Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Στρατιωτικά ΄Αλογα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου και κακοποιούνται βάναυσα στη Νότια Αφρική, για να ζήσουν έτρωγαν χώμα και περιττώματα...πολλά οδηγήθηκαν σε ευθανασία

Νότια Αφρική, στρατιωτικά άλογα στη βάση του Potchefstroom, πεθαίνουν από ασιτία και κακοποίηση, αφού εξαναγκάζονται να τρώνε χώμα και τα περιττώματα τους, για να επιβιώσουν.
Ειδική εξεταστική επιτροπή διερεύνησε το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων και το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος, που οδήγησε στην  ευθανασία ευρείας κλίμακας αυτών των ιπποειδών.
Το Εθνικό Συμβούλιο των SPCAs (NSPCA)  [National Council of Societies for the Prevention of Cruelty to Animals (NSPCA)], βρήκε τον Απρίλιο του 2018,  69 άλογα να πεθαίνουν από την πείνα ενώ ήταν στη φροντίδα της Μονάδας Ειδικού Πεζικού (SAASIC) της Νοτίου Αφρικής, στη βάση Potchefstroom της Εθνικής Άμυνας Νότιας Αφρικής (SANDF).
Είκοσι πέντε άλογα έπρεπε να υποβληθούν άμεσα σε ευθανασία λόγω της κατάστασης τους.
Στις 23 και 24 Ιουλίου τα υπόλοιπα άλογα μεταφέρθηκαν από το Potchefstroom  σε ένα μεγάλο αγρόκτημα στο Gauteng, όπου ξεκίνησε η διαδικασία για την υιοθεσία τους.
Κατά τη διαδικασία της απόσπασης  τους από το στρατόπεδο του μαρτυρίου, οι επιθεωρητές του NSPCA διαπίστωσαν ότι μέλη του (SAASIC) χτυπούσαν υπερβολικά και  με ιδιαίτερη σκληρότητα τα εξαντλημένα και εξαιρετικά αδύναμα από ασιτία άλογα.
΄Αμεσα τα κακοποιημένα ζώα υποβλήθηκαν σε κτηνιατρική αξιολόγηση.
όπως δήλωσε η Marcelle Meredith, διευθύντρια του NSPCA, μέλη του SANDF και του SAASIC χτυπούσαν βάναυσα, μπροστά στους επιθεωρητές του NSPCA, τα άλογα που κατέρρεαν από λιμοκτονία. Η σκληρότητα στα άλογα του στρατού αποτελούσε ένα καθημερινό φαινόμενο.
Τα χτυπούσαν ακόμα και την ώρα που γινόταν η μετεγκατάστασή τους σε οικόπεδο του NSPCA

Η εξεταστική επιτροπή διορίστηκε από τον Αρχηγό του Στρατού  (SA Army Chief), Lieutenant General Lindile Yam και οι εργασίες της διήρκεσαν 30 μέρες.

 Η έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, παραδόθηκε στον Αρχηγό του Στρατού όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος  για την Εθνική Αμυντική Δύναμη SA (SANDF) [SA National Defence Force (SANDF), Directorate: Corporate Communications second in command Colonel Louis Kirstein]
Μετά το νομικό έλεγχο της έκθεσης, διατυπώθηκαν συστάσεις και λήφθηκαν κάποια μέτρα.

Το εθνικό όργανο για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα στη Νότιο Αφρική υπέγραψε  ένα memorandum of understanding (MOU) με τη μονάδα στρατού το 2013, όσον αφορά την κατάλληλη φροντίδα των αλόγων που φροντίζουν. Σύμφωνα με την Marcelle Meredith του NPSCA, το μνημόνιο συμφωνίας (MOU)υπογράφηκε το 2016.

Έλεγχος της βάσης SAASIC στο Potchefstroom στις αρχές του έτους, έφερε στο φως σοκαριστικές συνθήκες με ανεπαρκείς ζωοτροφές για τα άλογα, που οδηγήθηκαν σε ευθανασία.

Η μονάδα και το ανώτερο όργανό της "the SA Army" , δήλωσαν ότι το Στρατιωτικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Στρατού (SAMHS)  [SA Military Health Service (SAMHS) Military Veterinary Institute]  θα "αξιολογεί συνεχώς τις συνθήκες" υπό τις οποίες τηρούνται τα ζώα του SAASIC. Το MVI (Military Veterinary Institute) εδρεύει επίσης στο Potchefstroom.

Τουλάχιστον 80 άγρια στρατιωτικά άλογα που ανατέθηκαν στο SAASIC θα μετακινηθούν σε άλλη στρατιωτική εγκατάσταση στο Boekenhoutkloof, βόρεια της Πραιτώριας. Αυτό διεξήχθη σύμφωνα με μια οδηγία, που εξέδωσε ο αρχηγός της SANDF, στρατηγός Solly Shoke.
πηγές
 8-8-18
https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2018-08-08-nspca-investigators-witness-brutal-physical-abuse-of-horses-at-army-base/

http://www.defenceweb.co.za/index.php?option=com_content&view=article&id=52125&catid=74&Itemid=30

https://ewn.co.za/2018/07/24/nspca-rescues-69-horses-from-sandf

https://www.georgeherald.com/News/Article/National/nspca-to-lay-charges-after-starving-horses-are-found-at-army-base-201805070209

Δεν υπάρχουν σχόλια: