Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

ΤΟΥΡΚΙΑ:ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝΔίκη για την σφαγή Χριστιανών


Πέντε νεαροί άνδρες στην Τουρκία παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία ότι βασάνισαν και δολοφόνησαν Χριστιανούς τον Απρίλιο του 2007.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 19 και 20 ετών, συνελήφθησαν στη σκηνή του εγκλήματος, έναν χριστιανικό εκδοτικό οίκο στη Μαλάτια.

Το αποτρόπαιο έγκλημα ώθησε τις οικογένειες των θυμάτων να εγκαταλείψουν την πόλη, αφήνοντας τη μικρή προτεσταντική κοινότητα με ελάχιστους κατοίκους.

Οι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής για τη φρικτή πράξη που διέπραξαν, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τα θύματα δολοφονήθηκαν στον χριστιανικό εκδοτικό οίκο της Μαλάτιας αφού ξυλοκοπήθηκαν και ανακρίθηκαν για ώρες από τους εκτελεστές τους.

Όπως αποκαλύφθηκε τότε, οι κατηγορούμενοι φίμωσαν τα θύματα και τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια. Αφού τα υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τους έκοψαν το λαιμό.

Τα θύματα, εκ των οποίων ο ένας ήταν τοπικός ιερέας και ο άλλος Γερμανός επίτροπος που ζούσε στην Τουρκία με την οικογένειά του, έφεραν πολλαπλά τραύματα από χτυπήματα με μαχαίρι.

Η αποτρόπαια πράξη που σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη, πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία ενός καθολικού ιερέα στο βόρειο μέρος της Τουρκίας.

Επιπλέον λίγο καιρό πριν το έγκλημα είχε σημειωθεί και η δολοφονία ενός Αρμένιου δημοσιογράφου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες ήταν νέοι ακόμα και έφηβοι, θύματα στην ουσία του εξτρεμιστικού εθνικισμού.

Σε ό,τι αφορά το ανατριχιαστικό έγκλημα στη Μαλάτια, οι κατηγορούμενοι αποκάλυψαν στις αστυνομικές αρχές ότι ήθελαν να προστατέψουν την Τουρκία από «ένα οργανωμένο σχέδιο που είχε επεδίωκε την υπονόμευση του Ισλάμ και τον εθνικό διχασμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε οι δράστες να τιμωρηθούν με θανατική ποινή για τη στυγερή δολοφονία στη Μαλάτια, μια απόφαση που ο δικηγόρος τους προσπαθεί να ανατρέψει με κάθε τρόπο.

Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: