Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΟΙ (ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ)

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τετάρτη 14 αλλοδαποί που κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων τούς επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

«Είμαστε άνθρωποι και λόγω της μιζέριας που περνάμε στη χώρα σας και στον τόπο σας αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια απεργία του τέλους. Αυτή η απεργία του τέλους δεν είναι παρά ένα όπλο για να υπερασπιστούμε τους κακόμοιρους φτωχούς. Βρισκόμαστε στη φυλακή των Χανίων και από τις 22-9-2010, ημέρα Τετάρτη, ξεκινήσαμε την απεργία πείνας. Η κατάστασή μας είναι πολύ σοβαρή. Αυτό που θέλουμε είναι μόνο η ελευθερία - freedom. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή και τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη δουλειά, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή μοναχά εξαιτίας λανθασμένων κατηγοριών, όλες οι υπηρεσίες του κράτους ή της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι δεν έχουμε διαβατήρια και αληθινά χαρτιά και γι’ αυτό μας βασανίζουν με τη φυλακή. Θέλουμε την ελευθερία μας».
eglimatikotita

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, αναρτήστε το να μάθει όλος ο κόσμος πόσο ξεφτίλας είναι ο Καρατζαφέρης. Πρίν λίγο η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση εναντίον του Τηλεάστυ γιατί ο πάμπλουτος Καρατζαφέρης αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του και κάνει φιλανθρωπίες στους λαθρομετανάστες!!

http://www.esiea.gr/gr/index.html

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΕΠΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΣΕ


Επιστροφή


28 Σεπτεμβρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά από καταγγελίες συναδέλφων δημοσιογράφων για μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τους εργοδότες των μέσων «BLUE SKY TV», «ΤΗΛΕΑΣΤΥ», «CONTRA TV», «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΑΥΡΙΑΝΗ», «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» και «ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ» απέστειλε επιστολή-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του.

Οι ΣΣΕ, που υπογράφει η ΕΣΗΕΑ με τις αντίστοιχες εργοδοτικές ενώσεις, κηρύσσονται υποχρεωτικά εκτελεστές με Υπουργική Απόφαση και ισχύουν για όλους τους δημοσιογράφους μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Το Δ.Σ. θα προασπίσει τις ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή τους από κάθε παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά των εργοδοτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία ενημέρωση: 09/28/2010