Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πώς να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας στα γηρατειά με 12 λεπτά άσκησης την ημέρα
Η σωστή διατροφή και άσκηση βοηθούν να διατηρήσουμε το σώμα μας στη σωστή κατάσταση, αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένες καθημερινές συνήθειες, θα μπορούσαν επίσης να ενισχύσουν τη γνωστική υγεία.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Kirtan Kriya, για μόλις 12 λεπτά την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας ή νόσου του Αλτσχάιμερ.
πηγή
=============
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease το 2018, μια ομάδα επιστημόνων εξέτασε 60 ηλικιωμένους που είχαν προηγουμένως αναφέρει πρόβλημα με τη μνήμη τους, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές τους χώρισαν σε δύο ομάδες, όπου τους δόθηκε εντολή είτε να ακούσουν μουσική για 12 λεπτά είτε να εξασκήσουν έναν διαλογισμό γιόγκα 12 λεπτών, γνωστό ως Kirtan Kriya καθημερινά.
Ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι οι ηλικιωμένοι που διαλογίζονται καθημερινά λαμβάνουν βελτιωμένο αριθμό βιοδεικτών που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ.
Επιπλέον, η πρακτική του διαλογισμού επέτρεψε στους ηλικιωμένους να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία, τον ύπνο, τη διάθεση και τη συνολική ποιότητα ζωής.
================
Η άσκηση διαλογισμού περιλαμβάνει την επανάληψη μιας σειράς από chants και συγκεκριμένες οδηγίες - συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιού, του ψιθυρίσματος και των χειρονομιών - για διαστήματα δύο λεπτών.
Το Kirtan Kriya είναι ένας τύπος διαλογισμού από την παράδοση γιόγκα Kundalini, η οποία ασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτός ο διαλογισμός μερικές φορές ονομάζεται άσκηση τραγουδιού, καθώς περιλαμβάνει το τραγούδι των ήχων, το Saa Taa Naa Maa μαζί με επαναλαμβανόμενες κινήσεις των δακτύλων ή mudras. Αυτή η άσκηση για μόλις 12 λεπτά την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυξάνει τη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι κεντρικές στη μνήμη.
Στα Σανσκριτικά, το kirtan είναι ένα τραγούδι και το kriya αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο κινήσεων.
Το μάντρα που επαναλαμβάνεται κατά την εξάσκηση του Kirtan Kriya έχει σχεδιαστεί για να είναι αναζωογονητικό. Οι ήχοι προέρχονται από το μάντρα «Sat Nam», που σημαίνει «η αληθινή μου ουσία».
===========
Η κλινική έρευνα έδειξε ότι η άσκηση του Kirtan Kriya για μόλις 12 λεπτά την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη γνώση και να ενεργοποιήσει τμήματα του εγκεφάλου που είναι κεντρικά στη μνήμη. Η αντικατάσταση των ήχων Kirtan Kriya με άλλους ήχους, ή η αντικατάσταση του διαλογισμού στο σύνολό της με άλλες χαλαρωτικές εργασίες, δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική.
πηγή
πηγή
===========
Το Ίδρυμα Έρευνας και Πρόληψης του Αλτσχάιμερ πιστεύει ότι τα διάφορα μέρη του Kirtan Kriya είναι το καθένα ζωτικής σημασίας για το σύνολο και συνιστά την εξάσκηση με τον παραδοσιακό τρόπο για να αποκομίσουν πλήρως τα οφέλη της άσκησης. Ωστόσο, άλλες μέθοδοι για τη μείωση του στρες, όπως η βαθιά αναπνοή, η ακρόαση μουσικής και άλλοι τύποι διαλογισμού μπορεί να είναι ευεργετικές για την υγεία σας.
===========
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας. Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας - και ο αριθμός αυξάνεται.
Το αλουμίνιο, όπως αναφέρεται επιταχύνει την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, ενώ ακόμα μπορεί και να την προκαλεί.
Το κύριο οργανικό χαρακτηριστικό της νόσου του Alzheimer είναι η λεγόμενη πλάκα, εναποθέσεις που περιέχουν πρωτεΐνες, οι οποίες εναποτίθενται στον εγκέφαλο μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Τέτοιες πλάκες διασπώνται και καταστρέφονται στον υγιή εγκέφαλο.
Στη νόσο του Alzheimer, ωστόσο, συσσωρεύονται για να σχηματίσουν σκληρές, αδιάλυτες πλάκες.
Σύμφωνα με τον Δρ. Ο John McDougall , γιατρό και ειδικό διατροφής στη Santa Rosa της Καλιφόρνια, βρέθηκε μια ουσία στο κέντρο αυτών των πλακών που δεν ανήκει εκεί: το αλουμίνιο.
Η Αμερικανική Ένωση Αλτσχάιμερ κάνει εκτενή έρευνα για τη σύνθεση των πλακών. με πρόβλεψη προϋπολογισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ. Ωστόσο, παρόλο που διάφορες μελέτες έχουν δείξει τη σχέση μεταξύ του αλουμινίου και της εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, αυτή η πτυχή αγνοείται εντελώς από την Αμερικανική Ένωση Αλτσχάιμερ.
σχετικό δημοσίευμα
9-6-15
Η μόλυνση από αλουμίνιο προκαλεί άνοια στις μέλισσες
Ο Δρ John McDougall , ο οποίος έχει μελετήσει τις σχέσεις μεταξύ της διατροφής και των ασθενειών , έχει επισημάνει ότι ορισμένοι επιστήμονες βρήκαν αλουμίνιο στις πλάκες (εναποθέσεις που περιέχουν πρωτεΐνες) που εναποτίθενται στον εγκέφαλο μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Η συγκέντρωση πλάκας και αλουμινίου ήταν πιο πυκνή στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την όσφρηση. Αυτό οδήγησε ορισμένους ερευνητές να αναρωτιούνται εάν η εισπνοή αλουμινίου από τη σκόνη μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.Τόσο τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC ) όσο και ο McDougall επισημαίνουν ότι μερικές μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο πόσιμο νερό, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ Μερικοί ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταπιούν αλουμίνιο τρώγοντας φαγητά σε δοχεία αλουμινίου και τηγάνια.
η Ένωση Alzheimer αναφέρει ότι άτομα με νεφρική ανεπάρκεια δεν είναι σε θέση να καθαρίσουν το σώμα τους από αλουμίνιο , γεγονός που υποδηλώνει ότι αν υπήρχε μια σύνδεση μεταξύ της νόσου του Alzheimer και του αλουμινίου , τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια θα ήταν πιο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι που δεν έχει αποδειχθεί.
Σήμερα, το αλουμίνιο απορροφάται κυρίως από το δέρμα. Δηλαδή όταν εφαρμόζουμε ένα αποσμητικό. Τα συμβατικά αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο.
τα συστατικά προϊόντων προσωπικής φροντίδας και καλλυντικών όπως λοσιόν, μακιγιάζ, αντηλιακά, κρέμες κ.λπ. μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου.
Ανάλογα με τα μαγειρικά σκεύη, τρώμε επίσης αλουμίνιο με κάθε γεύμα.
Όταν τα μαγειρικά σκεύη θερμαίνονται, απελευθερώνονται δηλητηριώδη ελαφριά μέταλλα , αναμειγνύονται με το φαγητό και μετά μπαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Εκεί συλλέγονται και αποθηκεύονται.
ο κόσμος συνήθως έχει μόνο την επιλογή μεταξύ επίστρωσης Teflon και αλουμινίου. Και οι δύο παραλλαγές, ωστόσο, περιέχουν ελαφρά μέταλλα και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Αυτό το σημείο είναι πιθανώς ο λόγος για την απροσδόκητη αύξηση της άνοιας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο για να τυλίξουν τρόφιμα ή να μαγειρέψουν και ακόμη και να το μαγειρέψουν σε αυτό. Μόλις θερμανθεί η μεμβράνη, οι εξαιρετικά τοξικές ουσίες και τα ελαφριά μέταλλα από την ταινία μπαίνουν στο φαγητό.
Πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να γλείφουν το καπάκι του γιαουρτιού τους, που περιέχει αλουμίνιο , κάτι που τους δίνει μια επιπλέον ποσότητα αλουμινίου.
Το αλουμίνιο συσσωρεύεται σταδιακά στον εγκέφαλο του καταναλωτή. Η κατανάλωση φρούτων και ποτών που συσκευάζονται σε δοχεία με επικάλυψη αλουμινίου μπορεί επίσης να αυξήσει την προαναφερθείσα συσσώρευση πλάκας στον εγκέφαλο.
Τα αναψυκτικά είναι επίσης εξαιρετικά όξινα. Μπορούν ακόμη και να χαράξουν το μέταλλο και να επιτεθούν παρόμοια στα δόντια μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση κονσερβοποιημένων ποτών είναι τόσο αμφιλεγόμενη σε όλο τον κόσμο.
Ήδη από το 1933, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το αλουμίνιο αποθηκεύεται στο σώμα. Σε ορισμένους αρουραίους πειραματόζωα, δόθηκε νερό από δοχεία αλουμινίου και είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στο αίμα, το συκώτι και τα οστά τους από τους αρουραίους που έπιναν νερό από μικρά γυάλινα μπολ.
Η συγκέντρωση αργιλίου στα οστά των αρουραίων αλουμινίου ήταν 69% υψηλότερη από εκείνη των αρουραίων γυάλινου μπολ. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η οστική πυκνότητα των αρουραίων αλουμινίου ήταν 16% χαμηλότερη από εκείνη των αρουραίων γυάλινου μπολ.
Όποιος καταναλώνει κονσερβοποιημένα αναψυκτικά πρέπει να θεωρήσει ότι τα όξινα αναψυκτικά συμβάλλουν σε ένα όξινο περιβάλλον στο σώμα. Ωστόσο, το αλουμίνιο έχει σημαντικά πιο τοξική επίδραση σε όξινο περιβάλλον από ό, τι σε αλκαλικό περιβάλλον.
Η γενετική μηχανική δημιουργεί τρόφιμα μολυσμένα με αλουμίνιο
Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι απασχολούνται τροποποιώντας τα φυτά γενετικά έτσι ώστε να μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμη και σε πολύ τοξικά περιβάλλοντα. Το περιοδικό "Wired", το οποίο είναι αφιερωμένο σε διάφορα θέματα (ιδίως υπολογιστές, Διαδίκτυο, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος), αναφέρει την καλλιέργεια τροφίμων σε περιοχές που έχουν μολυνθεί με αλουμίνιο.
Συνήθως οι καλλιέργειες τροφίμων δεν αναπτύσσονται σε τέτοιες περιοχές, καθώς το αλουμίνιο που υπάρχει στο έδαφος επιτίθεται και καταστρέφει τις ρίζες των φυτών. Αν, όμως, τα φυτά εμβολιαστούν κατά του αλουμινίου μέσω της γενετικής μηχανικής και μπορούν στη συνέχεια να αναπτυχθούν σε αλουμίνιο-μολυσμένο έδαφος, στη συνέχεια, λαμβάνουν αυτόματα αλουμίνιο μαζί με θρεπτικά συστατικά και νερό και στη συνέχεια,αυτό περνάει τελικά στον καταναλωτή
Επίσης κανείς δεν μπορεί να ελέγξει εάν τα ζώα δεν έχουν λάβει φυτά ζωοτροφών που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε εδάφη μολυσμένα με αλουμίνιο
Η άνοια δεν είναι απαραίτητα ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στα γηρατειά. Αντίθετα, ο αποφασιστικός παράγοντας είναι η ποσότητα απορροφούμενου αλουμινίου.
======================
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012 έδειξε ότι μετά από μόλις τρεις μήνες θεραπείας, στην οποία στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ δόθηκε καθημερινό συμπλήρωμα κουρκούμης, είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση της σοβαρής συμπεριφοράς και των ψυχικών συμπτωμάτων, και σε δύο περιπτώσεις, η ίδια η κατάσταση βελτιώθηκε σε τέτοια στο βαθμό που θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους εντός ενός έτους θεραπείας (Hishikawa 2012).
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο "Stem Cell Research & Therapy Journal" δείχνει ότι ένα συστατικό στον κουρκουμά, το αρωματικό (ar) "turmerone", προκαλεί και αυξάνει την ανάπτυξη των νευρικών βλαστικών κυττάρων.
Το κουρκούμη έχει πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Ιδιαίτερα ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες έχουν αποδειχθεί που μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία και τη νευροεκφυλιστική βλάβη σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
Μόνο ένα γραμμάριο κουρκούμη - δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού - την ημέρα για τρεις μήνες μπορεί να οδηγήσει σε "αξιοσημείωτη βελτίωση"
Το κουρκούμη, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί άφθονα ως μπαχαρικό στην ινδική και νοτιοανατολική ασιατική κουζίνα εδώ και χιλιετίες, αποτέλεσε αντικείμενο αμέτρητων επιστημονικών μελετών τα τελευταία χρόνια. Ο κουρκουμάς έδειξε θετική επίδραση στην καρδιά και την κυκλοφορία, την πέψη και το νευρικό σύστημα του σώματος. Η ήδη ατελείωτη λίστα ασθενειών από τις οποίες μπορεί να ανακουφίσει το μπαχαρικό γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Έτσι, ενώ η βιομηχανία της συμβατικής ιατρικής συνεχίζει να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια αναζητώντας ένα θαύμα «θεραπεία» για την άνοια, ένα απλό, φθηνό μπαχαρικό κουζίνας φτιαγμένο από ένα φαρμακευτικό βότανο μπορεί να κάνει θαύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου