Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Κατασκευή Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Michael Salla --το minion του βαθέως κράτους Lloyd Austin. Η Μόσχα αντιδρά στην προειδοποίηση του Πενταγώνου για άμεση σύγκρουση Ρωσίας--ΝΑΤΟ

Η κατασκευή Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, προειδοποίηση του Πενταγώνου, η δήλωση με φροϋδικό ολίσθημα αποκαλύπτει το σχέδιο των ΗΠΑ
το θέμα ανέδειξε ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ στις 1-3-24
Michael Salla--Εδώ είναι η τελευταία περιστροφή [στριφογύρισμα] από το minion του βαθέως κράτους Lloyd Austin σχετικά με τις συνέπειες της νίκης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή είναι μια τολμηρή προσπάθεια να κατασκευαστεί ένας πόλεμος των Έσχατων Καιρών Γωγ και Μαγώγ από την DS (γνωστή και ως Cabal) που είναι υπόχρεη σε επισκέπτες εκτός κόσμου. Εξήγησα αυτή την ιστορική διαδικασία σε βάθος στο διαδικτυακό μου σεμινάριο για την εξωπολιτική κατάσταση του πλανήτη το 2023: «Το ΝΑΤΟ θα συρθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν χάσει η Ουκρανία: Lloyd Austin»

Here's the latest spin by Deep State minion Lloyd Austin about the consequences of Russia defeating Ukraine. This is a bold-faced attempt to manufacture an End Times Gog and Magog war by the DS (aka Cabal) who are beholden to off-world visitors. I explained this historical process in depth in my 2023 Exopolitical State of the Planet webinar: " NATO Will Be Drawn Into War With Russia if Ukraine Loses: Lloyd Austin"
29-2-24
====================
Ο Γωγ και ο Μαγώγ αναφέρονται στη Βίβλο και συγκεκριμένα στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ και στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Σύμφωνα με την προφητεία, ο Γωγ και ο Μαγώγ θα πολεμήσουν εναντίον του λαού του Θεού στους έσχατους καιρούς. Μερικοί πιστεύουν ότι ο Γωγ και ο Μαγώγ αντιπροσωπεύουν έθνη ή ομάδες ανθρώπων, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν πνευματικές δυνάμεις. Ας εξετάσουμε λοιπόν τι γνωρίζουμε από τη Γραφή και να δούμε αν μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Θα ρίξουμε μια ματιά στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ πρώτα και μετά θα το συγκρίνουμε με το βιβλίο της Αποκάλυψης. Αν αναρωτιέστε για τη σύνδεση του Γωγ και του Μαγώγ με τη μάχη του Αρμαγεδδώνα, περιγράφουν τα ίδια γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια 3,5 ετών μεγάλης θλίψης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αντίχριστου, πριν από τη δεύτερη έλευση του Χριστού.
================
Η Εξωπολιτική Κατάσταση του Πλανήτη - Πόλεμοι Ουκρανίας &; Ισραήλ-Παλαιστίνης, Κατασκευή Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, Συνείδηση &; Αποκάλυψη εξωγήινων
 26 Νοεμβρίου 2023
Στο πρώτο του διαδικτυακό σεμινάριο "State of the Planet", ο Δρ Michael Salla θα εξετάσει σημαντικά γεωπολιτικά hotspots σε όλο τον κόσμο και πώς αυτά συνδέονται με εξωγήινες επισκέψεις και επίσημες πρωτοβουλίες αποκάλυψης. Γίνεται απολύτως σαφές σε όλο και περισσότερους παρατηρητές ότι οι βίαιες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο σχεδιάζονται από μια απειλητική παρασκηνιακή ομάδα ισχυρών παγκόσμιων συμφερόντων που ονομάζεται Cabal, Illuminati ή Βαθύ Κράτος. Αυτή η παγκόσμια κλίκα έχει σχεδιάσει εδώ και καιρό τέτοιες συγκρούσεις για την φαύλη ατζέντα της να διαιρέσει και να κατακτήσει την ανθρωπότητα.
Ιστορικά, το βαθύ κράτος έχει συνεργαστεί με τις οπισθοδρομικές εξωγήινες ομάδες που έχουν πλέον εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό το ηλιακό μας σύστημα λόγω της άφιξης των ανώτερων διαγαλαξιακών επισκεπτών που παρακολουθούν επί του παρόντος τη μετάβαση της Γης σε έναν παγκόσμιο πολιτισμό 5ης πυκνότητας. Στο τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο του 2023, ο Δρ Salla θα εξηγήσει τη Μεγάλη Εικόνα του πώς γίνονται προσπάθειες να διαταραχθεί η αναπτυσσόμενη συνείδηση της ανθρωπότητας κατασκευάζοντας την απειλή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου και καθυστερώντας την ορμή της εξωγήινης αποκάλυψης.
----
Ο Δρ Michael Salla είναι μοναδικά κατάλληλος για να δώσει μια Εξωπολιτική Κατάσταση του Πλανήτη λόγω του υπόβαθρου άνω των τριών δεκαετιών του ως ερευνητής και καθηγητής στη διεθνή ειρήνη και επίλυση συγκρούσεων από το 1989 και ως πρωτοπόρος στον τομέα της Εξωπολιτικής.
Ο Δρ Michael Salla είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μελετητής στη διεθνή πολιτική, την επίλυση συγκρούσεων και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Έχει διδάξει στη Σχολή Διεθνών Υπηρεσιών & στο Κέντρο για την Παγκόσμια Ειρήνη, American University, Washington D.C. (1996-2004). το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, Καμπέρα, Αυστραλία (1994-96)· και το Elliott School of International Affairs, George Washington University, Washington D.C. (2002).
========================

29 Φεβ, 2024 
Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου πριν να είναι πολύ αργά

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, 29 Φεβρουαρίου 2024 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε τα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για να πολεμήσουν τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα «δεν θα σταματήσει» εάν νικήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.
Απευθυνόμενος στην ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των ΗΠΑ την Πέμπτη, ο Όστιν κάλεσε για άλλη μια φορά τους νομοθέτες να εγκρίνουν πρόσθετη χρηματοδότηση για την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου, ζωγραφίζοντας μια ζοφερή εικόνα για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
«Αν είσαι κράτος της Βαλτικής, ανησυχείς πραγματικά για το αν είσαι ο επόμενος... Και, ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα είναι σε μια μάχη με τη Ρωσία», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
Ο Όστιν συνέχισε να ισχυρίζεται ότι «άλλοι αυταρχικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο θα το εξετάσουν αυτό και θα ενθαρρυνθούν από το γεγονός ότι αυτό συνέβη και αποτύχαμε να υποστηρίξουμε μια δημοκρατία».
Η Ουάσιγκτον έγινε γρήγορα ο κορυφαίος υποστηρικτής του Κιέβου αφού η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση το 2022, αλλά το πολεμικό σεντούκι των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει δαπανηθεί και η βοήθεια των ΗΠΑ έχει σχεδόν σταματήσει αφού η καλοκαιρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε να σημειώσει σημαντικά κέρδη.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι φέρεται να προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του «σίγουρα θα χάσει τον πόλεμο» χωρίς τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ, καθώς ένα νέο πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο αντιμετωπίζει αδιέξοδο στο Κογκρέσο εν μέσω της αντιπολίτευσης των Ρεπουμπλικάνων.
Ο στρατός των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα αντλήσει από τα τελευταία εναπομείναντα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που διατίθενται για την Ουκρανία - ακόμη και χωρίς διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα αντικατασταθούν από νομοθέτες εν μέσω έντονης συζήτησης για την ανανέωση της βοήθειας, δήλωσαν πολλοί αξιωματούχοι στο CNN.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις δυτικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα παρατείνουν μόνο τη σύγκρουση και θα κάνουν τη Δύση άμεσο συμμετέχοντα στις εχθροπραξίες και δηλώνοντας ότι όλα τα όπλα που παρέχονται από τη Δύση θα «καούν» στο πεδίο της μάχης.
==============
Το «φροϋδικό ολίσθημα» του επικεφαλής του Πενταγώνου αποκαλύπτει την πρόθεση πολέμου των ΗΠΑ - Μόσχα
[Στην ψυχανάλυση , ένα φροϋδικό ολίσθημα ,  είναι ένα σφάλμα στην ομιλία , τη μνήμη ή τη σωματική δράση που συμβαίνει λόγω της παρέμβασης μιας ασυνείδητης υποτονικής επιθυμίας ή ενός εσωτερικού κύκλου σκέψης. Τα κλασικά παραδείγματα περιλαμβάνουν ολισθήματα της γλώσσας , αλλά η ψυχαναλυτική θεωρία περιλαμβάνει επίσης παρανοήσεις, κακά ακούσματα, λανθασμένα τυπογραφικά στοιχεία, προσωρινές λησμονήσεις και την λανθασμένη διάλυση και απώλεια αντικειμένων.]

1 Μαρ, 2024
Η δήλωση του αρχηγού του Πενταγώνου «Το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία» αποκαλύπτει το σχέδιο των ΗΠΑ – Μόσχα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ο Λόιντ Όστιν έκανε ένα «φροϋδικό ολίσθημα».
Η δήλωση του αρχηγού του Πενταγώνου «Το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία» αποκαλύπτει το σχέδιο των ΗΠΑ – Μόσχα


ΦΩΤΟ: Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκάθαρα σχέδια για το ΝΑΤΟ να εμπλακεί άμεσα σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, όπως αποδεικνύεται από τη μαρτυρία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν στο Κογκρέσο, υποστήριξε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής την Πέμπτη, ο Όστιν είπε ότι «αν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά  ότι το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία».
Ο Λαβρόφ ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Όστιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας στην Τουρκία.
«Απλώς έκανε ένα φροϋδικό ολίσθημα για να αποκαλύψει τι είχαν στο μυαλό τους [οι ΗΠΑ]», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης. «Συνήθιζαν να λένε ότι, δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χάσει, γιατί η Ρωσία δεν θα είναι ικανοποιημένη και θα επιτεθεί στα κράτη της Βαλτικής, στην Πολωνία και στη Φινλανδία στη συνέχεια. Αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα ειλικρινή λόγια του κ. Austin, ότι όλα είναι ακριβώς το αντίθετο. Εμείς δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια σχέδια, αλλά οι Αμερικανοί έχουν».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έχει ήδη σχολιάσει τις δηλώσεις του Όστιν, διερωτώμενη αν αποτελούν άμεση απειλή για τη Ρωσία ή προσπάθεια δημιουργίας δικαιολογιών για την Ουκρανία.
«Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι τρέλα, είπε. «Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ότι η Ουάσιγκτον είναι ο επιτιθέμενος».

[περισσότερα --Η Μόσχα αντιδρά στην προειδοποίηση του Πενταγώνου για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ]
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η μαρτυρία του Όστιν απέδειξε ότι «το ΝΑΤΟ θεωρεί την Ουκρανία ως δικό του έδαφος», κάτι που αποδεικνύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας είναι «απόλυτα δικαιολογημένη και σωστή».
Η μαρτυρία του Όστιν ήταν μέρος της ώθησης του Λευκού Οίκου να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου για ένα νομοσχέδιο ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για το Κίεβο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ήδη στείλει στην Ουκρανία πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική  και οικονομική βοήθεια για τη σύγκρουση κατά της Ρωσίας – αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και τις αντιρρήσεις της Μόσχας, ενώ επιμένουν ότι δεν εμπλέκονται άμεσα.
Η ιδέα ότι η Μόσχα δεν θα σταματήσει με το Κίεβο και θα κινηθεί για να επιτεθεί στα κράτη της Βαλτικής ή στην Πολωνία στη συνέχεια είναι το τελευταίο σημείο συζήτησης της αμερικανικής κυβέρνησης. Στο παρελθόν προσπάθησε να πουλήσει την απεριόριστη χρηματοδότηση του Κιέβου υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία νικά τη Ρωσία με ένα κλάσμα του στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ και ότι τα περισσότερα χρήματα θα κατέληγαν στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία ούτως ή άλλως.
===============
Η Μόσχα αντιδρά στην προειδοποίηση του Πενταγώνου για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ
Η δήλωση του αρχηγού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός επιτιθέμενος, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Η Μόσχα αντιδρά στην προειδοποίηση του Πενταγώνου για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ
Ο ισχυρισμός του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε άμεση σύγκρουση εάν το Κίεβο χάσει τη σύγκρουσή του με τη Μόσχα είναι «τρελός», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ την Πέμπτη, ο Όστιν άφησε να εννοηθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν θα σταματήσει» εάν οι δυνάμεις του επικρατήσουν εναντίον της Ουκρανίας. Οι γείτονες της Ρωσίας στην περιοχή της Βαλτικής «κατανοούν τον Πούτιν και τις δυνατότητές του. Και ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία», είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
Σε μια ανάρτηση στο Telegram αργότερα μέσα στην ημέρα, η Ζαχάροβα είπε ότι αναρωτήθηκε εάν οι δηλώσεις του Όστιν ήταν «μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρεθεί μια δικαιολογία για τον [ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ] Ζελένσκι;».
«Και στις δύο περιπτώσεις, είναι τρελό», επέμεινε. «Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος – είναι η Ουάσιγκτον».
[ περισσότερα --Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ]
Η δήλωση του αρχηγού του Πενταγώνου έγινε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να προωθήσει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία. Αρκετοί νομοθέτες απαιτούν να συνδυαστεί η βοήθεια προς το Κίεβο με μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή «χάνει τον πόλεμο» από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Σούμερ, ο Ζελένσκι και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι του κατέστησαν σαφές ότι «αν δεν λάβουν τη βοήθεια, σίγουρα θα χάσουν τον πόλεμο».

Τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να σταλούν στην Ουκρανία εάν η κατάσταση για το Κίεβο συνεχίσει να επιδεινώνεται. Δεν υπάρχει «συναίνεση» μεταξύ των μελών του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά «όσον αφορά τη δυναμική, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσουμε τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», δεσμεύτηκε.
Τις μέρες από τότε, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις Μακρόν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση των δυνάμεων του μπλοκ στην Ουκρανία.

[ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθεται στο σχόλιο του Μακρόν «στρατεύματα στην Ουκρανία» - δημοσκόπηση]
Στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Πέμπτη, ο Πούτιν απέρριψε και πάλι τις εικασίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει κράτη του ΝΑΤΟ. «Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία... και συνεχίζουν να λένε ψέματα. Τώρα, χωρίς καμία ντροπή, λένε ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι είναι ανοησία», τόνισε.
========
1 Μαρ, 2024
Πιθανός ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είπε ο Manuel Valls
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls
Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστήριξε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι Europe-1.
Σύμφωνα με τον Valls, η μοίρα του γαλλικού λαού και άλλων σε όλη την Ευρώπη είναι «στενά συνδεδεμένη» με τις εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να «δράσουν πολύ πιο αποφασιστικά» για να στηρίξουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την υπόθεση της νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν που θα αντιπροσώπευε το τέλος της ουκρανικής δημοκρατίας και τη στρατηγική, στρατιωτική, πολιτική και ηθική ήττα της Ευρώπης», δήλωσε ο Βαλς.
«Η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη και γι' αυτό πρέπει να δράσουμε πολύ πιο δυναμικά και γρήγορα και να μην απαγορεύσουμε τίποτα», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Μετά τις δηλώσεις του Μακρόν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια σειρά χωρών – συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων μελών του ΝΑΤΟ – απέρριψαν την ιδέα ότι θα μπορούσαν να αναπτύξουν δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του μπλοκ υπό τις ΗΠΑ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέρριψε επίσης ένα τέτοιο σενάριο.
Εν τω μεταξύ, μια δημόσια έρευνα που διεξήχθη από τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro την Πέμπτη αποκάλυψε επίσης ότι πάνω από τα δύο τρίτα των Γάλλων πολιτών αποδοκίμασαν τα σχόλια του Μακρόν για πιθανή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο Μακρόν έχει διπλασιάσει τις παρατηρήσεις του, επιμένοντας ότι ήταν «ζυγισμένες, μελετημένες και μετρημένες». Μέχρι στιγμής, μόνο δύο άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, η Εσθονία και η Λιθουανία, έχουν υποστηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο, προτείνοντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Η Μόσχα καταδίκασε τις δηλώσεις του Μακρόν, προειδοποιώντας ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγήσει «αναπόφευκτα» σε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
==================
τιτίβισμα του Ρογκόζιν [πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos] για τη συρρίκνωση αυτού που έδινε έμπνευση στον Μακρόν...
https://twitter.com/Rogozin/status/1762709564170842457

That which until recently he so idolized, that which gave him inspiration, that which he reverently guarded, driving others away from his treasure, was deflated before his eyes, shriveled and shriveled. This was especially striking when the object of his former pride and ...
----
Αυτό που μέχρι πρόσφατα τόσο ειδωλοποιούσε, αυτό που του έδινε έμπνευση, αυτό που με ευλάβεια φύλαγε, διώχνοντας τους άλλους από τον θησαυρό του, ξεφούσκωσε μπροστά στα μάτια του, συρρικνώθηκε και συρρικνώθηκε. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν το αντικείμενο της πρώην υπερηφάνειάς του και ...


κομμένη φωτο από το σχετικό τιτίβισμα του Ρογκόζιν
συνεχίζεται...

Ο λογαριασμός του κ.Ρογκόζιν έχει επαληθευτεί από τον X από τον Οκτώβριο του 2015 ως «λογαριασμός κυβέρνησης ή πολυμερούς οργανισμού».
----------------------------

σχετικό δημοσίευμα
29 Φεβ, 2024
Η Δύση φλερτάρει με τον πυρηνικό πόλεμο – Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η κλιμακούμενη ρητορική αξιωματούχων των ΗΠΑ και της ΕΕ προδίδει την έλλειψη κατανόησης του τι διακυβεύεται
φωτο--Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στο Gostiny Dvor στη Μόσχα, Ρωσία.

Οι δυτικοί αξιωματούχοι που επιδίδονται σε ρητορική κλιμάκωσης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ουσιαστικά επικαλούνται το φάσμα ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του στους νομοθέτες στη Μόσχα την Πέμπτη. 29-2-24 Κατηγόρησε επίσης για άλλη μια φορά τη Δύση ότι υποκινεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε στο θέμα στα εναρκτήρια πρακτικά της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους, μια σημαντική εκδήλωση στην οποία ο πρόεδρος δηλώνει τα σχέδια και τις προτεραιότητές του σε μια τηλεοπτική ομιλία [διάγγελμα] και στα δύο σώματα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, του εθνικού νομοθετικού σώματος.
Ο Πρόεδρος Πούτιν επέμεινε ότι οι πρόσφατοι ισχυρισμοί δυτικών αξιωματούχων, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, είναι «ανοησίες». Την ίδια στιγμή, τα ίδια έθνη «επιλέγουν στόχους για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στο έδαφός μας», υποστήριξε ο Ρώσος αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι τώρα γίνεται λόγος για «ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».
Ο Πούτιν υπενθύμισε στους επίδοξους επιτιθέμενους ότι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες για κατάκτηση της Ρωσίας κατέληξαν σε αποτυχία, προειδοποιώντας ότι «τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς εισβολείς θα ήταν πολύ πιο τραγικές». Τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει ένα τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση «πλήρους ετοιμότητας για εγγυημένη ανάπτυξη».
«Όλα όσα σκέφτονται τώρα, με τα οποία τρομάζουν τον κόσμο, όλα αποτελούν πραγματικά την απειλή μιας σύγκρουσης που περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα, και ως εκ τούτου, την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;»
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ότι οι δυτικοί πολιτικοί που κάνουν αυτές τις κλιμακούμενες [παρατηρήσεις] δηλώσεις «έχουν ήδη ξεχάσει τι είναι πόλεμος».

Σε αντίθεση με τους Ρώσους, οι οποίοι αντιμετώπισαν «δύσκολες δοκιμασίες» τις τελευταίες δεκαετίες, οι Δυτικοί προφανώς «νομίζουν ότι αυτά είναι μόνο μερικές γελοιογραφίες»,[μερικά σκίτσα] είπε ο Πρόεδρος Πούτιν.


Τα σχόλιά του ήρθαν αφού ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, έπαιξε με την ιδέα μιας πιθανής χερσαίας ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, λέγοντας «όσον αφορά τη δυναμική, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έσπευσε να τονίσει ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για στρατιωτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος στην Ουκρανία».
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με τη σειρά του, δήλωσε ότι στο μέλλον «δεν θα υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ούτε στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος, που θα σταλούν εκεί από ευρωπαϊκές χώρες ή χώρες του ΝΑΤΟ» .
Οι ηγέτες της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας συμμετείχαν επίσης με παρόμοιες διαβεβαιώσεις.
Σχολιάζοντας την παρατήρηση του Μακρόν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ότι «δεν πρέπει να μιλήσουμε για την πιθανότητα, αλλά μάλλον για το αναπόφευκτο» μιας συνολικής στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: