Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ανακοινώθηκε η έναρξη του project "Galileo", για την αναζήτηση εξωγήινων αντικειμένων στο ηλιακό σύστημα. Ανίχνευση διαστρικών αντικειμένων σε τροχιά κοντά στη γη, με τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο η εξωγήινη ζωή μπορεί να μην γίνεται αντιληπτή στο φυσικό πεδίο. Ο αστροφυσικός Caleb Scharf, πιστεύει ότι το Σύμπαν μπορεί να είναι μια άπειρη νοημοσύνη ενός εξωγήινου πολιτισμού που αναπτύχθηκε και μεταφέρθηκε στο κβαντικό πεδίο

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανακοίνωσε την έναρξη του φιλόδοξου project "Galileo" , που είναι σχεδιασμένο για την αναζήτηση εξωγήινων αντικειμένων στο ηλιακό σύστημα. 

Αυτό αναφέρεται από την επιστημονική έκδοση Science.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να ερευνήσουν διάφορα αντικείμενα κοντά στη γη, δορυφόρους, διαστρικά αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των UFO), τα οποία μπορεί να είναι τεχνητά και φυσικά.

Για το έργο, θα χρησιμοποιηθούν υφιστάμενα και νέα υπό κατασκευή τηλεσκόπια, μεταξύ των οποίων είναι το παρατηρητήριο Vera Rubin, η εκτόξευση του έχει προγραμματιστεί για το 2023.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από φιλανθρωπικές και λοιπές οργανώσεις.

Χάρη στο νέο έργο, οι αστρονόμοι σχεδιάζουν να εντοπίσουν ασυνήθιστα αντικείμενα στο διάστημα που χρειάζονται πολύ χρόνο για να μελετηθούν. 

Για παράδειγμα, όταν εμφανίστηκε ο αλλόκοτος αστεροειδής Oumuamua (στις 19 -10- 2017) οι επιστήμονες προσπαθούσαν για δύο μήνες να καταλάβουν τι ήταν (την ταυτότητα και την προέλευση του), Αργότερα εγκατέλειψε το ηλιακό σύστημα και για τα τηλεσκόπια έγινε απρόσιτος.

Νωρίτερα, ο Ρώσος ερευνητής Andrei Vetrov υπέθεσε ότι αυτό το αντικείμενο έφτασε από ένα μακρινό σημείο του σύμπαντος μέσω μιας σκουληκότρυπας. Έκανε τα συμπεράσματά του με βάση την ταχύτητα με την οποία το μυστηριώδες σώμα εισήλθε στο ηλιακό σύστημα.

Ο εμπνευστής του έργου Galileo είναι ο αστροφυσικός-θεωρητικός Avi Loeb, γνωστός για τις σημαντικές δηλώσεις του. Πιστεύει ότι, ο αστεροειδής Oumuamua δεν ήταν ένας απλός αστεροειδής, αλλά ένα σκάφος εξωγήινων πολιτισμών. Πιθανώς, αυτή η πίστη να οδήγησε στην έναρξη του έργου Galileo.

Παρά τον σκεπτικισμό στην επιστημονική κοινότητα, η ιδέα του αστροφυσικού να παρακολουθεί το ηλιακό σύστημα θεωρήθηκε πολύ χρήσιμη. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο μέλλον θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέα σώματα στο διάστημα και να αποκτήσουν πολύτιμο ερευνητικό υλικό.

Το project  Galileo θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την αναζήτηση εξωγήινων τεχνουργημάτων, όπως αυτά που βρίσκονται πολύ κοντά στη Γη.

Οι ερευνητές ελπίζουν να ρίξουν φως σε εξωγήινα φαινόμενα ακολουθώντας τρεις κύριους τρόπους έρευνας: λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης των UAP (άγνωστα εναέρια φαινόμενα) χρησιμοποιώντας πολλαπλούς ανιχνευτές για να ανακαλύψουν τη φύση τους, διεξαγωγή σε βάθος έρευνας για διαστρικά αντικείμενα τύπου «Oumuamua» και αναζήτηση πιθανών [artifacts from extraterrestrial technological civilizations (ETCs)]

Το πρόγραμμα Galileo υποστηρίζει την αναζήτηση όχι μόνο της ίδιας της εξωγήινης ζωής, αλλά και την αναζήτηση για αποδείξεις προηγμένων πολιτισμών που θα μπορούσαν να αφήσουν ενδείξεις (αποτυπώματα) μέσω της τεχνολογίας που δημιούργησαν  (που είναι γνωστές ως technosignatures ).

Το πρόγραμμα έχει επίσης έναν ακόμη στόχο - την ανίχνευση αντικειμένων σε τροχιά κοντά στη γη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Επί του παρόντος, το έργο στοχεύει στη δημιουργία δεκάδων συστημάτων τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο. Κάθε σύστημα τηλεσκοπίων θα αποτελείται από περίπου δύο τηλεσκόπια 25 εκατοστών, με κάμερα κατάλληλη για την επίλυση αντικειμένων ενδιαφέροντος, συνδεδεμένα με ένα σύστημα υπολογιστή που θα φιλτράρει δεδομένα.
Η ομάδα θα εργαστεί επίσης για την ανάπτυξη λογισμικού που θα αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται από το Παρατηρητήριο Vera Rubin που αναμένεται να βγει στο διαδίκτυο το 2023.

Ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ, Avi Loeb, συνιδρυτής του προγράμματος, ανακοίνωσε την έναρξη του project "Galileo", σε συνέντευξη Τύπου στις 26-7-21

Ο Loeb συν ίδρυσε το φιλόδοξο πρόγραμμα μαζί με τον Frank Laukien, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Bruker Corp., μιας εταιρείας με έδρα τη Μασαχουσέτη που αναπτύσσει και κατασκευάζει επιστημονικό εξοπλισμό. 

27-7-21

https://esoreiter.ru/news/0721/uchenye-zapustili-proekt-galileo-dlya-poiska-inoplanetyan.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Το σύμπαν μπορεί να είναι ένα άπειρος νους (άπειρη νοημοσύνη, άπειρη σοφία) , λέει ο αστροφυσικός Caleb Scharf, επικεφαλής του Αστρονομικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια:
πιστεύει ότι, το Σύμπαν μπορεί να είναι μια άπειρη νοημοσύνη (infinite mind)  ενός εξωγήινου πολιτισμού, που αναπτύχθηκε και μεταφέρθηκε πλήρως στο κβαντικό πεδίο (transferred itself to the quantum field ).

Ο Scarf είναι πεπεισμένος ότι, το εξωγήινο είδος έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι εκδηλώσεις του μας φαίνονται μαγικές.

Για παράδειγμα, για να συγκρίνουμε τις τεχνολογίες μας με τις εξωγήινες, ο Scarf προσομοιώνει μια κατάσταση, όπου ένα σύγχρονο άτομο με smartphone και πάνινα παπούτσια βρίσκεται μεταξύ των ανθρώπων της Λίθινης Εποχής. 
Σίγουρα θα τον νόμιζαν για ένα είδος μάγου.
έτσι, αυτό που μπορεί να φαίνεται μαγικό σε εμάς, βασίζεται και λειτουργεί πάντα σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Ο ερευνητής εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τι αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος και πώς λειτουργούν τα πάντα μέσα σε αυτό.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι, όπου η σκοτεινή ύλη (dark matter) ξεκινά στο διάστημα, εκεί αρχίζει η τεχνολογικά προηγμένη ζωή. Αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στο Σύμπαν συγκεντρώνεται στη σκοτεινή ύλη.

Η σκοτεινή ύλη στην αστρονομία και την κοσμολογία , καθώς και στη θεωρητική φυσική, είναι μια μορφή ύλης που δεν συμμετέχει στην ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση και ως εκ τούτου είναι απρόσιτη στην άμεση παρατήρηση. 
Είναι περίπου το ένα τέταρτο της μαζικής ενέργειας του Σύμπαντος και εκδηλώνεται μόνο σε βαρυτική αλληλεπίδραση . 

Η σύνθεση και η φύση της σκοτεινής ύλης είναι προς το παρόν άγνωστες.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου Διαστήματος Planck που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2013 και λαμβάνοντας υπόψη το γενικά αποδεκτό κοσμολογικό μοντέλο  Lambda-CDM,  το Σύμπαν αποτελείται κατά  95,1% από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια

Αν λάβουμε υπόψη πόσο καιρό υπάρχει  το Σύμπαν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι, οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν ήδη καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν όλες τις αποχρώσεις της ζωής και να αναδημιουργήσουν τα πάντα σε ένα πολύ ασφαλέστερο περιβάλλον.

Βρήκαν δηλαδή έναν τρόπο να μετατρέψουν τη συνηθισμένη ύλη σε σκοτεινή και τώρα διαχειρίζονται εύκολα όλη την υπόλοιπη ύλη στο Σύμπαν.

Στην αρχαιότητα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Σύμπαν ήταν πολύ πιο συμπαγές και ήταν ευκολότερο να κινηθείς μεταξύ γαλαξιών και να κατακτήσεις χώρο σε αυτό. 

Ταυτόχρονα, το Σύμπαν ήταν ένα πιο επικίνδυνο μέρος και αυτός ήταν ο λόγος  για τη μετανάστευση ενός θαυμαστού (frolicking) πολιτισμού, σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης.

Η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια σχηματίζουν το σύμπαν μας και το συγκρατούν. Σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο σύμπαν, η βαρύτητα γίνεται ασθενέστερη και οι γαλαξίες απλώς διαλύονται χωρίς καμία συγκεκριμένη επιρροή. Πιθανώς, μεταφέροντας τους εαυτούς τους σε αυτό το περιβάλλον, οι υπερδιαστατικές οντότητες (overdeveloped entities) έδωσαν  μια ευκαιρία στον εαυτό τους, να εκφραστεί (να εκδηλωθεί) στη ζωή, προτείνουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον Scharf, η ανθρωπότητα δεν είναι σε θέση να «αναγνωρίσει την προχωρημένη ζωή, επειδή αποτελεί αναπόσπαστο και ανυποψίαστο μέρος, αυτού που θεωρούμε ότι είναι ο φυσικός κόσμος».

Η εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να είναι τόσο προχωρημένη ώστε να διακρίνεται από τη φυσική ( να μην είναι καν αντιληπτή στο φυσικό πεδίο)

μπορεί να υπάρχουν προηγμένοι και αρχαίοι τεχνολογικοί πολιτισμοί, αλλά είναι πέρα ​​από την κατανόηση ή την ικανότητα μας να τους ανιχνεύσουμε. Στην πραγματικότητα, είναι παντού και πουθενά.

πηγή 23-7-21

https://esoreiter.ru/news/0721/vsya-vselennaya-mozhet-byt-odnoy-ogromnoy-sushchnostyu-schitaet-astrofizik.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: