Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Ανησυχία των Ελλήνων μεταναστών για την «ψήφο των απόδημων»Hμερομηνία : 22-11-07

Την ανησυχία των Ελλήνων μεταναστών για τις εξελίξεις στο θέμα της «ψήφου των αποδήμων» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι εάν δεν προκύψουν ουσιαστικές συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην κατεύθυνση μιας γνήσιας κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του απόδημου Ελληνισμού, η υπόθεση της «ψήφου των αποδήμων» θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η ΟΕΚ Γερμανίας καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσέλθει σε διάλογο με τα συλλογικά όργανα των αποδήμων και κυρίως το ΣΑΕ, μέσω του οποίου έχει εκφραστεί η συντριπτική πλειονότητα των δυνάμεων των αποδήμων θέτοντας το αίτημα για την συγκρότηση εκλογικών περιφερειών Ελλήνων εξωτερικού, για την οποία δεν απαιτείται συνταγματική μεταρρύθμιση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας σημειώνεται ότι στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, μπορούν να διευθετηθούν οι νομικές και πολιτικές εκκρεμότητες, ώστε να προκύψει ένα νομοσχέδιο που θα υιοθετηθεί από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Πηγή:Καθημερινή με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: