Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανοί χάκερ επιτίθενται στο ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir

Ουκρανοί χάκερ επιτίθενται στο ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir
24 Σεπ 2022 

Όχι μόνο οι ΗΠΑ επιτίθενται στο ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir - με κυρώσεις κατά ξένων τραπεζών που συνεργάζονται με τη Ρωσία. Ισχυρές επιθέσεις εξαπολύουν και Ουκρανοί χάκερ, αναφέρει η εφημερίδα Kommersant.

Αφού έγινε γνωστό ότι ορισμένες φιλορωσικές χώρες ενδέχεται να αρνηθούν να συνεργαστούν με το σύστημα πληρωμών Mir υπό την πίεση των ΗΠΑ, Ουκρανοί χάκερ εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση DDoS στο σύστημα, αναφέρει η εφημερίδα Kommersant . Η ίδια εξηγεί:

"Ουκρανοί ακτιβιστές πληροφορικής πραγματοποιούν επίθεση DDoS στο ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir και τον χειριστή του, το Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών. Οι επιθέσεις συντονίζονται, μεταξύ άλλων, μέσω chatrooms φιλουκρανών ακτιβιστών, όπως ανακάλυψε η "Kommersant". Οι χάκερ συμμετέχουν ιδιαίτερα στη δημιουργία Με τη βοήθεια προγραμμάτων περιήγησης ή πρωτόγονων εργαλείων DDoS κυκλοφορία στα συστήματα για διακοπή της επεξεργασίας πληρωμών και των λειτουργιών τερματικών. Οι πληροφορίες για την έναρξη των επιθέσεων επιβεβαιώθηκαν από τους συνομιλητές της «Kommersant» για τη ρωσική κυβερνοασφάλεια αγορά."

Προς το παρόν, μπορεί να αναμένεται ότι οι επιτιθέμενοι θα είναι επιτυχείς με επιθέσεις DDoS στο σύστημα πληρωμών, είπε στην Kommersant μια πηγή σε μια εταιρεία του κλάδου - οι κίνδυνοι είναι "περισσότερο από σοβαροί". Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται πλήρης αποτυχία απόκτησης κάρτας, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κεντρική τράπεζα δεν απάντησε σε αίτημα και το Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Ωστόσο, οι τράπεζες που ρωτήθηκαν από την Kommersant σημείωσαν ότι «οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία».
==========
σχετική μας ανάρτηση
24 Σεπτεμβρίου 2022
Ουκρανοί χάκερ Beregini έδειξαν ότι, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (ΝΑΤΟ) μεταδίδουν πληροφορίες στον ουκρανικό στρατό

Δεν υπάρχουν σχόλια: