Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Α,Β,Γ,Δ,Ε...παραλλαγές. Το "Gamma" είναι ένα άλλο γράμμα του covid αλφαβήτου. Η βραζιλιάνικη εκδοχή του παθογόνου στη Ρωσία. Στην Ινδονησία το έδαφος είναι εύφορο για νέες παραλλαγές. Πότε εμφανίζεται μια νέα παραλλαγή?

Το "Gamma" είναι ένα άλλο γράμμα του covid αλφαβήτου. 

Μιλάμε για τη βραζιλιάνικη εκδοχή του παθογόνου. Οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι είναι πιθανώς πιο μολυσματικό και επικίνδυνο από τους προκατόχους του. Είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε σχέση με την εμφάνιση αυτής της μετάλλαξης;

νέες παραλλαγές COVID-19 εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο κάθε εβδομάδα, αλλά «είναι στη φύση των ιών RNA όπως το coronavirus να εξελίσσονται και να αλλάζουν - σταδιακά ».

όταν μια παραλλαγή εμφανίζει άλμα στην ικανότητά της να μεταδίδει,ο ΠΟΥ ταξινομεί το στέλεχος ως « παραλλαγή ανησυχίας » (variant of concern).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν τέσσερις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία: η λεγόμενη παραλλαγή Alpha , που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. η παραλλαγή Beta, που προσδιορίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, η παραλλαγή Delta , που προσδιορίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και η παραλλαγή Gamma, που αναγνωρίστηκε αρχικά στη Βραζιλία.

όλες εκτός από την παραλλαγή Gamma, έχουν εντοπιστεί στην Ινδονησία και  η χώρα έχει τώρα τη διαγνωστική ικανότητα να ανιχνεύει νέα στελέχη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάνω από 3.000 σειρές γονιδιώματος έχουν αλληλουχηθεί από την αρχή του έτους στην Ινδονησία σε σύγκριση με μόλις 200 έως 300 πέρυσι.

στην Ινδονησία: το έδαφος είναι εύφορο για νέες παραλλαγές (αποτελεί το νέο πανδημικό hotspot της Ασίας)

«Όσο περισσότερες μολύνσεις σε μια κοινότητα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για μια νέα παραλλαγή», δήλωσε ο Ali Mokdad, καθηγητής "Health Metrics Sciences at the Institute for Health Metrics and Evaluation" στο Seattle. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το φεστιβάλ Eid al-Adha της Ινδονησίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα και τη «δραστηριότητα γύρω από αυτό».
πηγή
https://www.aljazeera.com/news/2021/7/23/indonesia-raging-pandemic-offers-fertile-ground-for-new-variants

Το νέο στέλεχος κοραναϊού  "Gamma" έφτασε στη Ρωσία

Για πρώτη φορά, στη Ρωσία εντοπίστηκε μια παραλλαγή "Gamma"  του κορανοϊού. Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Interfax στο Vector Scientific Center του Rospotrebnadzor. 

Μόσχα. 22 Ιουλίου INTERFAX.RU - Το "Βραζιλιάνο" στέλεχος του COVID-19 "Gamma"  έχει εντοπιστεί στη Ρωσία, όπως και το "ινδικό" στέλεχος "Delta", είναι πιο μολυσματικό,

"Στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η παραλλαγή "Delta" έχει διαδοθεί και έχουν εντοπιστεί μεμονωμένες περιπτώσεις της παραλλαγής "Gamma" 

το "Gamma"  και το "Delta" κατηγοριοποιήθηκαν ως "ανησυχητικά" επειδή είναι πιο μεταδοτικά, μολυσματικά και μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων.

[Τα στελέχη «λάμδα» και «έψιλον», «που αποδίδονται στις παραλλαγές ενδιαφέροντος», δεν έχουν εντοπιστεί στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας]

επί του παρόντος η «ινδική» παραλλαγή γίνεται κυρίαρχη σε πολλές χώρες.

πηγή

https://www.interfax.ru/russia/780162

Το λεγόμενο στέλεχος της Βραζιλίας μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τον αρχικό κοραναϊό και πιο επικίνδυνο για όσους επηρεάζονται από την παραλλαγή "Delta"

Στα τέλη της άνοιξης, ένας από τους εργάτες σε ένα ορυχείο χρυσού στα δάση της Γαλλικής Γουϊάνας ένιωθε αδιαθεσία. Σύντομα, αυτός και αρκετές δεκάδες συνάδελφοί του επιβεβαίωσαν το covid - και ήταν η παραλλαγή "Gamma" .   Αυτή η υπόθεση περιγράφηκε σε μια επιστημονική εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases of the American regulator CDC, καθώς ένα σημαντικό μέρος των ασθενών εμβολιάστηκαν - όχι από το κινέζικο Sinovac, αλλά από την αγαπημένη των δυτικών φαρμακευτικών προϊόντων, την αμερικανική-γερμανική Pfizer . Επιπλέον, η συχνότητα εμφάνισης σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους  δεν διέφερε σημαντικά - το 60% των εμβολιασμένων εργαζομένων και το 75% των εμβολιασμένων ασθενών αρρώστησαν.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ικανότητα της παραλλαγής "Gamma", η οποία είναι τώρα παρούσα στη Ρωσία, να ξεπερνάει την ανοσία μετά το εμβόλιο.

σε ορισμένες περιοχές, για παράδειγμα, στο Λουξεμβούργο και την πολιτεία του Ιλλινόις των ΗΠΑ , είναι το βραζιλιάνικο στέλεχος που κυριαρχεί τώρα, παρά τον ανταγωνισμό από το "Delta".

Μέχρι στιγμής, η παραλλαγή "Gamma" εμφανίζεται περισσότερο στη Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά δεκάδες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε σχεδόν κάθε χώρα της ΕΕ. Η εκρηκτική αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης του "Gamma" , κατ 'αναλογία με το ανοιξιάτικο κύμα του "Delta", δεν έχει ακόμη τεθεί υπό αμφισβήτηση. 

πηγή bfm.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: