Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Shambala: Το μυστηριώδες βασίλειο της Αγκάρθα. Σαμπάλα: πραγματικό μέρος ή μόνο μύθοι;

 

Το μυστηριώδες και υπόγειο βασίλειο της Αγκάρθα

Agartha (ινδουστανικά  -κοινή γλώσσα της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν) ή Agarthi (Μογγολικά) είναι το όνομα ενός θρυλικού ή μυθικο-θρυλικού υπόγειου βασιλείου στις παλιές παραδόσεις των λαών της Κεντρικής Ασίας, του οποίου η πρωτεύουσα ονομάζεται Shambala και αναφέρεται επίσης ως η «πηγή της ευτυχίας».

Ο ηγεμόνας που κατοικεί εκεί λέγεται ότι φέρει τον τίτλο "Rigden-Jyepo" (βασιλιάς του κόσμου). Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο υφιστάμενος Δαλάι Λάμα λέγεται επίσης ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος των Oberid της Αγκάρθα και "κλειδί φύλακας" μιας μυστικής εισόδου σε αυτό το βασίλειο, το οποίο, όπως λέει η παροιμία στο Θιβέτ, βρίσκεται στο παλάτι Potala στη Λάσα, την πρώην έδρα. της κυβέρνησης του Δαλάι Λάμα.

Επιπλέον, στην Αγκάρθα «λέγεται ότι διατηρήθηκαν υπολείμματα μιας προκατακλυσμιαίας ανθρωπότητας», «η οποία δραπέτευσε από μια βυθισμένη ήπειρο την ώρα που έπρεπε. Αυτό το σύστημα σπηλαίων λέγεται επίσης ότι συνδέεται με άλλα σε μακρινές περιοχές. […] Στο βαθύτερο εσωτερικό [της Αγκάρθας] φυλάσσεται η αρχαία γνώση, αυτή του αγνώστου και της γνωστής ανθρωπότητας, αυτή του αγνώστου και των γνωστών κόσμων, όλες οι απαντήσεις στο άγνωστο και στα γνωστά ερωτήματα...»

Αυτό κάνει το Agartha / Agarthi - συνήθως ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους εσωτερικούς κύκλους - επίσης αντικείμενο έρευνας στην πρωτοϊστορία και μια περιφερειακή περιοχή της έρευνας της Atlantis.

  υποδοχή στην Ευρώπη

Στο διαδικτυακό του δοκίμιο «Από πού προέρχεται ο σύγχρονος εσωτερισμός», ο φιλόλογος Δρ. Roland Müller: «Το βασίλειο της Agharta κάτω από τα Ιμαλάια και κάτω από την έρημο Gobi, με πρωτεύουσα τη Sambhala ή Shamballa [...] περιγράφηκε για πρώτη φορά (γύρω στο 1880) από τον JA Saint-Yves d'Alveydre και στη συνέχεια από τον Karl Haushofer [. ..] Μεταγενέστερες περιγραφές προέρχονται από τον René Guénon στο έργο του >The King of the World< (Γαλλικά 1927, Γερμανικά 1956) και από τον Nicholas Roerich στο " Heart of Asia - Shambala " (1930). [...]

Το 1933, ο Άγγλος συγγραφέας Τζέιμς Χίλτον περιέγραψε την ξεχασμένη γη του Σάνγκρι-Λα στα Ιμαλάια στο μυθιστόρημά του >Χαμένος ορίζοντας<.» Εκτός από τον Saint-Yves d'Alveydre, η Helena Petrovna Blavatsky εμφύτευσε επίσης τον Agarthi και τη Shambala στον δυτικό εσωτερισμό.

Στον γερμανόφωνο κόσμο, ο «συγγραφέας, δημοσιογράφος, ταξιδιώτης, κοσμογράφος, εξερευνητής και καθηγητής πανεπιστημίου» Ferdynand A. Ossendowski Agartha, που ήρθε από την Πολωνία και δημοσίευσε στη Γερμανία το 1924, έκανε όνομα με το βιβλίο του " Beasts, Men and Gods " - Το αίνιγμα του γνωστού βασιλιά  στον κόσμο .

Σε αυτό έγραψε μεταξύ άλλων για το υπόγειο βασίλειο και τους ηγεμόνες του: «Η γη κάτω από τη γη είναι ένα μεγάλο βασίλειο. Εκατομμύρια άνθρωποι ανήκουν σε αυτό. Ο κυβερνήτης του είναι ο βασιλιάς του κόσμου. Γνωρίζει όλες τις δυνάμεις και μπορεί να διαβάσει τις ψυχές της ανθρωπότητας και το μεγάλο βιβλίο του πεπρωμένου τους. Αυτό το βασίλειο είναι το Αγκάρθι. Όλοι οι υπόγειοι λαοί και οι υπόγειοι χώροι κυβερνώνται από ηγεμόνες που υπόκεινται στον βασιλιά του κόσμου. [...]

Η πρωτεύουσα, το Αγκάρθι, περιβάλλεται από πόλεις που περιβάλλονται από αρχιερείς και ανθρώπους της επιστήμης. Αν η τρελή ανθρωπότητα ξεκινήσει έναν πόλεμο ενάντια στο υπόγειο βασίλειο, θα μπορούσε να ανατινάξει ολόκληρη την επιφάνεια και να τη μετατρέψει σε έρημο.»

Ο Ossendowski δέχτηκε σφοδρή επίθεση αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου. Για παράδειγμα, ο γνωστός εξερευνητής Sven Hedin προσπάθησε να αποδείξει ότι ο Ossendowski δεν θα μπορούσε να ήταν καθόλου στο Θιβέτ και ότι μέρη της έκθεσής του ήταν λογοκλοπή του έργου του Alexandre Saint-Yves d'Alveydre.

Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί ή οι οπαδοί του Ossendowski, όπως ο René Guénon, «συνέδεσαν τον μύθο της Agharta με τον θρύλο του Graal και κατασκεύασαν μια χιλιαστική αντίληψη στην οποία ο «βασιλιάς του κόσμου» θα οδηγήσει τους καλούς ενάντια στους κακούς ανθρώπους στη μάχη».

(φωτο:Μια αρχαία Θιβετιανή απεικόνιση της πόλης της Σαμπάλα με τον «Βασιλιά του Κόσμου»)

Στον απόηχο του Karl Haushofer και από την τροχιά της Thule Society, αναπτύχθηκε μια γραμμή υποδοχής στον θρύλο της Agartha στον πρώιμο δεξιό εσωτερισμό και στον Ario-Atlanticism, στον οποίο εργαλειοποιήθηκε με την έννοια της αριοκεντρικής ιδεολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπόγειο βασίλειο της Κεντρικής Ασίας έγινε κεντρικό σημείο αναφοράς στην αναζήτηση μιας υποτιθέμενης αρχικής κατοικίας της υποτιθέμενης «Άριας κυρίαρχης φυλής» δίπλα σε μια «βορειοανατολική» Ατλαντίδα και μυθολογικο-γεωγραφικές οντότητες όπως η «Θούλη» ή η «Υπερβόρεια». ή «Arktogäa».

Κατά τη διάρκεια του «Τρίτου Ράιχ» αυτή η αναζήτηση συνεχίστηκε, μεταξύ άλλων, στις δραστηριότητες της «Ερευνητικής Εταιρείας Γερμανικής Ahnenerbe», η οποία οργάνωσε συνολικά τρεις αποστολές στο Θιβέτ (1930, 1934, 1938/1939), όπου, σύμφωνα με Η γνώμη των Αριοατλαντιστών γύρω από τον Χάινριχ Χίμλερ, θα πρέπει επίσης να βρεθούν λείψανα του «παλαιότερου Άριου πολιτισμού».

Ενώ είναι αναμφισβήτητα επαληθεύσιμο ότι αυτές οι αποστολές και η ίδρυση ενός ειδικού τμήματος («Κέντρο Ερευνών για την Εσωτερική Ασία και Αποστολές») εντός του «Ahnenerbe» είχαν ως στόχο να παρέχουν στοιχεία για έναν χαμένο αρχαίο προηγμένο πολιτισμό των Άριων στο Θιβέτ, εμφανίζονται υποθέσεις ότι οι απεσταλμένοι των Ναζί και οι πελάτες τους θα έψαχναν εκεί ειδικά για Αγκάρθα ή λείψανα αυτής της υποτιθέμενης αυτοκρατορίας (π.χ. τεχνολογικής φύσης), μέχρι στιγμής καθαρά κερδοσκοπικά.

Το μυστήριο της Αγκάρθης

Ο συγγραφέας Wilfried Stevens αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με έναν μύθο που πέρασαν Θιβετιανοί ιερείς λάμα, κάπου στα βόρεια σύνορα του Αφγανιστάν υπάρχει μια υπόγεια πόλη, που μοιάζει με τεράστιο λαβύρινθο, με χιλιόμετρα από σήραγγες, διαδρόμους, αίθουσες, θαλάμους και αίθουσες στα άγνωστα βάθη της γης που ονομάζεται Agarthi. .

Σύμφωνα με έναν ινδικό μύθο, κάπου κάτω από τον ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων υπάρχει μια υπόγεια πόλη που ονομάζεται Αγκάρθα. Ένας παραλληλισμός όπου μόνο για την ορθογραφία μπορεί κανείς να διαφωνήσει.

Σε αυτήν την πόλη, όπως λέει ο θρύλος, διατηρήθηκαν τα ερείπια μιας προϊστορικής ανθρωπότητας, που δραπέτευσε από μια βυθισμένη ήπειρο την ώρα που έπρεπε. Αυτό το σύστημα σπηλαίων λέγεται επίσης ότι συνδέεται με άλλα σε μακρινές περιοχές.

Το υπόγειο βασίλειο του Αγκάρθι απλωνόταν σε όλα τα υπόγεια περάσματα του κόσμου. Στο βαθύτερο εσωτερικό ον φυλάσσεται η αρχαία γνώση, αυτή του αγνώστου και της γνωστής ανθρωπότητας, αυτή του αγνώστου και των γνωστών κόσμων, όλες οι απαντήσεις στο άγνωστο και στα γνωστά ερωτήματα...

Όποιο κι αν ήταν το ακριβές πρωτότυπο κείμενο και όποιες εκδόσεις με περισσότερο ή λιγότερο περιεχόμενο πεποιθήσεων υπάρχουν, στην πραγματικότητα δεν βρίσκουμε μόνο πολλές υπόγειες κατασκευές και συστήματα τεχνητών σπηλαίων σε όλο τον κόσμο, αλλά και πολλούς μύθους, θρύλους και προφορικές παραδόσεις ως σταθερούς συντρόφους που αφήνοντας τη μυθική Αγκάρθη να ζει ξανά και ξανά στο βαθύτερο ασυνείδητό μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικά νέα ευρήματα σχετικά με τις πολλές απόψεις και θεωρίες σχετικά με την έννοια και τον σκοπό των συστημάτων που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Και πάλι, εδώ πρέπει να γίνει κριτική διαφοροποίηση από πολλές απόψεις.

Προκαταρκτικές ερμηνείες όπως «καταφύγια», «τόποι καταφυγής», «μυστικές βιβλιοθήκες» κ.λπ. μπορεί να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην αρχική έννοια τέτοιων εγκαταστάσεων αν αναλογιστεί κανείς τους θρύλους της Αγκάρθης.

Μια επανάληψη της λίστας των εν μέρει φανταστικών συστημάτων, π.χ. στη Νότια Αμερική, στην Τουρκία, στη Νότια Αφρική, στο Βόρνεο ή παρόμοια. θα πρέπει να είναι περιττό, ο καθένας μπορεί να το ερευνήσει σε μια μικρή συλλογή λογοτεχνίας.

Αλλά και αυτό δεν πρέπει να μας ικανοποιεί. Ούτε μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι περιοχές όπου το Agarthi θα ήταν πιο πιθανό να βρεθεί είναι ακόμα ελάχιστες εξερευνημένες περιοχές: η έρημος Tekla Makan, τα βουνά Altyn, τα βουνά Kuenlun, η έρημος Gobi (;), το Μπουτάν και τέλος (ναι; ) η αφιλόξενη ορεινή χώρα του Αφγανιστάν.

Αλλαγή σκηνής: Chufut-Kale

Ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη είναι αυτό του Chufut-Kale στην Κριμαία. Η πόλη των σπηλαίων Chufut-Kale είναι σαν ένα βουνό γεμάτο κελιά και περάσματα σαν κυψέλη τερμιτών. Το Chufut-Kale βρίσκεται κοντά στο χωριό Bakhchisarai στα βουνά Jaila. Θεωρούμενος ως ένας αρχέγονος ιστότοπος μυστηρίου, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσετε στον ιστότοπο.

Κανένα ίχνος βλάστησης δεν φαίνεται να δικαιολογεί την ίδρυση ανθρώπινου οικισμού στο σημείο αυτό. Τίποτα δεν αντικατοπτρίζει την άλλοτε κεντρική σημασία αυτής της μικρής περιοχής. Θα έπρεπε το Chufut-Kale να ήταν μόνο ένα καταφύγιο, αν και η πόλη συνέχισε να χρησιμοποιείται για χιλιετίες; Είναι το Chufut-Kale πρόδρομος του Agarthi;

Τάρταροι, Άβαροι, Χάζαροι, Οστρογότθοι και οι βόρειοι Ιρανοί Άριοι Αλανοί κατοικούσαν εδώ κατά καιρούς κατά τις δύο τελευταίες χιλιετίες π.Χ. Το ίδιο και οι Εβραίοι, που μας θυμίζει το όνομα του τόπου «Tal Josaphat».

Και πριν από τους Εβραίους ήταν το Aesir (όχι η φυλή των θεών με την οποία συχνά συγχέεται αυτός ο λαός) των οποίων οι αρχικές θέσεις λέγεται ότι ήταν στους πρόποδες του Καυκάσου στη Θάλασσα του Αζόφ. Το Chufut-Kale είναι ακόμα ένα μυστήριο και δεν γνωρίζουμε τίποτα για τους κατασκευαστές.

Στη Βίβλο βρίσκουμε μια αναφορά στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ. Είναι ένα «συμβολικό» μέρος όπου πρόκειται να λάβει χώρα η Ημέρα της Κρίσης. Με χριστιανικούς όρους, ταυτίζεται με την κοιλάδα Kidron. Ο προφήτης Ιωήλ, η Παλαιά Διαθήκη, λέει:

3:3 Θα κάνω θαυμαστά σημεία στον ουρανό και στη γη, αίμα και φωτιά και στήλες καπνού.

3:4 Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και η σελήνη σε αίμα πριν έρθει η ημέρα του Κυρίου, η μεγάλη και τρομερή ημέρα.

4:2: ...Θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη και θα τα κατεβάσω στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ (είναι πανομοιότυπο με τον Ιωσαφάτ).

4:12 Οι λαοί θα ξεκινήσουν και θα ανέβουν στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ. Διότι εκεί θα καθίσω για να κρίνω όλα τα γύρω έθνη.

Μήπως αυτή είναι η εξήγηση για ένα τέτοιο (προστατευτικό) κτίριο; Μπορεί το Chufut-Kale να είναι η κοιλάδα του Joshaphat ή είναι απλώς η αρχέγονη ανάμνηση μιας αρχέγονης καταστροφής που θυμίζει την «Τελευταία Κρίση» στην κοιλάδα του Joshaphat;

Αφγανιστάν - οι πέτρες του Bamian

Αν ακολουθήσουμε τον μύθο και αγνοήσουμε όλες τις πιθανές υποθέσεις τοποθεσίας της παρούσας εποχής, βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ίχνη στο βόρειο Αφγανιστάν!

Στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Kapisa, βορειοδυτικά της Καμπούλ, βρίσκονται τα ερείπια της πόλης Bamian. Υπολογίζεται ότι εκεί λαξεύτηκαν στον βράχο περίπου δώδεκα χιλιάδες κατοικίες. Σε παλαιότερες εποχές αυτό το μέρος λέγεται ότι ονομαζόταν «Θήβα της Ανατολής». Άλλες πηγές αναφέρουν το μέρος ως "Θήβα της Ανατολής", Ghulghuleh. Το 1221 λεηλατήθηκε και καταστράφηκε από τον Τζένγκις Χαν.

Ολόκληρη η κοιλάδα όπου βρίσκεται η παλιά πόλη είναι γεμάτη σπηλιές και σπηλιές όπου έζησαν βουδιστές μοναχοί για πολλούς αιώνες και συσσώρευσαν πολλά χειρόγραφα. Όπως πολλές βουδιστικές γραφές, λέγεται ότι είναι πολύ παλιές.

Ακόμη και σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε τρία κολοσσιαία αγάλματα λαξευμένα στον βράχο: τους «φύλακες» της μυστηριώδους πόλης Bamian. Το ψηλότερο άγαλμα έχει ύψος 53 μέτρα, περίπου δυόμισι φορές το ύψος της γνωστής Σφίγγας. Η δεύτερη φιγούρα έχει μήκος 35 μέτρα, το τρίτο άγαλμα "μόνο" δέκα μέτρα. Άλλα δύο αγάλματα λέγεται ότι υπήρχαν, αποτελώντας συνολικά πέντε «φύλακες». Παράλληλα με αυτό υπάρχει η πρόσθετη παραλλαγή ενός ιερέα λάμα που ονομάζεται Tourgout.

Αυτός ο ιερέας είχε ενημερώσει τον συγγραφέα Ossendowski ότι «το Αγκάρθι θα προστατευόταν από επτά πύλες (φύλακες;) που μόνο ένας «καθαρός» θα μπορούσε να ανοίξει αλώβητος».

Οι ντόπιοι μιλούν για «σιωπηλούς, πέτρινους μάρτυρες που σφραγίζουν τα παλιά χρόνια.» Δηλώσεις για τις οποίες ο καθένας πρέπει να αποφασίσει.

Βουδιστές μοναχοί κάλυψαν τα αρχαία αγάλματα με γύψο για να τα μετατρέψουν σε Βούδες. Αλλά θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτή την κατάχρηση. Δυστυχώς, από τα γιγάντια αγάλματα φαίνονται μόνο τα σώματα, ενώ τα πρόσωπα πιθανότατα καταστράφηκαν τυχαία.

Εφόσον οι βουδιστές μοναχοί δύσκολα θα κατέστρεφαν μια εικόνα του Βούδα, πρέπει να πρόκειται για πολύ παλαιότερες

εικόνες κάποιων «γιγάντων»(;), μορφών «φύλακα» (;) ή «θεοτήτων»(;).

Ο γιγαντιαίος λαβύρινθος των σπηλαίων του Bamian φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, τεράστιες αίθουσες που λέγεται ότι φιλοξενούν χιλιάδες ανθρώπους, χιλιόμετρα διαδρόμων και σήραγγες που δύσκολα θα μπορούσαν να εξερευνηθούν και αρχέγονους ναούς. Μπορεί εδώ να έχει γίνει συστηματική καταστροφή και αναντικατάστατες βιβλιοθήκες και μαζί και αναφορές στο Αγκάρθι να έχουν καταστραφεί για πάντα.

Τι κι αν το Bamian, με την πολύ εύφορη κοιλάδα Ajdar που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα συνολικά, έχει τώρα μια άγνωστη ακόμη σχέση με την Agarthi; Ένα τείχος μήκους 250 μέτρων, ύψους 80 μέτρων και πάχους περίπου 10 μέτρων διασχίζει την κοιλάδα. Στην κορυφή στη μέση υπάρχει μια διαμήκης σχισμή πλάτους περίπου σαράντα εκατοστών και πολύ βαθιά, η οποία συχνά λανθασμένα εξηγείται ως ρωγμή σεισμού.

Βαθιά μέσα στον τοίχο και έξω υπάρχουν πολλές ιαματικές πηγές που ήξεραν να χρησιμοποιούν οι άγνωστοι χτίστες του Bamian. Πολλά κανάλια και ρωγμές - σκόπιμα αποφεύγω τη λέξη "γραμμή(ες)" - στα οποία επεξεργάστηκαν τεχνητά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα.

Δεν είναι αρκετά γνωστά για την παλιά ερειπωμένη πόλη Bamian για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια στενή σύνδεση με το Agarthi. Παρ 'όλα αυτά, το Bamian είναι ένα προφανές μέρος για να βρείτε το Agarthi.

επίλογος

Το Agarthi, το υπόγειο βασίλειο που λέγεται ότι βρίσκεται στο βόρειο Αφγανιστάν και το οποίο σύμφωνα με τον συγγραφέα Ossendowski βρίσκεται κοντά στο Shigatse κάτω από τα Ιμαλάια, παραμένει ένα μυστήριο του παρεξηγημένου παρελθόντος μας, εκτός εάν αναληφθεί σοβαρή έρευνα.

Δεν είναι πολύς καιρός πριν που ο Schliemann (Troja) μας δίδαξε έναν νέο τρόπο έρευνας, δηλαδή να ερευνούμε μη δογματικά.

πηγή 4-6-22

https://anti-matrix.com/2022/06/04/das-mysterioese-und-unterirdische-koenigreich-agartha/

=======

σύμφωνα με τη σύγχρονη θεοσοφική παράδοση :


Η Σαμπάλα, ωστόσο, παρόλο που κανένας σοφός ανατολίτης δεν έχει καταφέρει ακόμη να την εντοπίσει γεωγραφικά, είναι μια πραγματική γη ή περιοχή, η έδρα της μεγαλύτερης αδελφότητας πνευματικών ειδικών και των αρχηγών τους στη γη σήμερα.

Από τη Σαμπάλα σε ορισμένες στιγμές της ιστορίας του κόσμου, ή ακριβέστερα της δικής μας πέμπτης ρίζας φυλής, προέρχονται οι αγγελιοφόροι ή οι απεσταλμένοι για πνευματική και πνευματική εργασία μεταξύ των ανθρώπων.

Η Σαμπάλα είναι ένα φυσικό μέρος που υπάρχει στο ανθρώπινο βασίλειο, αλλά είναι επίσης ένα πνευματικό, ακόμη και υπερφυσικό μέρος, το οποίο πολλοί πιστεύουν επίσης ότι υπάρχει σε μια άλλη διάσταση.

Ο Michael Wood , ένας δημοσιογράφος του BBC, με βάση την έρευνά του το περιγράφει ως ένα χαμένο βασίλειο θαμμένο κάπου στα Ιμαλάια και γράφει για το πώς το όνομα Shambhala εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα κείμενο γνωστό ως Kalachakra tantra - ή διδασκαλία Τροχός του Χρόνου.

Γράφει ότι στη Σαμπάλα, οι άνθρωποι ζουν σε ειρήνη και αρμονία

Η χώρα της Σαμπάλα βρίσκεται σε μια κοιλάδα. Είναι προσβάσιμο μόνο μέσα από ένα δαχτυλίδι από κορυφές χιονιού σαν τα πέταλα ενός λωτού…

Στο κέντρο βρίσκεται ένα κρυστάλλινο βουνό εννέα ορόφων που βρίσκεται πάνω από μια ιερή λίμνη και ένα παλάτι στολισμένο με λάπις, κοράλλια, πετράδια και μαργαριτάρια.

Η Σαμπάλα είναι ένα βασίλειο όπου η σοφία της ανθρωπότητας γλιτώνει από τις καταστροφές και τις διαφθορές του χρόνου και της ιστορίας, έτοιμο να σώσει τον κόσμο την ώρα της ανάγκης του.

Η προφητεία της Σαμπάλα αναφέρει ότι καθένας από τους 32 βασιλιάδες της θα κυβερνήσει για 100 χρόνια. Καθώς περνούν οι βασιλείες τους, οι συνθήκες στον έξω κόσμο θα χειροτερεύουν.

Οι άνθρωποι θα αποκτήσουν εμμονή με τον πόλεμο και θα επιδιώξουν την εξουσία για χάρη της και ο υλισμός θα θριαμβεύσει πάνω σε όλη την πνευματική ζωή.

Τελικά ένας κακός τύραννος θα εμφανιστεί για να καταπιέσει τη γη σε μια δεσποτική βασιλεία τρόμου. Αλλά ακριβώς όταν ο κόσμος φαίνεται στο χείλος της ολοκληρωτικής πτώσης και καταστροφής, η ομίχλη θα σηκωθεί για να αποκαλύψει τα παγωμένα βουνά της Σαμπάλα.

Τότε ο 32ος βασιλιάς της Σαμπάλα, Ρούντρα Κάκριν , θα οδηγήσει έναν ισχυρό στρατό εναντίον του τυράννου και των υποστηρικτών του και σε μια τελευταία μεγάλη μάχη, θα καταστραφούν και θα αποκατασταθεί η ειρήνη.

πηγή

https://www.bbc.co.uk/history/ancient/cultures/shangri_la_01.shtml#four


Η Σαμπάλα είναι στρογγυλή αλλά απεικονίζεται ως ένα άνθος λωτού με οκτώ πέταλα, το οποίο είναι σύμβολο του τσάκρα της καρδιάς.

Πολλά αρχαία κείμενα αναφέρονται σε «μαγικές» και «μυθικές» χώρες, κάτι που είναι συναρπαστικό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσα από τα γραπτά στον αρχαίο Βουδισμό, τη Βεδική φιλοσοφία ή άλλες ανατολικές παραδόσεις επιβεβαιώνονται από τη σύγχρονη επιστήμη.

Ειδικά η κβαντική φυσική έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική πρόσφατα.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το αίνιγμα της συνείδησης, το οποίο συσχετίζεται άμεσα με την κβαντική φυσική και συμβαδίζει με άλλες σφαίρες της ύπαρξης.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ορισμένες από τις ιδέες του Νίκολα Τέσλα επηρεάστηκαν από την αρχαία ανατολική φιλοσοφία .

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους επιστήμονές μας ήταν επίσης μυστικιστές, συμπεριλαμβανομένου του Issac Newton, ο οποίος σπούδασε αλχημεία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

[σχετικό  «μυθικές» ιστορίες: περιγραφή του Πλάτωνα στο Χαμένο Βασίλειο της Ατλαντίδας ].

Σαμπάλα

 Αρκετά αρχαία κείμενα από διάφορες παραδόσεις αναφέρουν όντα από «άλλο κόσμο» που υπάρχουν μέσα στον δικό μας.

Ένας τέτοιος κόσμος, που αναφέρεται στις θιβετιανές βουδιστικές και ινδουιστικές παραδόσεις, είναι η Σαμπάλα, η οποία είναι ένα κρυμμένο βασίλειο μέσα στον δικό μας πλανήτη, ένα μέρος που δεν καταλαβαίνουμε και είναι δύσκολο να το βρούμε.

=====

Shambhala - a real place or only myths?

Σαμπάλα: πραγματικό μέρος ή μόνο μύθοι;

  Η σύγχρονη θεοσοφική παράδοση, επίσης, αναγνωρίζει ότι η Σαμπάλα είναι ένα πραγματικό μέρος:

Σαμπάλα . . . , μολονότι κανένας λόγιος ανατολίτης δεν έχει καταφέρει ακόμη να το εντοπίσει γεωγραφικά, είναι μια πραγματική γη ή περιοχή, η έδρα της μεγαλύτερης αδελφότητας πνευματικών ειδικών και των αρχηγών τους στη γη σήμερα. Από τη Σαμπάλα σε ορισμένες στιγμές της ιστορίας του κόσμου, ή ακριβέστερα της δικής μας πέμπτης ρίζας φυλής, προέρχονται οι αγγελιοφόροι ή οι απεσταλμένοι για πνευματική και πνευματική εργασία μεταξύ των ανθρώπων.

    Αυτή η Μεγάλη Αδελφότητα έχει υποκαταστήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά η Σαμπάλα είναι το κέντρο ή η κύρια στοά. Ενδεχομένως να το εντοπίσουμε σε μια ελάχιστα γνωστή και απομακρυσμένη συνοικία των ψηλών οροπέδων της κεντρικής Ασίας, πιο συγκεκριμένα στο Θιβέτ.

Περιβάλλεται από ένα ακασικό πέπλο αορατότητας. και ένας στρατός από αεροπλάνα μπορεί να πετάξει από πάνω του και να μην το δει. Όλοι οι στρατοί όλων των εθνών στη γη μπορεί να το περάσουν και να μην ξέρουν ότι υπήρχε. . . . Είναι μια αρκετά εκτεταμένη περιοχή της χώρας. . . . Σε αυτό συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο πολύτιμα αρχεία του ανθρώπινου γένους. . . Εκεί, περιτριγυρισμένος από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα ανθρώπινα όντα, ο Σιωπηλός Παρατηρητής της Γης έχει την αόρατη κατοικία του. 

 Η Σαμπάλα, το «πνευματικό μας σπίτι», λέγεται στη θεοσοφία ότι περιλαμβάνει δύο τοποθεσίες στη γη. Ένα από αυτά «βρίσκεται στα υψίπεδα της Ασίας, κάπου στα δυτικά της γραμμής του μεσημβρινού που διέρχεται από τη Λάσα». Πριν από πολύ καιρό, αυτή η τοποθεσία ήταν ένα ιερό νησί σε μια απέραντη ενδοχώρα της Κεντρικής Ασίας, γνωστή ως «άβυσσος της μάθησης» ή «θάλασσα της γνώσης», και ήταν προσβάσιμη μέσω υπόγειων περασμάτων. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτό το μέρος υπάρχει μέχρι σήμερα ως όαση που περιβάλλεται από την έρημο Γκόμπι.

 Υπάρχει όμως και μια άλλη ιερή τοποθεσία, που αναφέρεται σε όλες τις μεγάλες εξωτερικές θρησκείες:

αυτό το σημείο είναι η κορυφή αυτού που στους Ινδουιστές Puranas ονομάζεται Shveta-dvipa, Mount Meru ή Sumeru. Είναι ο βόρειος πόλος της γης, που επιλέχθηκε όχι για τις γεωγραφικές του ιδιότητες, αν υπάρχουν, αλλά λόγω της αστρονομικής του θέσης. . . . [I]t είναι ο μυστικός βόρειος πόλος, γεωγραφικά πανομοιότυπος με τον βόρειο πόλο της γης, αλλά μυστικά αρκετά διαφορετικός. . . [10]

Με άλλα λόγια, η Σαμπάλα, με μια από τις έννοιές της, είναι η Ιερή Άφθαρτη Γη. Η θεοσοφική βιβλιογραφία αναφέρει επίσης ότι υπάρχει μια ακόμη υψηλότερη Σαμπάλα που βρίσκεται στον ήλιο και ότι όλες αυτές οι διαφορετικές τοποθεσίες κατοικούνται από κατηγορίες οντοτήτων με τις οποίες η ανθρώπινη φυλή συνδέεται πνευματικά και διανοητικά.

  Έχοντας κατά νου ότι η Σαμπάλα της Κεντρικής Ασίας λέγεται ότι προστατεύεται από ένα «ακασικό πέπλο» που την καθιστά αόρατη και αδιαπέραστη, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στην ανασκόπηση του The Hollow Earth , η Blavatsky προτείνει ότι οι εξερευνητές μπορεί να είχαν αποτραπεί από το να διεισδύσουν βορειότερα σε αυτό που τότε υποπτευόταν ότι ήταν μια ανοιχτή πολική θάλασσα με την «άσκηση κάποιας αποκρυφιστικής δύναμης». Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη βόρεια πολική περιοχή που κρύβεται -- όχι από μια στρατιωτική/κυβερνητική συνωμοσία, αλλά από αποκρυφιστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: