Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ρώσοι επιστήμονες κάνουν τρύπες σε δέντρα για να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα για το κλίμα

Ρώσοι επιστήμονες κάνουν τρύπες σε δέντρα για να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα για το κλίμα
02.10.2023
Βαθιά στα ρωσικά δάση, οι επιστήμονες διεξάγουν μοναδική έρευνα με στόχο την κατανόηση των μυστηρίων των εκπομπών άνθρακα και των επιπτώσεών τους στην κλιματική αλλαγή.
Η Olga Bakhmet, επιστήμονας από το Καρελιανό Επιστημονικό Κέντρο, ηγείται μιας ομάδας που ερευνά πώς συσσωρεύεται ο άνθρακας στα δάση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο δάσος Kivach. Για πολύ καιρό, οι επιστήμονες έχουν αναλύσει τις επιπτώσεις της κοπής δέντρων και της αποστράγγισης των ελών στα επίπεδα άνθρακα στο δάσος.
Τα ρωσικά δάση και οι υγρότοποι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση άνθρακα και η κατανόηση αυτού του ρόλου γίνεται όλο και πιο σημαντική υπό το φως της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Για να λάβουν ακριβείς αριθμούς σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα και τη δέσμευση, οι επιστήμονες κάνουν μερικά ασυνήθιστα πράγματα. Σκάβουν τρύπες, τρυπούν δέντρα και πραγματοποιούν ολοκληρωμένες αναλύσεις δασών και βάλτων.
Μετρώντας τον άνθρακα σε διάφορα μέρη ενός οικοσυστήματος, οι επιστήμονες επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς η φύση επηρεάζει τα επίπεδα άνθρακα στην ατμόσφαιρα και πώς μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτές οι μελέτες μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη στρατηγικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση των μοναδικών φυσικών πόρων της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: