Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ, ΕΠΑΙΤΕΣ, ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επαίτες ,αθίγγανοι μικρά παιδιά να ζητιανεύουν σε καθημερινή βάση , «απίθανοι μουσικοσυνθέτες» και τραγουδοποιοί ,μελαψοί και κιτρινοχρωμοι πωλητές διαφόρων αξεσουάρ, διακινητές cd και dvd και αλλά αποτελούν την εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική μας πλατεία και όχι μόνο, καθολην την διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα, χωρίς να συγκινείται κανείς αρμόδιος φορέας.

Κατάσταση η οποία κατά την διάρκεια διαφόρων είτε εθνικών και θρησκευτικών εορτών αλλά και διαφόρων εκδηλώσεων κυριολεκτικά δεν περιγράφεται ,δείγμα της άνθισης του παραεμπορίου στο νησί μας ,παρά την δημιουργία εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ένα χαρακτηριστικο που ίσως να είναι και το πιο σημαντικό και εκεί θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι υπεύθυνοι, είναι η εκμετάλλευση των μικρών και ανήλικων παιδιών που χρησιμοποιούνται μάλλον από κύκλωμα ,αφού κάνουν ιδιαίτερα τη εμφάνιση τους κατά την διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων κυρίως στην κεντρική μας πλατεία που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος με απώτερο σκοπό να περάσουν απαρατηρητοι ανάμεσα στο πλήθος.

Υπάρχουν φυσικά και μερικά παρατράγουδα που οφείλονται σε πολλές περιπτώσεις στην ενόχληση που προκαλείται όταν κανείς αρνηθεί να υποκύψει στην διάθεση των προθέσεων τους με την επιμονή αρκετών από αυτών.

Επιπλέον οι « επισκέπτες» του νησιού μας ( οι οποίοι μας προτιμούν κυρίως τους θερινούς μήνες ) φθάνουν στο σημείο να εισέρχονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στα οποία βρίσκονται εκείνη την ώρα πελάτες ,επιχειρώντας να τους πουλήσουν κάθε λογής αντικείμενα !!!

Μια άλλη κατηγορία είναι αυτή των κατά τα άλλα συμπαθέστατων μάλλον Κινεζικής καταγωγής, οι οποίοι κυρίως τις μεσημεριανές ώρες αλλά και τις νυχτερινές κάνουν την εμφάνιση τους με ιδιαίτερη προτίμηση την κεντρική μας πλατεία ,πουλώντας στους θαμώνες των καφετεριών από ένα μικρό κομπολόι μέχρι πλήρη σετ ψαρέματος…!

Φυσικά σε όλους τους προαναφερόμενους θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην αναφέρουμε και τους οικονομικούς μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν την Νιγηρία κ.α. οι οποίοι εξειδικεύονται κυρίως στις πωλήσεις DVD και CD.
Εικόνες κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο και αποτελούν προσβολή και υποβάθμιση της γενικότερης εικόνας του νησιού μας ,δίνοντας έτσι την εντύπωση τουλάχιστον τριτοκοσμικής πόλης .

Ανάμεσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και οι πιο «εξειδικευμένοι» στο είδος τα τελευταία χρονια όπου εφοδιασμένοι με εδικές κάρτες που αναγράφουν σε δύο και τρεις γλώσσες τη πάθηση τους ,το ιστορικό τους χωρίς φυσικά να ξεχνάνε (!) να αναφέρουν το ακριβές ποσό που οφείλουν να καταβάλουν όσοι από επισκέπτες θελήσουν να βοηθήσουν ,αγοράζοντας κατι από την πραμάτεια τους όπως αναπτήρες, ρολόγια στυλό και διαφορά αλά αντικείμενο που κυκλοφορούν και στο κοινό εμποριο.

Κατά καιρούς η Δημοτική Αστυνομία προβαίνει σε διάφορες κατασχέσεις μήπως και υπάρξει έστω και σχετική μείωση αυτής της καταταστασης, αλλά ωστόσο μόλις ολοκληρωθεί το ωράριο εργασίας της Δ.Α. είτε μόλις απομακρυνθούν για μερικά λεπτά από τα σημεία ελέγχου, μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίζονται ξανά .

Ίσως οι αιφνιδιαστικές εφόδους της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και της Αστυνομίας πέραν του ωραρίου της λειτουργήσει κατασταλτικά ,αν και έχουν ήδη καταργηθεί οι υπερωρίες που συμπληρώνονται με ρεπό.
- Παλμός της Καλύμνου.
ΠΗΓΗ: http://www.kalymniansvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: