Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ολλανδία: Οι αγρότες εξεγέρθηκαν κατά της «Μεγάλης επαναφοράς»

Ολλανδία: Οι αγρότες εξεγέρθηκαν κατά της «Μεγάλης επαναφοράς»Τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση της αζωτούχου ρύπανσης θα σήμαιναν το τέλος για πολλούς αγρότες. Το WEF και η «Μεγάλη Επαναφορά» του βρίσκονται επίσης πίσω από αυτές τις προθέσεις.

Οι αγρότες χρησιμοποιούσαν τσουγκράνες και δρεπάνια για να πραγματοποιήσουν τις εξεγέρσεις τους. σήμερα χρησιμοποιούνται τρακτέρ και φορτηγά. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό γιατί επιτρέπει τον αποκλεισμό δρόμων και σημείων πρόσβασης. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Ολλανδοί αγρότες εδώ και εβδομάδες.

Αλλά είτε τσουγκράνα (πιρούνα) είτε τρακτέρ - οι λόγοι για τις ταραχές παραμένουν οι ίδιοι: οι αγρότες αισθάνονται άδικη μεταχείριση από τις αρχές.

Το φόντο των σημερινών διαδηλώσεων είναι η πρόταση της κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών επιβλαβών ρύπων. Ένα ευγενές έργο από μόνο του, αλλά που θα ανάγκαζε τους αγρότες να μειώσουν τα κοπάδια τους ή να σταματήσουν εντελώς την εργασία τους.

 Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι εκπομπές αζώτου και αμμωνίας από τα ζώα πρόκειται να μειωθούν κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Σε 131 ζώνες, πρόκειται να μειωθούν στο 70 έως 95 τοις εκατό, κοντά σε φυσικές περιοχές που αποτελούν μέρος του  Natura 2000  .

Πρόκειται για ένα δίκτυο προστατευόμενων ενδιαιτημάτων για φυτά και ζώα υπό εξαφάνιση που εκτείνεται στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός των ζώων στην Ολλανδία πρέπει να μειωθεί κατά 30 τοις εκατό. Οι αγρότες δεν θέλουν να το ανεχτούν.

Έτσι, στις 22 Ιουνίου 2022, τράβηξαν πρώτα τα τρακτέρ τους μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Χάγη. Όταν αυτή η διαμαρτυρία τελείωσε, περίπου 40.000 αγρότες και οι σύντροφοί τους συγκεντρώθηκαν σε αγροτικές και αστικές περιοχές, διακόπτοντας την κυκλοφορία παντού. Δεμάτια σανού πετάχτηκαν στους δρόμους και πυρπολήθηκαν, φωτιές κάηκαν μπροστά από την κοινότητα και τα δημαρχεία.

Μια γεμάτη δεξαμενή υγρής κοπριάς άδειασε επίσης μπροστά από το σπίτι της «Υπουργού Φύσης και Αζώτου», Κριστιάν βαν ντερ Βαλ. Οι αγρότες απέκλεισαν επίσης τα κέντρα διανομής σούπερ μάρκετ σε πολλές πόλεις τη Δευτέρα. 

Όπως  αναφέρει το Reuters  , το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol και η αεροπορική εταιρεία KLM έχουν πλέον συμβουλεύσει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην οδηγούν στο αεροδρόμιο.

Κι αυτό γιατί οι αγρότες έχουν ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θέλουν να αποκλείσουν και αυτούς τους δρόμους πρόσβασης με τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες αισθάνονται ότι τους φέρονται άδικα. Θα στοχεύονταν ως ρυπαίνοντες, ενώ άλλοι κλάδοι όπως η αεροπορία, οι κατασκευές και οι μεταφορές συμβάλλουν επίσης στις εκπομπές και υπόκεινται σε λιγότερο εκτεταμένους κανονισμούς.

Τους λείπει επίσης η κυβέρνηση που τους δίνει μια σαφή εικόνα για το μέλλον τους στο πλαίσιο των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις, ωστόσο, ήταν κάπως σκληρή. Πρόσφατα, μικρές μαύρες  συμμορίες  έχουν παρατηρηθεί να περπατούν ανάμεσα στους αγρότες και να απομακρύνουν μερικούς. Και χθες η  Express ανέφερε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εναντίον των διαδηλωτών.

Το Transition TV  επεσήμανε ότι τέτοιες διαμαρτυρίες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία το  2019  . Ο λόγος ήταν ο ίδιος: εκείνη την εποχή  ,  ένα κόμμα ζήτησε να εξαλειφθεί το 50 τοις εκατό των ζώων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αζώτου.

Πρόσφατα έγινε επίσης εμφανές ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει συνάψει νομικά δεσμευτικές συμφωνίες με το WEF, οι οποίες επηρεάζουν επίσης τη γεωργία. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Gideon van Meijeren σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο σχετικά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Τις απαντήσεις δημοσίευσε και το αυστριακό κοινοβούλιο, εκεί στο πλαίσιο παρόμοιας  ερώτησης  του βουλευτή Gerald Hauser.

Για παράδειγμα, ο van Meijeren έλαβε απαντήσεις στις ερωτήσεις «Μπορείτε να δώσετε μια επισκόπηση όλων των συμφωνιών που υπάρχουν μεταξύ του ολλανδικού κράτους και του WEF; Σε ποιο βαθμό είναι (νομικά) δεσμευτικές οι συμφωνίες;» απαντώ:

«Οι Ολλανδοί υπουργοί συμμετέχουν τακτικά στις συνεδριάσεις που διοργανώνει το WEF κατόπιν πρόσκλησης. Υπάρχουν επίσης συμφωνίες συνεργασίας με το WEF, οι οποίες ορίζονται σε συμφωνίες στους ακόλουθους τομείς: Βιώσιμη Επενδυτική Πολιτική, Συμμαχία Τροπικών Δασών, Πρωτοβουλία Συστημάτων Τροφίμων, Κόμβοι Καινοτομίας Τροφίμων. Οι υποχρεώσεις που ορίζονται σε αυτές τις συμφωνίες είναι νομικά δεσμευτικές».

Ως αποτέλεσμα αυτού του κοινοβουλευτικού αιτήματος, δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο που μοιράστηκε ο βουλευτής Pepijn van Houwelingen στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μια επιστολή από τον πρωθυπουργό Rutte προς τον Klaus Schwab, ιδρυτή και διευθυντή του WEF, που περιγράφει λεπτομερώς τους στενούς δεσμούς μεταξύ της ολλανδικής κυβέρνησης και του WEF . Ο πρώην σχολιαστής του χρηματιστηρίου Willem Middelkoop τη θεωρεί «πολύ στενή και ανησυχητική σχέση».

Στην ερώτηση του Gerald Hauser σημειώνεται επίσης ότι η επιστολή πρόσκλησης για τη συνεδρίαση του WEF του Ιανουαρίου 2021 καταδεικνύει ότι το WEF επιδιώκει την παγκόσμια ατζέντα του για τη Μεγάλη Επαναφορά. Για παράδειγμα, στην επιστολή πρόσκλησης που εστάλη σε αρκετούς Ολλανδούς υπουργούς:

«Η συμβολή σας στο έργο της Μεγάλης Επαναφοράς θα είναι ιδιαίτερα σημαντική». Και: «Η συμμετοχή σας θα είναι μια σημαντική δύναμη στη διαμόρφωση της Μεγάλης Επαναφοράς».

πηγή 7-7-22  https://www.pravda-tv.com/2022/07/niederlande-bauernaufstand-gegen-den-great-reset/

Δεν υπάρχουν σχόλια: