Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτοκίνητα με μεγάλα μάτια, για τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών


Οι επιστήμονες προτείνουν τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων με μεγάλα μάτια για τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών
Καθώς τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα γίνονται συνηθισμένα, τίθεται το ερώτημα πόσο αποτελεσματικά θα ανταποκριθούν στους πεζούς. Το γεγονός είναι ότι είναι δύσκολο για τους πεζούς να προσδιορίσουν εάν το σύστημα του υπολογιστή σας έχει αναγνωρίσει ως εμπόδιο.
Από αυτή την άποψη, Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ίσως την πιο γελοία λύση που μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει: εγκατάσταση τεράστιων ματιών κινουμένων σχεδίων στο αυτοκίνητο.
Τα μάτια κολλημένα στο μπροστινό μέρος θα ενημερώσουν τους πεζούς ότι έχουν εντοπιστεί από συστήματα ανίχνευσης οχημάτων, καθησυχάζοντάς τους έτσι ότι μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια το δρόμο.
«Εάν το αυτοκίνητο δεν κοιτάζει τον πεζό, αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν αναγνωρίζει τον πεζό. Έτσι, οι πεζοί μπορεί να αποφασίσουν ότι δεν πρέπει να διασχίσουν το δρόμο, αποφεύγοντας έτσι
πιθανά τροχαία ατυχήματα», γράφουν οι ερευνητές.

Η ιδέα είναι αρκετά απλή, αλλά θα μπορούσε να προσθέσει ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ασφαλείας για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν καλύτερα με τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητά μας.

==========================

Τα αυτοκίνητα με μάτια κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς
Οι ερευνητές προσάρτησαν ένα μεγάλο ζευγάρι μάτια κινουμένων σχεδίων στο μπροστινό μέρος ενός μικρού αυτόνομου οχήματος σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την ασφάλεια των πεζών .

Ένα περιπλανώμενο ζευγάρι μάτια στο μπροστινό μέρος ενός αυτοοδηγούμενου αυτοκινήτου θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους που στέκονται κοντά στο δρόμο μια καλύτερη ιδέα για το αν έχει δει, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες για τον καθορισμό της ιδανικής ώρας για να διασχίσετε το δρόμο.
« Αν το αυτοκίνητο δεν κοιτάζει τον πεζό, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν αναγνωρίζει τον πεζό » , γράφουν οι Ανακριτές. « Έτσι, οι πεζοί μπορούν να αποφασίσουν ότι δεν πρέπει να διασχίσουν το δρόμο, αποφεύγοντας έτσι πιθανά τροχαία ατυχήματα. ατυχήματα .

Σύμφωνα με έρευνες, ένα τέτοιο «αυτοκίνητο που δείχνει» μπορεί να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και να βοηθήσει τους πεζούς να αισθάνονται καλύτερα. ασφαλές .

Για τους σκοπούς αυτής της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα καρότσι γκολφ που έμοιαζε σαν να μην υπήρχε κανείς μέσα. Οι ερευνητές έλεγχαν ένα ζευγάρι μεγάλα περιστρεφόμενα μάτια από μπροστά, αλλά στο μέλλον θα μπορούσαν να ελέγχονται με τεχνητή νοημοσύνη από ένα αυτοκίνητο σε ένα αληθινό αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο .

Για την προστασία των 18 συμμετεχόντων, τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε εικονική πραγματικότητα. Εθελοντές -εννέα άνδρες και εννέα γυναίκες- κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα διασχίσουν ή όχι το δρόμο όταν πλησίαζε ένα αυτοκίνητο. Δοκιμάστηκαν συνολικά τέσσερα σενάρια. Δύο όταν το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με μάτια και δύο όταν δεν ήταν.
Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο συχνά οι άνθρωποι δίσταζαν να περάσουν όταν ήταν πραγματικά ασφαλές και πόσο συχνά τολμούσαν να περάσουν όταν ήταν. επικίνδυνο . Συνολικά, τα μάτια έκαναν τη μετάβαση πιο ασφαλή και ομαλή για τους συμμετέχοντες.

Ωστόσο, υπήρχαν διαφορές μεταξύ των φύλων στα αποτελέσματα. Για τους άνδρες, τα μάτια βοήθησαν πραγματικά μόνο σε επικίνδυνες καταστάσεις, προειδοποιώντας τους να σταματήσουν όταν διαφορετικά θα μπορούσαν να προχωρήσουν. Για τις γυναίκες, τα μάτια ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση, σηματοδοτώντας ότι ήταν ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο.
Ο κόσμος των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικός από κάθε άποψη. Τόσο οι επιβάτες σε αυτόνομα οχήματα όσο και οι άλλοι χρήστες του δρόμου γύρω τους θα χρειαστεί να βαθμονομήσουν εκ νέου τη συμπεριφορά τους με κάποιους τρόπους.
Αν και τα μεγάλα μάτια δεν θα χρησιμοποιηθούν απαραίτητα ως μελλοντικό χαρακτηριστικό των αυτόνομων οχημάτων, η μελέτη είναι ένα καλό παράδειγμα της έρευνας που απαιτείται για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου αλληλεπίδρασης πεζών και οχημάτων. Αυτόνομα αυτοκίνητα πριν βγουν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: