Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Φυλακισμένοι με σώβρακα: Υποβάθμιση Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες

Φυλακισμένοι με σώβρακα: Υποβάθμιση Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες
8 Δεκεμβρίου 2023 
Ο ισραηλινός στρατός μπήκε σε σχολείο του ΟΗΕ στο Bait Lahia. Εκεί, ζητήθηκε από όλους τους άνδρες να χωρίσουν από τις οικογένειές τους και να φύγουν από το σχολείο με τα χέρια σηκωμένα. Έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους, τους έδεσαν και τους πήραν. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η υποβάθμιση των Παλαιστινίων δεν προκάλεσε κατακραυγή στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Το CNN δημοσίευσε νέες εικόνες από τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος στρέφεται κυρίως κατά του άμαχου πληθυσμού εκεί. Εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζας που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη δείχνουν, μεταξύ άλλων, μια μαζική σύλληψη από τον ισραηλινό στρατό (IDF) ανδρών που αναγκάστηκαν να γδυθούν με τα εσώρουχά τους, να γονατίσουν στο δρόμο και να φορέσουν παρωπίδες.
Χθες, ο Ισραηλινός Στρατός προφανώς συνέλαβε άνδρες και νέους που αναζητούσαν προστασία σε σχολείο του ΟΗΕ στο Bait Lahia στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, προφανώς πολίτες. Μεταξύ των ανδρών ήταν η δημοσιογράφος Diaa Al-Kahlot από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Al Araby . Οι άνδρες μεταφέρθηκαν μακριά.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης KAN ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ήθελε να ελέγξει εάν αυτοί δεν ήταν υποστηρικτές της Χαμάς. Τέτοιες αδιάκριτες απαγωγές συνιστούν έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.


Ανδρες φέρονται επίσης να περισυλλέγονται από σπίτια και σχολεία που φιλοξενούν εσωτερικά εκτοπισμένες οικογένειες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Περισσότερες φωτογραφίες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν άνδρες με τα εσώρουχά τους να κάθονται σε σειρές των τεσσάρων σε έναν δρόμο ενώ είναι περικυκλωμένοι από Ισραηλινούς στρατιώτες και τα κτίρια αριστερά και δεξιά είναι εν μέρει καμένα. Σε μια άλλη σκηνή, τα χέρια των ανδρών δένονται πίσω από την πλάτη τους και στη συνέχεια τους φορτώνονται σε ένα φορτηγό.
Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δεν απάντησαν στο αίτημα του CNN να σχολιάσουν τις εικόνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Amir-Abdollahian συνέκρινε τη μεταχείριση των κρατουμένων του Ισραηλινού Στρατού με τη μεταχείριση των αιχμαλώτων αντιφρονούντων από μια τρομοκρατική ομάδα του ΙΚ στις

Δεν υπάρχουν σχόλια: