Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Πούτιν ενημερώνει για τη νεότερη ανάπτυξη του Sarmat ICBM, που ονομάζεται «Σατανάς 2»

Ο Πούτιν ενημερώνει για τη νεότερη ανάπτυξη του Sarmat ICBM

Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο πρώτος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat θα μπει σε υπηρεσία μάχης μέχρι το τέλος του 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εκτόξευση του βαρέως διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, Sarmat, από τη θέση εκτόξευσης Plesetsk στην περιοχή Arkhangelsk. 

Ο νεότερος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat (ICBM) με πυρηνική ικανότητα Sarmat θα αναπτυχθεί το 2022, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δοκιμάσαμε επιτυχώς τον βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο τέτοιο σύστημα θα μπει σε μάχιμη υπηρεσία στο τέλος του έτους», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του στους αποφοίτους φοιτητών την Τρίτη.

Το Sarmat εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά τον Απρίλιο.

Ο πύραυλος θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα συστήματα Voyevoda, γνωστά και με το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ, SS-18 Satan.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, δήλωσε τον Απρίλιο ότι ο Sarmat, που ονομάζεται «Σατανάς 2», είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος της κατηγορίας του όσον αφορά το βεληνεκές και τις κεφαλές. Σχεδιάστηκε για να είναι «αήττητο» για όλες τις υπάρχουσες αεράμυνες, είπε.

Ο Rogozin πρόσθεσε ότι τα Sarmat είναι πολύ πιο γρήγορα από τα Voyevoda και «μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε σχεδόν απεριόριστο βεληνεκές».

[РОГОZИН  https://t.me/rogozin_do/2445

Σε αυτό το βίντεο, μπορείτε να συγκρίνετε την ταχύτητα της ενεργής τοποθεσίας του Voevoda ICBM και του Sarmat ICBM, που αλλάζει το Voevoda σε μια θέση μάχης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ, το "Voevoda" είναι, ο Θεός συγχωρέστε με, "Σατανάς", και ονόμασαν το "Sarmat" "Satan-2".
Γιατί; Ένας πρώην συνάδελφός μου σε κοινή δουλειά στις Βρυξέλλες, πρώην πρεσβευτής μιας χώρας του ΝΑΤΟ μου απάντησε ως εξής: «Επειδή μόνο ο Σατανάς 2.0 μπορεί να είναι χειρότερος από τον Σατανά».         23 Απριλίου ]

Ο συνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάγιεφ, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι ο εκσυγχρονισμός με πυραύλους κορυφαίας ετοιμότητας μάχης, συμπεριλαμβανομένου του όπλου υπερηχητικής ολίσθησης Sarmat και Avangard, θα φτάσει το 86% μέχρι το τέλος του 2022.

21-6-22  https://www.rt.com/russia/557547-putin-nuclear-missile-sarmat-deployment/

Δεν υπάρχουν σχόλια: