Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007

Μέτωπο... Σκοπίων-Κατεχομένων!Γράφει ο Γιώργος ΔελαστίκΞεπέρασε κάθε όριο η εσκεμμένα προκλητική στάση της αμερικανοτραφούς και προστατευόμενης από τις ΗΠΑ εθνικιστικής ηγεσίας των Σκοπίων. Για να προκαλέσουν την Αθήνα έστειλαν αντιπροσωπεία στην κατεχόμενη Κύπρο για να λάβει μέρος στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 24η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους!


«Το ίδιο κράτος προκαλεί προβλήματα στη Μακεδονία, στην Τουρκία και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου!», διακήρυξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Νικόλα Κλζούσεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι και πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας.

«Κοινός εχθρός» δηλαδή της ΠΓΔΜ, της Τουρκίας και του Αττίλα η Ελλάδα κατά τον εκπρόσωπο των Σκοπίων, ο οποίος μόνο που δεν διακήρυξε επίσημα τη σύμπηξη «μετώπου» Σκοπίων - Κατεχομένων - Αγκυρας εναντίον της Αθήνας!

Ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός και φυσιολογικά εξάπτει τα πνεύματα στην Ελλάδα: όταν πηγαίνει κανείς και γιορτάζει μαζί με τον εισβολέα και κατακτητή κυπριακών εδαφών, πώς να πειστεί ο μέσος Ελληνας, είτε είναι καχύποπτος είτε καλόπιστος, πως και η ηγεσία των Σκοπίων δεν τρέφει επεκτατικές βλέψεις ή τουλάχιστον αυταπάτες μίμησης του Αττίλα, με τον οποίον συνεορτάζει τις κατακτήσεις του, αν ποτέ στο μέλλον δημιουργούνταν ευνοϊκές γι αυτήν συγκυρίες;

Είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με δηλώσεις και πράξεις εκ μέρους των Σλάβων της ΠΓΔΜ που αποσκοπούν συνειδητά στον δηλητηριασμό του κλίματος, ώστε να καταστεί τελείως αδύνατη η συναινετική επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Το δυστύχημα είναι πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύει ένθερμα αυτήν την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων. Την ημέρα ακριβώς που έφτασε στα Κατεχόμενα η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, ο Νίκολας Μπερνς, τρίτος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανε επίθεση εναντίον της Ελλάδας καταθέτοντας στην υποεπιτροπή Ευρώπης της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

«Στην Ελλάδα κάποιοι εγείρουν την πιθανότητα του βέτο στην πρόσκληση προς τη Μακεδονία, εκτός εάν επιλυθεί η υπόθεση του ονόματος», είπε ονομάζοντας «κάποιους» την ελληνική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ «δεν θεωρούν ότι μόνο η διαφορά αυτή αποτελεί λόγο για παρεμπόδιση της Μακεδονίας να καταστεί μέλος σε διεθνείς οργανισμούς», προσέθεσε.

Πλήρης ενθάρρυνση δηλαδή της ηγεσίας των Σκοπίων να ακολουθήσει αδιάλλακτη γραμμή στο θέμα του ονόματος - και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών γνώριζε ότι κυβερνητικοί απεσταλμένοι των Σκοπίων γιόρταζαν μαζί με τους Τούρκους στα Κατεχόμενα το αποτέλεσμα της εισβολής του Αττίλα.

Και αφού ενθάρρυνε τα Σκόπια στην αδιαλλαξία, στη συνέχεια υποκρινόταν και τον Πόντιο Πιλάτο ο Μπερνς, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν λύση στο θέμα του ονόματος, οι δύο πλευρές πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

Μα αν οι Αμερικανοί δεν ασκήσουν πίεση στα Σκόπια που είναι υποτελές προτεκτοράτο τους, η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει ήδη διακηρύξει ότι δεν συζητάει τίποτα.

Μάλιστα ο Μπερνς ώθησε ακόμη πιο έντονα σε ανυποχώρητη στάση την ηγεσία των Σκοπίων λέγοντας ότι «παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ, η Μακεδονία δεν έχει εξασφαλίσει την πρόσκληση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», όπου βέβαια το πολιτικό βάρος πέφτει στην «υποστήριξη των ΗΠΑ».

Είναι εξόφθαλμο, λοιπόν, ότι ο υφυπουργός Νίκολας Μπερνς υπονομεύει συνειδητά -και μάλιστα πριν καλά καλά αρχίσει- τη μεσολαβητική προσπάθεια του επίσης Αμερικανού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς.

Ταυτόχρονα, ο Μπερνς δρα υπονομευτικά και απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή, αφού την εμφανίζει να έχει κάνει μια στρατηγικής σημασίας υποχώρηση, αποδεχόμενη επισήμως ως βάση συζήτησης τη σύνθετη ονομασία χωρίς να παίρνει γι αυτό το παραμικρό αντάλλαγμα - ούτε καν τη φραστική υποστήριξη της Ουάσιγκτον, πόσω μάλλον τη λύση του προβλήματος.

Αυτό την εμφανίζει διπλωματικά ανεπαρκή και παράλληλα ενισχύει αντικειμενικά τις εθνικιστικές πιέσεις τόσο μέσα στους κόλπους της ΝΔ όσο και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι Μπερνς και Νίμιτς έχουν κάνει καταμερισμό ρόλων «καλού» και «κακού». Η πολιτική ουσία είναι όμως πως η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζεται να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αλλη επιλογή δεν έχει.


ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Δεν θέλουν λύση οι ΗΠΑ

Η στάση του Μπερνς δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η κυβέρνηση Μπους δεν θέλει αυτή τη στιγμή λύση του προβλήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ.

«Αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή, την οποία έσπρωξε να αποδεχθεί επίσημα τη σύνθετη ονομασία και τώρα επιδιώκει να την καταστήσει όμηρο της υποχώρησής της, εκβιάζοντάς την για σύμπλευση με την αμερικανική γραμμή και σε θέματα όπως η ανεξαρτησία του Κοσόβου, υποχωρήσεις στο Κυπριακό κ.λπ. Αυτή η γραμμή αποκαλύπτει επίσης πως η Ουάσιγκτον έχει ήδη πάρει απόφαση αναβολής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Πηγή:Έθνος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρ’ ολη την προσπαθεια σας να εκφρασετε σωστα την κατασταση του σκοπιανου φοβουμαι ότι δεν τα καταφερνετε επαρκως. Δυστυχως παραγνωριζετε και εσεις όπως και ολοι σχεδον οι αλλοι αρθρογραφοι δυο βασικα πραγματα .

Κατά πρωτον το ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ του μορφωματος (κρατιδιου) τουτου ,ενεκα της σοβαροτατης υπογεννητικοτητος των ψευτομακεδονων (περι του 20 τοις εκατο σημερα του πληθυσμου) εναντι αλβανικης μειονοτητος (υπερ του 40 τοις εκατο σημερα) και της ταυτοχρονου υπαρξεως πληθωρας αλλων εθνοτητων (Ελληνων , Τουρκων, Βουλγαρων, Σερβων ,Αθιγγανων κλπ περι του 30 τοις εκατο) . Είναι δε επισημως πλεον κοινοποιηθεν ότι και από αυτό το μικρο ποσοστο που διαθετουν οι ψευτομακεδονες σημερα περαν του ημισεως ηδη ελαβον τον τελευταιο χρονο την Βουλγαρικη εθνικοτητα εφοδιαζομενοι μαλιστα με διαβατηριο Βουλγαρικο ! ,απαρνουμενοι ετσι και τα ιδια τους τα ψεμματα περι μακεδονων.. (οι Βουλγαρικες αρχες εδηλωσαν πλεον των 350.000 τετοιων διαβατηριων, και η χορηγηση συνεχιζεται ..) ο δε πρωην προεδρος του ισχυρού εθνικιστικού κόμματος Β.Μ.Ρ.Ο. Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι με δηλώσεις του στον σκοπιανό και στον βουλγαρικό Τύπο εξεδήλωσε την πρόθεσή του να διορισθεί πρέσβυς της Βουλγαρίας στα Σκόπια!! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Ο μέχρι πρότινος στυλοβάτης της ψευδομακεδονικής προπαγάνδας και θιασώτης του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ την βουλγαρική υπηκοότητα και προτείνει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο της Βουλγαρίας στην πρώην πατρίδα του !

Και δευτερον ότι εξ’αρχης αυτου του βρωμερου σχεδιου (γεννησις ψευτομακεδονικης εθνοτητος και κρατιδιου ) ο στοχος ηταν , είναι και θα είναι ΕΝΑΣ , δεδηλωμενος πλειστακις και με φανατισμο ακολουθουμενος από πληθος ανθελληνων… Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ από την Ελλαδα. Επομενως είναι αν μη τι
αλλο είναι βλακωδες να ζητουμε από τους λυσσωδως επιτιθεμενους να συμβιβαστουν υποχωρωντας γιατι απλα εχουν αδικο… είναι ηλιου φαεινοτερο ότι αυτην την κινηση Η ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΕΙς η ΣΕ ΔΙΑΛΥΕΙ αυτη… δεν υπαρχει κοινος τοπος συννενοησεως γιατι οποιαδηποτε ‘υποχωρηση’ των ψευτομακεδονων αυτοματως αναιρει τον λογο (επιθετικο) υπαρξεως των (από συστασεως των) και ως εκ τουτου δεν υπαρχει καμμια περιπτωσις εκ μερους των υποχωρησεως..

Επομενως η Ελλαδα εχει ένα μονο δρομο (μονοδρομο) που πρεπει να ακολουθησει για να κερδισει (στα σιγουρα) αυτόν της να καταγγειλιας της ενδιαμεσου συμφωνιας, να υποβαλλει αταλαντευτα βετο ΚΑΙ στην Ευρωπαικη ενωση ΚΑΙ στο Νατο και οπου αλλου μπορει, να σταματησει κάθε διευκολυνση στο κρατιδιο αυτό, να κλεισει την στροφιγγα της ευρωπαικης οικονομικης βοηθειας και να περιμενει 5-10 χρονια τον βεβαιο θανατο (επισπευδοντας τον οσο μπορει) του μορφωματος αυτου , αδιαφορωντας αν το εχουν αναγνωρισει 120 χωρες η το αναγνωρισουν και οι άλλες σαραντα η πενηντα. Μηπως και την Γιουγκοσλαυια δεν την ειχανε αναγνωρισει ολες οι χωρες του ΟΗΕ ? που είναι τωρα αυτή η χωρα ? που είναι η Τσεχοσλοβακια ? η Ανατολικη Γερμανια , η Εθνικιστικη Κινα (Ταιβαν )? η Μεγαλη Βρεττανια ? ε εκει θα παει και η ψευτομακεδονια…

Για δε τις φοβιες καποιων περι αναμοχλευσεως της ιδιας ιστοριας από την Βουλγαρια , επιτρεψτε μου να σας πω ότι ΠΑΡΗΛΘΟΝ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ..σημερα οι Βουλγαροι εχουν το μεγαλο κακο σπυρι της επικινδυνα μεγαλης Τουρκικης μειονοτητος εκει..και θα είναι απολυτα ευτυχεις αν παρουν ένα κομματι από την ψευτομακεδονια (αφου εμεις δεν το θελουμε..) αλλωστε οι ιδιοι οι Βουλγαροι ξεμπροστιασαν τους ψευτομακεδονες αποκαλυπτοντας ότι δικος τους (Βουλγαρος) ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ειχε κατασκευασει την ‘ψευτομακεδονικη’ τους ταυτοτητα δημιουργωντας ετσι χαος εσωτερικα του κρατιδιου τον τελευταιο χρονο…

Ελληνες σταθειτε ΟΡΘΙΟΙ και αμυνθειτε της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, δεν ανηκει σε κανενα από εμας για να την παραχωρησει … ανηκει στους προγονους μας και στα παιδια μας και αυτοι οι δυο θα σταθουν αμειλικτοι απεναντι μας, καθως και απεναντι σε οσους απλωσουν -ξανα- τα βρωμικα χερια τους στο σωμα της Ελλαδος..

Μετα τιμης

Νικηφορος Φωκας

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε οπωσδήποτε το βιβλίο "Όχι στην Παλιά Πόλη" του Νίκου Χιδίρογλου (Εκδόσεις Ερωδιός, Θεσσαλονίκη 2007).

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

Αγαπητέ κύριε Φωκά σας ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες που παραθέσατε.