Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στην Αίγυπτο - ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ

Περισσότεροι από 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 2.000 έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, όπως εκτιμούν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και πρώτων βοηθειών που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters, που βασίζεται σε ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός του αριθμού των θυμάτων, ο οποίος στην πραγματικότητα εκτιμάται πως θα είναι κατά πολύ υψηλότερος, δεδομένου του χάους που επικρατεί στη χώρα.

Το Σάββατο, στην πόλη Μπένι Σουέιφ, νότια του Καΐρου, συνολικά 17 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, όταν επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικά τμήματα, ενώ οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων, και άλλοι οκτώ κατά την προσπάθεια απόδρασης κρατουμένων από τη φυλακή Άμπου Ζααμπάλ στο Κάιρο.

Περίπου 68 νεκροί αναφέρθηκαν σε Κάιρο, Σουέζ και Αλεξάνδρεια στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Παρασκευής. Από την Τρίτη ως την Παρασκευή, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει ότι έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων.

Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές, περίπου 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια σε όλη τη χώρα. Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται, ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης, πόσα από τα θύματα είναι πολίτες και πόσα αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: