος Παπαδόπουλος στρίμωξε την τουρκική πλευρά, δεν υλοποιήθηκε επειδή οι τούρκοι κατάλαβαν αργότερα σε ποια παγίδα που τους έστησε ο Τάσσος έπεσαν.

Αποκρύπτει ότι ένα από τα ανακοινωθέντα Χριστόφια – Ταλάτ, αυτό της 23ης Μαΐου 2008, είναι αυτό που εισήγαγε για πρώτη φορά σε έγγραφο του ΟΗΕ, τη φρασεολογία «νέος συνεταιρισμός» και «συνιστώντα κράτη», ένα δηλαδή εγκληματικό και καταστροφικό αποτέλεσμα.

Διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν αναφέρει ότι έγινε προετοιμασία για τις απευθείας συνομιλίες. Είναι γνωστό ότι καμία προετοιμασία δεν έγινε και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα, δηλαδή ότι τελικά η βάση των συνομιλιών είναι το σχέδιο Ανάν.

Ισχυρίζεται ψευδώς ότι υπήρξε συμφωνία για κοινή βάση των συνομιλιών. Μα αν υπήρχε στέρεη βάση, αυτή δεν θα κατέρρεε με το παραμικρό, όπως και έγινε και το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Χριστόφιας.

Κοροϊδεύει τους ακελικούς όταν υποστηρίζει ότι ο Χριστόφιας θέλει να βελτιώσει τα αρνητικά της Ζυρίχης και του σχεδίου Ανάν. Αφού αυτά, όχι μόνο που αποδέχτηκε, αλλά και που πρότεινε, είναι χειρότερα από τη Ζυρίχη και τουλάχιστον τα ίδια που προνοούσε το σχέδιο Ανάν, όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος και η παραμονή εποίκων.

Ψεύδεται όταν αναφέρει ότι την εκ περιτροπής προεδρία δεν την απέρριψε ο Παπαδόπουλος. Ο Παπαδόπουλος απέρριψε το σχέδιο Ανάν στο σύνολο του, συμπεριλαμβανομένης της εκ περιτροπής προεδρίας. Η κωδικοποίηση, την οποία αναίσχυντα αναφέρουν, ξέρουν πολύ καλά πως δεν ήταν οι θέσεις του Παπαδόπουλου, αλλά των κομμάτων. Ακόμα και ο Κληρίδης, που μπορεί να συζήτησε την εκ περιτροπής προεδρία, δεν την αποδέχτηκε, ενώ ο Χριστόφιας ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ.

Στο θέμα της παραμονής των εποίκων είναι που ψεύδονται ασύστολα. Προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο Χριστόφιας παραβίασε την αρχή της αποχώρησης όλων των εποίκων, αποδεχόμενος στην ουσία όχι 50 χιλιάδες, αλλά πολύ περισσότερες χιλιάδες.

Δεν ομολογούν ότι ο Χριστόφιας παραβίασε την αρχή του δικαιώματος στην περιουσία και ότι αποδέχτηκε και συζητά κριτήρια και κατηγοριοποίηση των περιουσιών, με αποτέλεσμα ο Έρογλου, στην τελευταία συνάντηση να προσέλθει με θέσεις χειρότερες και από του σχεδίου Ανάν.

• Και φυσικά, επιδιώκουν να κοροϊδεψουν ξανά τους δικούς τους ότι όλα αυτά είναι δήθεν «δίκαιη λύση».

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Το δυνατό τους χαρτί αναμένεται να ανασύρουν από το μανίκι, σύντομα, τα Ηνωμένα Έθνη και αυτό λέγεται Αμμόχωστος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής παράγοντας ποντάρει σοβαρά στο θέμα της Αμμοχώστου και σε συνεννόηση με την Τουρκία, θα φέρει ενώπιον των Ελληνοκυπρίων την Αμμόχωστο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά θα προτείνει την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, συν την επιστροφή κάποιων χωριών, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων πολιτών, αφού σε μεγάλο βαθμό, αυτή η πρόταση θα φαντάζει ελκυστική. Στόχος είναι ο διχασμός της κοινής γνώμης και η προσπάθεια να ενισχυθούν οι τάξεις του ΝΑΙ με αυτούς που θα επιστρέφουν, ανεξάρτητα αν η επιστροφή τους θα τοποθετηθεί εντέχνως σε βάθος χρόνου.

Αυτή η κίνηση δεν αποκλείεται να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου και να αποτελέσει την περιβόητη ενδιάμεση λύση το Νοέμβριο, οπότε και ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επαναξιολογήσει την διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

pontiki.com.cy - ellas2

Δεν υπάρχουν σχόλια: