Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Συγκλονιστική αναφορά από το στρατόπεδο καραντίνας του Χάουαρντ Σπρινγκς στην Αυστραλία

Τύχες κορωνοϊού - Συγκλονιστική αναφορά από εγκατάσταση καραντίνας στην Αυστραλία

Η Αυστραλή Hayley Hodgson πέρασε 14 ημέρες συνεχώς υγιής και βγήκε αρνητική σε στρατόπεδο καραντίνας. Ένιωθε σαν εγκληματίας, αναφέρει σε συνέντευξή της.

 Επειδή δεν μπορούσε να έρθει στη δουλειά για 14 ημέρες, έχασε τη δουλειά της. Ωστόσο, η ιστορία ξεκίνησε με ένα λευκό ψέμα…

=======

Τύχες κορωνοϊού - Συγκλονιστική αναφορά από εγκατάσταση καραντίνας στην Αυστραλία

Υπάρχει ένας παγκόσμιος αγώνας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι διαφορετικά και συχνά αμφιλεγόμενα. Η Αυστραλία ακολουθεί μια πολύ δύσκολη πορεία. Η 26χρονη Hayley Hodgson ανέφερε σε μια συνέντευξη βίντεο στη βρετανική διαδικτυακή τοποθεσία ειδήσεων UnHerd για τις εμπειρίες της στο στρατόπεδο καραντίνας Howard Springs κοντά στο Ντάργουιν στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή επικράτεια της Βόρειας Επικράτειας.

Το Howard Springs Quarantine Camp ιδρύθηκε στις αρχές του 2020, 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Darwin, ως εγκατάσταση καραντίνας για άτομα που επιστρέφουν στην Αυστραλία από μολυσμένες περιοχές με COVID-19. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της συνοικίας που βρέθηκαν θετικοί και αρνητικοί στον COVID-19 περνούν τώρα την καραντίνα τους στο λεγόμενο τμήμα της ενδοχώρας. Η Χότζσον χρειάστηκε να περάσει το χρόνο της σε μια ξύλινη καλύβα τυπική του στρατοπέδου ως μέρος μιας κράτησης 14 ημερών.

Ο δυστοπικός εφιάλτης ξεκίνησε με ένα λευκό ψέμα. Αφού μια φίλη του Hodgson βρέθηκε θετική κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στη δουλειά του και έπρεπε να πάει αμέσως στον καταυλισμό καραντίνας, βρέθηκε στο επίκεντρο των αρχών.

Χρησιμοποιώντας μια σύγκριση δεδομένων, ερεύνησαν τα άτομα άμεσης επαφής του γνωστού. Λίγες μέρες αργότερα, δύο ερευνητές ήρθαν στο σπίτι της, έλεγξαν την πινακίδα του σκούτερ της και την αναγνώρισαν ως «στενή επαφή» του θετικού COVID-19 μέσω βίντεο, προκειμένου να μάθουν τη διεύθυνση του Χότζσον.

Οι δύο πολιτικοί ανακριτές, λοιπόν, ήρθαν στην κατοικία της νεαρής χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική ανακοίνωση και τη ρώτησαν αν ήταν γνωστή της φίλης που βρέθηκε θετική. Ρώτησαν επίσης αν είχε κάνει εν τω μεταξύ τεστ COVID-19. Επιβεβαίωσε τη γνωριμία, αλλά σε μια στιγμή πανικού είπε ψέματα και απάντησε στους υπαλλήλους ότι είχε κάνει τεστ COVID-19 ενώ δεν ήταν αλήθεια. Αυτό στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως μια εξαιρετική σειρά γεγονότων.

Στη συνέντευξη, δήλωσε ότι ο λόγος για το ψέμα της ήταν ότι φοβόταν επειδή είχε προηγούμενες εμπειρίες με καταυλισμό καραντίνας.

Αφού αποχώρησαν οι ανακριτές, οι αρχές τηλεφώνησαν πέντε λεπτά αργότερα, όπου την ενημέρωσαν ότι η έρευνα για τις πληροφορίες της είχε δείξει ότι αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβανόταν στο σύστημα ως άτομο που είχε βγει αρνητικό τεστ.

Ζήτησε συγγνώμη τηλεφωνικά για το ψέμα της, προσπαθώντας να το εξηγήσει λέγοντας ότι τρομοκρατήθηκε και φοβόταν να επισκεφτεί το σπίτι της. Στη συνέχεια της είπαν στο τηλέφωνο ότι οι υπάλληλοι θα περνούσαν για να τη δοκιμάσουν.

Ωστόσο, δύο ένστολοι αξιωματικοί ήρθαν να την ενημερώσουν ότι θα την έπαιρναν και τη μετέφεραν στο στρατόπεδο καραντίνας του Χάουαρντ Σπρινγκς. Θα λάβετε επίσης πρόστιμο 5.000 δολαρίων Αυστραλίας και δεν έχετε καμία πιθανότητα να αψηφήσετε την εντολή των αρχών. Της διέταξαν να ετοιμάσει μια τσάντα και της είπαν ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί μόλις το τεστ της για COVID-19 ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, θα μπορούσε τουλάχιστον να επιλέξει αν ήθελε να οδηγηθεί από το όχημα έκτακτης ανάγκης ή ένα «ταξί για τον COVID-19».

Η αστυνομία συνόδευσε το ταξί στον καταυλισμό, όπου άλλοι αξιωματικοί με προστατευτικές στολές του NBC ανέλαβαν την Χότζσον για να την φέρουν στην καλύβα τους μόλις έφτασαν. Ο Hodgson δήλωσε στη συνέντευξη:

"Δεν θέλουν να έρθουν κοντά σου γιατί νομίζουν ότι είσαι μεταδοτική. Και κυριολεκτικά σε αφήνουν στο δωμάτιό σου. Και σε αφήνουν."

Στο κατάλυμα έμαθε στη συνέχεια ότι έπρεπε να μείνει στον καταυλισμό για 14 ημέρες ως μέρος ενός διατάγματος καραντίνας από τις αρχές. Το τεστ που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια αμέσως στο στρατόπεδο καθώς και δύο άλλα τεστ COVID-19 κατά τη διάρκεια της 14ήμερης παραμονής ήταν αρνητικά, σύμφωνα με τον Hodgson. Σε απάντηση πολλαπλών ερωτήσεων από τους πληγέντες, της απαγορεύτηκε να εγκαταλείψει τον καταυλισμό εκ των προτέρων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής δεν υπήρξε συνομιλία, διευκρίνιση ή εξετάσεις, πέρα ​​από συνολικά τρία τεστ COVID-19.

 Η μόνη επαφή με το προσωπικό του στρατοπέδου έγινε όταν παραδόθηκε το φαγητό. Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με άλλους κατοίκους του στρατοπέδου, δηλαδή με αυτούς που επηρεάστηκαν, αλλά σας επιτρεπόταν να μείνετε μόνο στους καθορισμένους και σηματοδοτημένους χώρους γύρω από το ξύλινο μπανγκαλόου.

Εάν κάποιος πιαστεί να φεύγει από τη βεράντα των έξι ποδιών ή να στέκεται μπροστά στο σπίτι χωρίς μάσκα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο 5.000 δολαρίων Αυστραλίας. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που βίωσε η Hodgson κατά τη διάρκεια της παραμονής της. Ωστόσο, ξέφυγε με μια γραπτή προειδοποίηση και κατάφερε τουλάχιστον να τεκμηριώσει ολόκληρη τη διαδικασία:

"Νιώθεις σαν να είσαι στη φυλακή. Νιώθεις ότι έχεις κάνει κάτι λάθος, αυτό που κάνουν είναι απάνθρωπο. Είσαι τόσο μικρός που απλώς σε κατακλύζουν. Και δεν είσαι κυριολεκτικά τίποτα. Είναι." όπως "εσύ κάνε ό,τι σου λέμε, αλλιώς θα μπεις σε μπελάδες, θα σε κλείσουμε περισσότερο. Ναι, με απείλησαν μάλιστα ότι «θα παρατείνουμε τον χρόνο σου εδώ» αν το ξανακάνω», είπε η ενδιαφερόμενη στη συνέντευξη.

Μετά από αίτημα του Hodgson στο προσωπικό του στρατοπέδου να της δώσει την ευκαιρία να πάει μια βόλτα ή να κάνει αθλήματα, καθώς ανέπτυσσε όλο και μεγαλύτερη εσωτερική ανησυχία, της πρότειναν μόνο να καλέσει έναν γιατρό που θα μπορούσε να της συνταγογραφήσει Valium για να ηρεμήσει.

"Επιτέλους επιτυχία": Το RT βοηθά την οικογένεια αγροτών από την Αυστραλία να αποκτήσει άδεια παραμονής στη Ρωσία

"Επιτέλους επιτυχία": Το RT βοηθά την οικογένεια αγροτών από την Αυστραλία να αποκτήσει άδεια παραμονής στη Ρωσία

Στο τέλος, πέρασε όλες τις 14 ημέρες σταθερά υγιής και βγήκε αρνητική στο στρατόπεδο καραντίνας του Howard Springs. Αισθάνεται εγκληματίας μετά από αυτό το γεγονός, που είναι πολύ ενοχλητικό για εκείνη προσωπικά. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας, έχασε τη δουλειά της ως πωλήτρια επειδή δεν μπορούσε να έρθει στη δουλειά για 14 ημέρες.

Η Hodgson εξακολουθεί να είναι αβέβαιη εάν η «πεποίθησή» της ότι ήταν στο Χάουαρντ Σπρινγκς ήταν μια τιμωρία που σχετίζεται απλώς με το «λευκό ψέμα» της στους αξιωματούχους σχετικά με τη διενέργεια τεστ. Αυτή την εντύπωση πήρε μετά από ένα τηλεφώνημα με το Αυστραλιανό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων μετά την αποφυλάκισή της από τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Hodgson στη συνέντευξη, δεν της υπενθύμισαν ποτέ τα δικαιώματά της και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με δικηγόρο. Όλα αυτά συνέβησαν σε μια πολιτεία της Αυστραλίας που έχει καταγράψει συνολικά 292 κρούσματα COVID-19 και έναν θάνατο. Οι Βόρειες Επικράτειες επηρεάζονται συγκριτικά πολύ λιγότερο από άλλες περιοχές της Αυστραλίας, αλλά δεν πτοούνται από δρακόντεια μέτρα. Μόλις τον περασμένο μήνα, η πόλη Κάθριν , εκείνη η πολιτεία, αποκλείστηκε προσωρινά μετά από τρία κρούσματα που αναφέρθηκαν.

Ο καταυλισμός καραντίνας έγινε ξανά πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, όταν τρεις κάτοικοι πήδηξαν τον φράχτη στις εγκαταστάσεις του Χάουαρντ Σπρινγκς νωρίς την Τετάρτη. Τώρα βρέθηκαν και συνελήφθησαν . Η αστυνομία είχε προηγουμένως αποκλείσει την κυκλοφορία όταν αστυνομικοί με μάσκες έψαχναν αυτοκίνητα για τις «αποδράσεις». Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν η τριάδα τέθηκε σε καραντίνα στον χώρο των διεθνών αφίξεων ή στο εσωτερικό τμήμα της τεράστιας εγκατάστασης.

https://de.rt.com/international/127979-schockierender-einblick-in-australische-covid-19-quarantaeneeinrichtung/

Δεν υπάρχουν σχόλια: