Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

BOOT CAMPS, ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ, η έρευνα της Ελευθεροτυπίας. Ο δημοσιογράφος Krikor Tsakitzian στα χωριά Κοίλα και Μελία του Έβρου, στην περιοχή που νοικιάστηκε για την ψυχική αποκατάσταση των Γερμανών εφήβων, στελεχώθηκε από Γερμανούς πράκτορες και κάηκε!

29 Ιουλίου 2021
BOOT CAMPS, ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ,

Έρευνα της Weltspiegel και της Εφημερίδας των συντακτών, στο αναμορφωτήριο Γερμανών εφήβων, στο χωριό Κοιλά του Έβρου

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/07/boot-camps-weltspiegel.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε στις 18-7-21. 

το σχετικό βίντεο 

https://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/videos/bergkarabach-armenien-aserbaidschan-video-102.html

Η λειτουργία της δομής φιλοξενίας εφήβων, ανήκει στον γερμανικό φορέα (ιδιωτική εταιρεία ΕΠΕ) Sozialpädagogische Projekte Leimen, ιδιοκτήτης της οποίας δηλώνεται ότι είναι ο κ.Claus-Dieter Coccius.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ανεξέλεγκτα τα ειδικά αναμορφωτήρια για το σωφρονισμό ανηλίκων από τη Γερμανία, σε απομονωμένα χωριά του Έβρου, της Θάσου και της Χαλκιδικής.
Μέθοδοι (στρατιωτική εκπαίδευση, σοκ φυλάκισης, αυστηρή εποπτεία)   που η επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αθανασία Συκιώτου, σε έρευνα της, τις χαρακτηρίζει «μεσαιωνικές».

Το παλιότερο κλειστό πρόγραμμα εμφανίζεται στο χωριό Καζαβίτης Θάσου. Δημιουργήθηκε το 1986 από τη γερμανική KJHV (Kinder-und Jugendhilfe-Verbund) και φέρει την ελληνική ονομασία «Πρόγραμμα Εφήβων Θάσου».

Ακολούθησε το κέντρο στα Κοίλα το οποίο λειτουργεί από το 1988. Πήρε άδεια εγκατάστασης το 2004 ως υποκατάστημα κυπριακής εταιρείας (!) με προβλεπόμενες δραστηριότητες και σκοπό την «παροχή υπηρεσιών επιστημονικής και ψυχοσωματικής στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους»...

Μετά τα ρεπορτάζ της «Κ.Ε.» υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από την «υπενθύμιση» του... ξεχασμένου ζητήματος από την «Κ.Ε.», πρόκειται άμεσα να παραπέμψει την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί.

Του ζητήματος επιλήφθηκε το 2008 και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Επιθεωρητές διενήργησαν έρευνα για την εταιρεία ΕΠΕ «ΚΚΝΤ-Κοινωνία ειδικά για παιδιά» και συνέταξε πόρισμα το οποίο επισήμαινε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο θεσμικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τη νόμιμη δραστηριοποίηση των εταιρειών». Κατέληγε δε ότι «σε περίπτωση που δεν προκύψει θεσμική ρύθμιση σε εύλογο χρονικό διάστημα, προτείνεται η απομάκρυνση των εταιρειών από την Ελλάδα».
Το γερμανικό κράτος στέλνει 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως για αυτό το πρόγραμμα και δίνει δουλειές στους ντόπιους.

31-7-11

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=297959

σχετικό το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Z1n9aHHJI8w&feature=emb_logo

~~~~~~~~~~~~~~~

Τα σχετικά  άρθρα βρίσκονται στο site της Ελευθεροτυπίας.
Το πρώτο άρθρο με τίτλο «Αναμορφωτήρια για Γερμανούς εφήβους στην Ελλάδα»  δημοσιοποιήθηκε στις 2/03/08
και το δεύτερο με τίτλο «Σωφρονίζονται με τον Γερμανό τους» στις 30/11/08.

Το 2011, η επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αθανασία Συκιώτου, υπολόγισε ότι το πρόγραμμα στα Κοίλα από το 1987 είχε ήδη υποδεχθεί 200 παιδιά

Τα παιδιά παρέχουν κοινωφελή εργασία όπως π.χ. φροντίδα  ζώων, για την οποία είναι αμφίβολο αν η υποτιθέμενη συναίνεση από ανήλικο είναι νομικά ισχυρή.
Ακόμη χειρότερα, μπορεί να απασχοληθούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες όπως είχε συμβεί με ανήλικο που εργάστηκε στην αποκομιδή σκουπιδιών του δήμου».

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία έχουν υπογράψει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και διεθνείς Συνθήκες στις οποίες σε καμία περίπτωση δεν γίνεται δεκτή η απομόνωση ως μέσο καταστολής ή ως μέσο πρόληψης για ανήλικους ευρισκόμενους σε κίνδυνο. Αντίθετα, ρητώς απαγορεύεται.

«Όμως εδώ μιλάμε για ένα χωριό με 6 σπίτια και σχεδόν μοναδικούς κατοίκους τα παιδιά. Το χειμώνα πολλές φορές αποκλείεται, και το καλοριφέρ ανάβει μόνο 2 ώρες ημερησίως, όπως μας είπαν. Πώς γίνεται να επιδιώκεις επανένταξη αυτών των παιδιών όταν τα τοποθετείς σε μια κοινωνία που δεν είναι η δική τους; Δεν μιλάνε καν τη γλώσσα. Είναι μεσαιωνικές μέθοδοι», ξεκαθαρίζει.

Θυμάται πως όταν «ρωτήσαμε τα παιδιά αν θέλουν να φύγουν από κει, μετά την πρώτη σιωπή μας είπαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και το χώρο τους κι ότι θέλουν να φύγουν. Το ένα ανήλικο 15 ετών έδειχνε εμφανή σημάδια εσωστρέφειας».

πηγές

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=297959

http://www.guardian.co.uk/world/2008/jan/18/russia.germany

http://www.bbc.co.uk/news/10252405

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η εξαγωγή νεαρών βίαιων παραβατών στο εξωτερικό, είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη αυτής της εντατικής αναμόρφωσης δεν έχουν εξεταστεί. Πόσο καλά καταφέρνουν οι νέοι να βρουν το δρόμο τους όταν επιστρέψουν στη Γερμανία;

το 2004, ένας 14χρονος έφηβος σκότωσε τον επόπτη του στην Ελλάδα, 

Πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν ότι το γεγονός συνέβη στην Πελοπόννησο, κοντά στην αρχαία Ολυμπία και η «μονάδα» αυτή έπαψε να λειτουργεί αμέσως μετά το συμβάν.

ένα χρόνο αργότερα ένας  μαθητής στην Κιργιζία εξαφανίστηκε για αρκετές εβδομάδες. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στη Γερμανία να παρέμβουν νωρίς και να κινητοποιήσουν βοήθεια.

Η διαμονή στο εξωτερικό δεν είναι επίσης χωρίς κίνδυνο για τους νέους.

Σε τελική ανάλυση, αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό νομικό σύστημα.

υπάρχει έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σε αυτή τη διαδικασία.

Η ιδέα σε αυτή τη διαδικασία είναι να οδηγηθεί κάποιος (ανεπιθύμητος νεαρός παραβάτης που ίσως είναι και εξαιρετικά επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, ακόμα και για το περιβάλλον και τα ζώα) πέρα από τα σύνορα και έξω από τη χώρα.

πηγή

https://www.sueddeutsche.de/politik/betreuung-junger-straftaeter-im-ausland-sibirien-ist-keine-loesung-1.528068

Δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τη διεξαγωγή αυτών των προγραμμάτων και τα ελληνικά υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης δηλώνουν πλήρη άγνοια

Ωστόσο, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενείο στη Θεσσαλονίκη, η Νομαρχία Εβρου, το αστυνομικό τμήμα Φερών και η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, οι δήμαρχοι Φερών και Σουφλίου, το ΙΚΑ Φερών, η ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης αλλά και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωρίζουν για την εφαρμογή τους.

Στα σπίτια των «κέντρων» διαμένουν από 3 έως 15 ανήλικοι υπό την εποπτεία Γερμανών και Ελλήνων επιμελητών, που δουλεύουν για τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται ως μη κερδοσκοπικές.

οικογένειες Γερμανών, που ζουν στη χώρα μας, αναλαμβάνουν να «φιλοξενήσουν» παιδιά με προβληματική συμπεριφορά.

Τα κέντρα αυτά διαχειρίζονται εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπως η εταιρεία με την επωνυμία Kinder und Jungendhilfe Verbund eV που δημιουργήθηκε το 1986 ή η εταιρεία «Κότσιους» που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1988). Οι εταιρείες αυτές  δεν φαίνεται να έχουν άδεια λειτουργίας (το κέντρο στα Κοίλα πήρε  άδεια εγκατάστασης μόνον το 2004 ως «υποκατάστημα κυπριακής εταιρείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επιστημονικής και ψυχοσωματικής στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους»).

Τα παιδιά δεν “εκτίουν” κάποιο είδος ποινής. Εμφανίζουν παραβατικότητα στη συμπεριφορά τους, έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους ή οι γονείς τους αδιαφορούν, οπότε με τη διαμεσολάβηση των αρχών αποφασίζεται η ένταξή τους σε τέτοιο πρόγραμμα. Το είδος αυτό εναλλακτικής βοήθειας αποφασίζει η υπηρεσία ανηλίκων, και όχι το δικαστήριο, ύστερα από συναίνεση του νέου και των κηδεμόνων του», αναφέρει η δικηγόρος της εταιρείας Ζωή Σιδηροπούλου.

Οι ανήλικοι «παραβάτες» εξορίζονται κυριολεκτικά από τη χώρα τους και τοποθετούνται σε απομονωμένες περιοχές να διαβιούν σε οικήματα με στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης και εξαναγκαζόμενοι να δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες και γενικότερα καταναγκαστική εργασία σε συνεργασία με τον δήμο με αποτέλεσμα εργατικά ατυχήματα. Ένα από αυτά συνέβη το 1997 στα Κοίλα οπού ένα παιδί στην προσπάθεια να καθαρίσει ηλεκτροκίνητη μπετονιέρα πέθανε από ηλεκτροπληξία και όλα αυτά με το πρόσχημα της επανένταξης τους στη (γερμανική) κοινωνία.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ! ΓΙΑΤΙ καίγεται ο Έβρος...

 4/10/2020 - Πηγή: Press-gr

 Dennis Hoidas ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ...

( Σημεια και τέρατα στην ακριτικη Ελλαδα για την οποια υπάρχει σχεδιο απόσχισης της. Μεταξυ άλλων: "Αναμορφωτηριο ΓΕΡΜΑΝΩΝ ανηλικων" σε παραχωρημενη εκταση και στελεχωμενο απο πρακτορες της Μερκελ που συνεργαζονται με τους αντιστοιχους "συναδελφους" τους της ΜΙΤ...)

Krikor Tsakitzian

Το 1996, έκανα μια έρευνα στον Έβρο, για την εκπομπή Κόκκινη Γραμμή του Mega. Βρέθηκα στην περιοχή Μελία.
Ήταν εγκαταλειμμένη από τους Έλληνες και το χωριό είχε νοικιαστεί εξ’ ολοκλήρου, για μια δεκαετία σε μια Γερμανική εταιρεία, ψυχικής αποκατάστασης Γερμανών εφήβων.
Αναπαλαίωσε η εταιρεία, τα σπίτια του χωριού και εγκαταστάθηκαν πάνω από τριάντα άτομα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Έστησαν ακόμη και κινητές μονάδες τηλεπικοινωνιών σε κοντέϊνερ, δήθεν για να επικοινωνούν με το διπλανό χωριό Κοίλα.
Στο χωριό Κοίλα, διατηρούσαν ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο (στρατηγείο), στο οποίο είχαν εγκαταστήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το είχαν ασφαλίσει εκείνη την περίοδο με κάγκελα παντού.
Με λίγα λόγια, διαπιστώθηκε μετά το ρεπορτάζ και από έρευνα της ΕΥΠ, έστω και καθυστερημένα, πως ήταν πράκτορες που εργάζονταν για λογαριασμό της Γερμανίας και της Τουρκίας και για το λόγο αυτό, απελάθηκαν.
Φυσικά με έσυρε η εταιρεία στα δικαστήρια για καιρό, μέχρι που στο τέλος απαλλάχθηκα.

Το σημείο που βρίσκεται το χωριό, είναι στην καρδιά των Ελληνικών προκεχωρημένων στρατιωτικών δυνάμεων, τεθωρακισμένων μονάδων και πυροβολικού. Σε πολλά σημεία πέριξ του χωριού, υπάρχουν ταμπέλες όπου απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων, γιατί είναι ευαίσθητοι στρατιωτικοί χώροι και χώροι διέλευσης αρμάτων μάχης.

Από το λόφο που βρίσκεται το χωριό, δια γυμνού οφθαλμού, βλέπεις όλες τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής κι έχεις οπτική επαφή και με τις Φέρες.

Αυτό το χωριό κάηκε την Τρίτη το βράδυ στον Έβρο, την ίδια ώρα που καιγόταν το ΚΥΤ της Σάμου.

πηγή

https://www.inewsgr.com/61/germanoi-praktores-giati-kaigetai-o-evros.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: