Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ παίρνουν στα σοβαρά το είδος ρητορικής του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα. Διάσκεψη Air & Space Forces Association 2022 Air, Space & Cyber ​​Conference, στο National Harbor, Maryland.

Οι ΗΠΑ παίρνουν στα σοβαρά τα σχόλια του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα – Λευκός Οίκος
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα

John Kirby 
Η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την πρόσφατη προειδοποίηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε απαραίτητο μέσο για την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας.
Μιλώντας στο ABC News την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε «Πρέπει να παίρνουμε πάντα σοβαρά αυτό το είδος ρητορικής» , καταδίκασε όμως την αναφορά του Πούτιν στη χρήση πυρηνικών όπλων, προσθέτοντας ότι «είναι ανεύθυνη ρητορική για μια πυρηνική δύναμη να μιλάει για αυτό με αυτό τον τρόπο."
Ο Κίρμπι είπε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί την κατάσταση «όσο καλύτερα μπορούμε» , αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της στάση και ότι οι ΗΠΑ επί του παρόντος δεν βλέπουν την ανάγκη να προσαρμόσουν τη δική τους.
Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, ο Κίρμπι προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» για τη Μόσχα, αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία προέτρεπε τη Ρωσία να αποφύγει τη χρήση πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι θα « αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ».

Τα σχόλια του Κίρμπι έρχονται μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική κινητοποίηση στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα πολεμά τώρα «ολόκληρη τη δυτική στρατιωτική μηχανή» στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η Δύση επιδιώκει ανοιχτά μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας και επιδιώκει να ωθήσει τη χώρα στην ασημαντότητα και να λεηλατήσει τον φυσικό της πλούτο.
Ο Πούτιν ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι σε κράτη του ΝΑΤΟ έχουν προτείνει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά των δυνάμεων της Μόσχας και είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον λαό της.
πηγή 21-9-22
======
σχετική μας ανάρτηση
21 Σεπτεμβρίου 2022
Ανακοίνωση για μερική επιστράτευση στη Ρωσία. Πούτιν: "Όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα

Δήλωση του επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ Τσαρλς Ρίτσαρντ: Η πιθανότητα μιας άμεσης πυρηνικής σύγκρουσης με τη Ρωσία ή την Κίνα φαίνεται πραγματική Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο βίας οπουδήποτε στον κόσμο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιους εχθρούς εδώ και πολύ καιρό
Καθώς η απειλή από την Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να εφαρμόσουμε μια πολύ καλή στρατηγική εναντίον της. Δεν γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει αυτό, καθώς η απειλή από τη Ρωσία συνεχίζει να αυξάνεται

Πιθανή σύγκρουση με έναν ομότιμο με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας
«Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να κλιμακωθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο βίας  επιλέξουν σε οποιονδήποτε τομέα με οποιοδήποτε μέσο εξουσίας παγκοσμίως», είπε. «Απλώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανταγωνιστές και αντιπάλους εδώ και πολύ καιρό».
Εξαιτίας αυτού, το τμήμα θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή του στον πόλεμο, είπε, προσθέτοντας ότι οι πιο αργές, παραδοσιακές προσεγγίσεις για την κλιμάκωση δεν λειτουργούν πλέον.
Για την υπεράσπιση της πατρίδας, οι μάχιμοι διοικητές θα πρέπει να δράσουν γρήγορα εναντίον ενός αντιπάλου σε όλους τους τομείς: ξηρά, θάλασσα, αέρα, διάστημα και κυβερνοχώρο, είπε.
Η ανασκόπηση της πυρηνικής στάσης που παραδόθηκε πρόσφατα παρουσιάζει μια εξαιρετική στρατηγική, είπε. Η στρατηγική εγκρίνει τον εκσυγχρονισμό της πυρηνικής τριάδας και του συστήματος διοίκησης και ελέγχου.
«Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτή την πολύ καλή στρατηγική καθώς η απειλή από την Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται», είπε. «Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό, καθώς η απειλή από τη Ρωσία συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Η συζήτηση στο πάνελ με θέμα «Η Αμερική υπό επίθεση — υπεράσπιση της πατρίδας» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Air & Space Forces Association 2022 Air, Space & Cyber ​​Conference, στο National Harbor, Maryland.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Glen D. VanHerck, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, και ο Στρατηγός του Στρατού James H. Dickinson, διοικητής της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Ο Dickinson τόνισε την ολοκληρωμένη αποτροπή που ανέφερε ο Richard, σημειώνοντας ότι η Spacecom χρησιμοποιεί τον όρο για να σημαίνει συνεργασία με συμμάχους, εταίρους και βιομηχανία.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Spacecom, όπως η παροχή ευαισθητοποίησης στον τομέα του διαστήματος, μοιράζονται με την Stratcom, τη Northcom και τους άλλους μαχητές διοικητές, είπε.
Ο VanHerck είπε ότι η πρώτη του αποστολή είναι να παρέχει προειδοποίηση αεροδιαστημικής για τη Βόρεια Αμερική.
Όταν το NORAD σηκώθηκε το 1958, η αποστολή ήταν πολύ πιο απλή: ανίχνευση βομβαρδιστικών ή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, είπε.
Σήμερα, η πρόκληση προειδοποίησης αεροδιαστημικής είναι δραματικά διαφορετική με τους πυραύλους κρουζ, τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και τα υπερηχητικά που μπορούν να αποφύγουν την ανίχνευση ραντάρ, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: