Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Διπρόσωπο μοσχαράκι γεννήθηκε στην Κίνα. Η συχνή εμφάνιση χιμαιρικών ατόμων τελευταία, προβληματίζει τους περιβαντολόγους που αποδίδουν το φαινόμενο στη μεταλλαγμένη τροφή και στη χρήση των αντίστοιχων φυτοφαρμάκων

Δικέφαλο (ή μάλλον Διπρόσωπο αφού έχει δυο πρόσωπα με δύο αυτιά, δύο στόματα και τέσσερα μάτια σε ένα κεφάλι) μοσχαράκι γεννήθηκε στην πόλη Xianyang, στην  επαρχία Shaanxi της Κίνας.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου  Feng Wenhong μοιράστηκε τις εικόνες του νεογέννητου μόσχου στο διαδίκτυο,
Αναφέρεται ότι επηρεάστηκε από κάποιο είδος γενετικής μετάλλαξης ενώ βρισκόταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας του.
Ο τοκετός ήταν δύσκολος και κράτησε πολλές ώρες, ωστόσο η 6χρονη μητέρα επέζησε.
Σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις, η αγελάδα γέννησε για τέταρτη φορά -τις προηγούμενες φορές, τα μοσχαράκια της ήταν φυσιολογικά και υγιή- και επέφερε εισόδημα 7.000 γιουάν (£ 680 έως £ 790) στην οικογένεια του κτηνοτρόφου.
το νεογέννητο μοσχαράκι μπορεί να θηλάσει από τη μητέρα του, αλλά δεν καταφέρνει να σταθεί όρθιο, γιατί το σώμα του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος από το μεγάλο διπρόσωπο κεφάλι του. Για να το κρατήσουν στη ζωή του δίνουν το μητρικό γάλα με μπιμπερό.

Το χιμαιρικό μοσχαράκι προέκυψε πιθανόν από ένα έμβρυο που συγχωνεύτηκε με το δίδυμο του, όταν άρχισε η διαδικασία για τη δημιουργία διδύμων.
Σε αυτό το στάδιο οι δυο οργανισμοί συγχωνεύτηκαν και δημιουργήθηκε το φαινόμενο του "conjoined pair" ζεύγους διδύμων.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλα ζωικά είδη, όπως σε γάτες, χελώνες, φώκιες και καρχαρίες.
Δικέφαλα και διπρόσωπα άτομα συναντούμε και στους ανθρώπους
Τα περιστατικά σχετίζονται με το φαινόμενο, conjoined twins (αφορά δίδυμα που έχουν συγχωνευτεί σε ένα σώμα)
Αποτέλεσμα του φαινομένου conjoined twins είναι τα άτομα χίμαιρες, που προέρχονται από συγχώνευση διαφορετικών οργανισμών.
Η Ελληνική μυθολογία έχει μεγάλο αριθμό αναφορών σε πολυκέφαλα άτομα ή σε χίμαιρες. (Κέρβερος, Λερναία΄Υδρα, Εκατόγχειρες, Εκάτη κλπ)

η εμφάνιση Διπρόσωπης κατάστασης ενός ατόμου, είναι παραλλαγή 
(συγγενής κεφαλική διαταραχή, congenital cephalic disorder) της πολυκέφαλης (Polycephaly) κατάστασης
Η θνησιμότητα στα διπρόσωπα άτομα οφείλεται στις διαταραχές του εγκεφάλου.
ο εγκέφαλος (ή οι εγκέφαλοι στην περίπτωση πολυκεφαλίας) αγωνίζεται για να διατηρήσει τον έλεγχο των οργάνων και των άκρων του πλάσματος.

στο φαινόμενο της πολυκέφαλης γέννησης κάθε κεφάλι έχει το δικό του εγκέφαλο που προσπαθεί να ελέγξει τα όργανα και τα άκρα του σώματος, ο συντονισμός των δύο κεφαλών είναι σχεδόν αδύνατος.
Ένα ή δύο ζώα;
Συνήθως η κατάσταση περιγράφεται ως «ένα ζώο με δύο κεφάλια» αλλά προκύπτει το ερώτημα, πρόκειται για ένα ή δύο ζώα (δυο ψυχές) που μοιράζονται ένα σώμα?

Η πολυκεφαλία μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενδογαμίας, ιδιαίτερα εάν τα είδη των ζώων στα οποία εμφανίζεται βρίσκονται χρόνια σε αιχμαλωσία.
Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές πιστεύουν ότι το φαινόμενο των μεταλλαγμένων χιμαιρικών ζώων -που παρουσιάζεται με συχνότητα τελευταία - είναι δυνατόν να οφείλεται, στη χρήση φυτοφαρμάκων  στη γενετικώς τροποποιημένη τροφή που δίνεται στα ζώα αντί για τη φυσική διατροφή τους.
Το φαινόμενο,conjoined twins  Θεωρείται ότι οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και εμφανίζεται συχνότερα στην Κίνα, στην Αφρική και στην Ινδία.
τα ζώα με παρόμοιες συνθήκες, συνήθως δεν ζουν πολύ, σημειώνουν ειδικοί.
το μοτίβο της τακτικής εμφάνισης μεταλλαγμένων ζώων που παρατηρείται τελευταία, θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητικό σημάδι.

στη συμβολολογία, η πολυκεφαλία (Πολλαπλασιασμός της κεφαλής)  εκφράζει μια ενισχυτική επανάληψη, παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα και σημαίνει απειρία δυνάμεως, παντογνωσία, πανταχού παρουσία.***
***W. Deonna, ε.α., σ. 123 και REG XXVIII, 1915, σ.34•- Cambell, The Hero with a thousand Faces, The Bollingen series, XVII, Pantheon Books, 1949.

Οι αγρότες πιστεύουν ότι τα χιμαιρικά πολυκέφαλα νεαρά ζώα είναι έκφραση της παντοδυναμίας του Θεού.
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/china/article-6032059/Freaky-mutant-calf-TWO-HEADS-shocks-residents-Chinese-village.html

σχετικές μας αναρτήσεις
7 Ιουλίου 2010
ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΑ και ΔΙΠΡΟΣΩΠΑ ΑΤΟΜΑ, Δικέφαλο μοσχαράκι στην Αίγυπτο
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/07/blog-post_1044.html

18 Μαρτίου 2018
Σπάνιος δικέφαλος βόας με δυο καρδιές, φαινόμενο conjoined twins σε φίδι χίμαιρα
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/03/conjoined-twins.html

16 Νοεμβρίου 2011
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΙΜΑΙΡΕΣ,φαινόμενο conjoined twins
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/11/conjoined-twins.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: