Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής

Μικροκοκομοτηναίϊκα

Μπορεί η υπόθεση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου να έκλεισε προς το παρόν με τρόπο νόμιμο και δίκαιο, όμως κάποιοι από το Μεγάλο Δέρειο φαίνεται να μην ησυχάζουν και να απλώνουν το ζωνάρι για καβγά.

-Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, κάποιοι φανατικοί, άφησαν μπροστά στην πόρτα της δασκάλας του σχολείου, απειλητικό σημείωμα για την ζωή της, ίσως γιατί στο πρόσωπό της βρήκαν το σκληρό καρύδι και τον… δάσκαλό τους.

αστυνομία βέβαια, έλαβε γνώση του συμβάντος κι ελπίζεται να έπραξε τα δέοντα, δηλαδή να κάλεσε τους γνωστούς που μπαινοβγαίνουν στο προξενείο για συστάσεις, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει από όλες τις αρχές να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με τα στοιχειώδη: κρατώντας δηλαδή τη νομιμότητα και περιφρουρώντας την κοινωνική γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών.

-Οι δραστηριότητες της δασκάλας που εξόργισαν 3-4 άτομα της μειονότητας ήταν ότι έκανε δωρεάν μαθήματα ελληνικής στα παιδιά, έκανε σεμινάρια σε μαμάδες, δημιούργησε χορωδία και έκανε ότι δεν έκαναν τόσοι δάσκαλοι επί χρόνια σε μουσουλμάνους μαθητές.

-Ορισμένοι δεν τα είδαν με καλό μάτι και οι δραστηριότητες αυτές τους ανησυχούσαν αφού δεν ήθελαν να παρουσιάζεται η δασκάλα αυτή σαν κάτι ξεχωριστό στο χωριό, που σημειωτέον ζουν 7 χριστιανοί και εκατοντάδες μουσουλμάνοι, αλλά να την προσδώσουν την εικόνα του μπαμπούλα. Και αποφάσισαν να την διώξουν.

-Έστειλαν υπομνήματα στον προϊστάμενο μειονοτικής εκπαίδευσης ότι ξεφεύγει από τα καθήκοντά της και… φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν, ότι δήθεν δηλαδή απείλησε μητέρα (κατ’ ιδίαν) ότι… θα μεσολαβήσει να φύγει ο άντρας της από την δουλειά και άλλες τέτοιες ψεύτικες κατηγορίες.

-Είναι προφανές ότι αυτά δεν τα πίστεψε κανένας και ενώ απειλούσαν οι ηγέτες αυτής της προσπάθειας ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αλλάξει η δασκάλα, η διαβολή τους δεν βρήκε απήχηση και το θέμα έκλεισε από την επίσημη πλευρά.

-Αυτό όμως δεν το αντιλήφθηκαν οι έξαλλοι του Μεγάλου Δερείου και είναι η τρίτη φορά που την απευθύνουν έγγραφες απειλές κάτω από το πατάκι της εξώπορτας, για τητην ζωή της. Η αστυνομία που έλαβε γνώση, ας προσέχει την δασκάλα.
ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ

γράφει ο Γιάννης Κουριανίδης


Η κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η Χαρά Νικολοπούλου, είναι δασκάλα.

Δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν "καλό" διορισμό.

Διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, σε ένα Πομακοχώρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ, απομονωμένο, που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους.

Δεν επέλεξε ως τόπο κατοικίας της κάποιο κοντινό αστικό κέντρο (Σουφλί) ή έστω το Μικρό Δέρειο, στο οποίο διαμένουν και χριστιανοί και λειτουργούν κάποιες έστω κρατικές υπηρεσίες.

Δεν έκανε δηλαδή αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί της. Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο της και την προσφορά της.

Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.

Αυτή ακριβώς η αγάπη προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, αυτή η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά εκ μέρους τους, έγινε αιτία για την στοχοποίησή τους από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου.

Χρησιμοποιώντας διάφορα ψεύδη, εκβιάζοντας και πιέζοντας τους κατά τα άλλα φιλήσυχους Πομάκους, οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου συλλέγουν υπογραφές για να διώξουν από το χωριό τη φιλότιμη δασκάλα και τον σύζυγό της.

"Αυτό το χωριό αγαπά μόνο τους Τούρκους που για αιώνες μένουν σ' αυτό", γράφουν στα εμετικά άρθρα τους οι πρακτορίσκοι, ενώ οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε βάρος των δύο "ξένων" είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη!

Και ενώ οι προσπάθειές τους ακόμη δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα γι αυτούς, αφού είναι ελάχιστοι οι γονείς που υποχώρησαν στις πιέσεις και ζητούν την απομάκρυνση της Χαράς από το χωριό τους, κι ενώ έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καταθέσει στη Βουλή σχετική αναφορά ο βουλευτής Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ (το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Σαδίκ και σημερινός πρόεδρος του κόμματος που αυτός έχει ιδρύσει!), η Χαρά έχει να αντιπαλέψει και με τον ακαταμάχητο γραικυλισμό των "λειτουργών" του ελληνικού κράτους, από το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα την παραμικρή στήριξη!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τα γραφεία της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, οι προϊστάμενοί της έφτασαν στο σημείο να την επιπλήξουν, για τις αναφορές που κατέθετε όλο αυτό το διάστημα, τις.... πρωτοκολλούσε (κι έτσι τους έβαζε στον κόπο να τις προωθούν περαιτέρω ή τουλάχιστον να μην τις αποσιωπούν)!

Προς τιμήν της, η ηρωική Χαρά Νικολοπούλου, δεν υποκύπτει στις πιέσεις και δηλώνει ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.

Κι όλα αυτά, παρά το λαϊκό δικαστήριο που επιχείρησαν να στήσουν πριν λίγες ημέρες, οι πρακτορίσκοι του προξενείου!

Αναρωτιέμαι: Πόσους ανθρώπους έχουμε στην Ελλάδα σαν την Δασκάλα, Χαρά Νικολοπούλου; Πέντε; Δέκα; Ίσως λέω και πολλούς!

Τι κάνει το ελληνικό κράτος γι αυτούς;

Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται πλέον να απαιτούν στήριξη. Πρόσφεραν και προσφέρουν την ψυχή τους την ίδια για την προκοπή αυτού του τόπου. Εδώ όμως, δεν μιλούμε ούτε καν για στήριξη. Εδώ βλέπουμε την πατρίδα για την οποία ματώνουν, να τους γυρνα την πλάτη και να τους περιφρονεί.

Χαρά από το Δέρειο, Νίκο από την Ίμβρο, Κατερίνα και Νίκο από τα Σκόπια, Ελένη από τα κατεχόμενα της Κύπρου μας, Σεμπαεδήν από το Προσήλιο, αδέλφια μας από την Βόρεια Ήπειρο, δεν χρειάζεται να σας το πούμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Το κάνετε και θα το κάνετε, γιατί έτσι λέει η ψυχή σας. Και νά' στε σίγουροι ότι αυτή είναι το μεγαλύτερό σας όπλο!....

Πηγή:Εφημερίδα Στόχος
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007
αρ.φυλ 313 (1111)
σελ 4

2 σχόλια:

stefel είπε...

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ & ΤΗΝ ΑΤΣΑΛΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Δυστυχώς το να κάνεις με ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και αγάπη το λειτούργημά σου σε οποιοδήποτε μέρος και εάν βρίσκεσαι, πολύ περισσότερο σε μία περιοχή όπως το Μεγάλο Δέρειο ενοχλεί και ενοχλεί πολύ εκείνους που θέλουν και επιθυμούν σφοδρά να κρατούν μία περιοχή ολόκληρη στο σκοτάδι, στην αμάθεια, στην παντελή ανυπαρξία μορφώσεως σε καθετί που σχετίζεται με Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γιατί με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούν να τους χειραγωγούν και να τους κατευθύνουν, σαν μία άμορφη μάζα εκεί που θέλουν, υλοποιώντας τα σκοτεινά σχέδιά τους. Χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες πολλές λειτουργούν υπογείως, στην ομίχλη, με δολοπλοκίες, εκφοβισμούς, απειλές, εκμεταλλευόμενοι την αέναη ανοχή την αέναη και ηθελημένη αδιαφορία της ίδιας της Ελλάδας, που δεν βλέπει τίποτε, δεν ακούει τίποτε, δεν πράττει τίποτα… Μία δασκάλα, όμως, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, με όλη τη σημασία της λέξεως τους χάλασε τα σχέδια….ΤΑΡΑΞΕ τα λιμνάζοντα νερά, ή ορθότερα το βούρκο και το τέλμα που καθημερινά βυθιζόμαστε!!! Τάραξε τα νερά όχι μόνον στο Μεγάλο Δέρειο, αλλά τάραξε τα νερά της ευρύτερης περιοχής. Όχι γιατί αυτό επεδίωκε, αλλά γιατί αφιερώθηκε με όλη της την ψυχή σε αυτό που αγαπούσε….ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ…ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…κάτι που ξέρει καλά να κάνει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διδάσκει… Όμως κάποιοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να προκόβουν, δεν θέλουν να μορφωθούν, δεν θέλουν να γίνουν επιστήμονες, δεν θέλουν να πηγαίνουν μπροστά, δεν θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες της χώρας μας. Δυστυχώς στην απομόνωση αυτή βρίσκουν αρωγούς, συνοδοιπόρους και τινές πολιτικούς ….. και πολιτευομένους της περιοχής, που δεν ξέρουν ούτε λόγο να αρθρώσουν, πλην αοριστολογιών, ύβρεων, συκοφαντιών και απειλών, που όλα τα καταγγέλλουν αλλά και δεν καταγγέλλουν τίποτα, που όλα τα ξέρουν αλλά δεν ξέρουν τίποτα, εναρμονισμένοι και αυτοί με το ομιχλώδες, σκοτεινό κλίμα, που τους διευκολύνει να κρύβονται, να μην φαίνονται κατά την υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους, προσπαθώντας σαν νέοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ, τι άραγε???? μα να είναι αρεστοί στους λίγους, σε μια χούφτα ανθελλήνων για να διασφαλίσουν την εκλογή τους και στις επόμενες Βουλευτικές ή Δημαρχιακές Εκλογές, να διασφαλίσουν τον θώκο τους, μην υπολογίζοντας Πατρίδα, Ιδανικά, Προγόνους … προδίδοντας αρχές, ιδέες, σύμβολα … και φτύνοντας τα κόκαλα όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους και πότισαν απ’ άκρη σ’ άκρη αυτήν τη γη για να κυκλοφορούν όλοι αυτοί ανάμεσά μας και να πετάνε τα σκουπίδια τους.
ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που φωτίζει τις σβησμένες ψυχές των μαθητών της, που κάποιοι θέλουν απολύτως αμόρφωτες!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που διδάσκει!!! στα «παιδιά της» τους προγόνους μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και την επανάσταση του 1821 και το έπος του 1940!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που διδάσκει στα παιδιά μας πώς να τιμούμε τις εθνικές μας εορτές!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που και τον ελεύθερό της χρόνο τον διαθέτει για να ενισχύει τα παιδιά του σχολείου της ακόμη περισσότερο στη μάθηση, όταν έχουν δυσκολίες!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που τον ελεύθερο χρόνο της τον διαθέτει στο να μάθει ελληνικά και να ενισχύει τις γυναίκες του Μεγάλου Δέρειου!!! ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στη ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ που οργάνωσε χορωδία με τα παιδιά του σχολείου της τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια!!!
Αυτά είναι ελάχιστα από αυτά που πραγματικά προσφέρει με την καρδιά της η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ στο Μεγάλο Δέρειο. Και οι προσφορές της αυτές ενόχλησαν … ενόχλησαν τους λίγους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους που προσπαθούν ν’ αλώσουν και να πνίξουν τη φωνή των γονιών και των κατοίκων που δεν συμφωνούν. Ενόχλησαν το Τουρκικό Προξενείο … ενόχλησαν τα άνομα σχέδιά τους … ενόχλησαν τον ψευτοϊμάμη … ενόχλησαν τον μουσουλμάνο διευθυντή του σχολείου… και άρχισαν τις απειλές … τους εκφοβισμούς προς πάσα κατεύθυνση … με μοναδικό σκοπό τους να φύγει η Δασκάλα και να θριαμβεύσουν για μία ακόμη φορά τα σχέδιά τους. Βοηθό στα σχέδιά τους έχουν και το Δήμαρχο Ορφέως, ο οποίος περιφέρεται από σταθμό σε σταθμό και από κανάλι σε κανάλι παραδίδοντας καθημερινώς ρεσιτάλ ανθελληνισμού, μίσους και εμπάθειας εκτοξεύοντας ύβρεις, απειλές αόριστες, ασαφείς χωρίς τίποτα συγκεκριμένο χρησιμοποιώντας ως μοναδικό του όπλο τον δήθεν εκβιασμό ότι «θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να απομακρυνθεί η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από το Δήμο του !!!! και για να την βγάλει από το σπίτι που δια νόμου παραχωρεί το Ελληνικό Κράτος στον έλληνα δάσκαλο στα χωριά αυτά!!!
Αλήθεια που είναι όλες αυτές οι δήθεν φεμινιστικές οργανώσεις? Που είναι όλες αυτές οι δήθεν αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί δεν αντιδρούν? Γιατί δεν φωνάζουν??? Γιατί δεν διαμαρτύρονται??? Γιατί δεν συμπαραστέκονται??? Γιατί αυτή η σιωπή? Γιατί αυτή η αδιαφορία?
Είμαι υπερήφανος που υπάρχουν ακόμη και σήμερα ΕΛΛΗΝΕΣ και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που ορθώνουν το ανάστημά τους σε όλους αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους και αποδεικνύοντας πραγματικά τι σημαίνει η λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ. Μπράβο ΧΑΡΑ μας κάνεις υπερήφανους όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πραγματικά σε θαυμάζουν απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνον…Είμαστε στο πλευρό σου… δίπλα σου … μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Νικοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι τα μειονοτικά σχολεία πρέπει να καταργηθούν. Είναι αδιανόητο εντός ελληνικής επικρατείας να υπάρχουν σχολεία, στα οποία Έλληνες πολίτες διδάσκονται τα μαθήματα στα τουρκικά και την ελληνική γλώσσα σαν δευτερεύουσα.
Συμφωνώ απολύτως με την άποψή της. Η μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να αποκτήσει ελληνική συνείδηση, άλλως δεν μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα.
Προσθέτω ότι και τα ιεροδικεία πρέπει να καταργηθούν. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που τα διατηρεί.