Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ


Αυτό που είπε ο Ισοκράτης ήταν κάτι πολύ απλό και η διαστρέβλωσή του είναι κλασικό δείγμα του πόσο ανάποδα λειτουργεί ο νους των αφελληνισμένων. Μάλαμα του δίνεις σκατά σου βγάζει.

Ο Ισοκράτης θέλοντας να επαινέσει τους Αθηναίους τους είπε οτι είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο ακμής που πλέον η έννοια Έλλην είχε ταυτιστεί με αυτούς και τα στοιχεία της ακμής/πολιτισμού/παιδείας τους και χρησιμοποιείτο για να περιγράψει εκείνους που τους έμοιαζαν στον πολιτισμό. Δηλαδή η έννοια Έλλην δεν ήταν πλέον μόνο εθνολογικός χαρακτηρισμός αλλά κάτι σαν τίτλος τιμής.

Κάποιος δηλαδή μπορεί εθνικά να ήταν Έλλην αλλά αν ήταν απολίτιστος να τον βλέπαν ως βάρβαρο οι σύγχρονοί του (παρ'ότι Έλληνα στην καταγωγή) καθώς θα δυσκολεύονταν να χρησιμοποιήσουν για αυτόν, τον τίτλο ''Έλλην'' που πλέον είχε ταυτιστεί με το κλέος της Αθήνας.

Δηλαδή δεν έγινε πιο ευρύς ο χαρακτηρισμός ''Έλλην'' αλλά μάλλον πιο ελιτίστικος και όλο και περισσότερος κόσμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βάρβαρος σύμφωνα με τον ορισμό του Ισοκράτη, σε πλήρη αντίθεση με τις ανοησίες που έχουν στο κεφάλι τους οι δόλιοι αντιρατσιστές, που ούτε λίγο ούτε πολύ στην δικιά τους αντίληψη ο Ισοκράτης πρέπει να ήταν κάτι σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑς ή ΝΑΡίτης της εποχής και να σύχναζε σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ.

D.

Δεν υπάρχουν σχόλια: