Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Celebrity pet γιγαντιαίο κουνέλι πέθανε μυστηριωδώς σε πτήση της United Airlines


΄Ενα κουνέλι γιγαντιαίων διαστάσων  (Three foot  (90 εκατοστά) Continental Giant rabbit, also known as the German Giant) έχασε μυστηριωδώς τη ζωή του, σε μια πτήση της United Airlines  jet στις ΗΠΑ.
Το κουνέλι που το έλεγαν Simon, ήταν μόλις 10 μηνών και ήταν  από τα μεγαλύτερα κουνελια στον  κόσμο. (θα διεκδικούσε το νέο ρεκόρ μεγέθους του είδους του)
Δυστυχώς πέθανε στο τμήμα αποσκευών (cargo section) του αεροπλάνου   Boeing 767  της United Airlines, όταν πέταξε από τον αερολιμένα του Χίθροου που βρίσκεται στο Λονδίνο, για να το παραλάβει ο νέος celebrity ιδιοκτήτης του, στο αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο, στις ΗΠΑ.
Ο πολύτιμος Simon ήταν ένα από  τα γιγαντιαία κουνέλια της 65χρονης Annette Edwards ( από το Worcestershire)
Βρέθηκε νεκρός μέσα στο κλουβί του, όταν έφτασε αεροπορικώς στο Σικάγο.
Η Annette Edwards -πρώην μοντέλο- εκτρέφει αυτά τα πολύτιμα ζώα και τα στέλνει σε όλο τον κόσμο.
το άτυχο ζώο πριν να πετάξει, εξετάστηκε από κτηνίατρο που το βρήκε υγιέστατο.
το είδος αυτού του ζώου, συμπεριφέρεται όπως ο σκύλος, ακούει στο όνομά του, εκπαιδεύεται για να παίζει διάφορα παιχνίδια, μαθαίνει να λερώνει σε αμμολεκάνη και μπορεί να φτάσει την ηλικία των 7 χρόνων.
το 2004, η κα Edwards έγινε διάσημη, όταν το κατοικίδιο κουνέλι της Roberto, στέφθηκε το μεγαλύτερο κουνέλι στον πλανήτη από την Guinness World Records.
άλλα ο Darius που μετρά μήκος πάνω από 4 πόδια (1,32 μέτρα) και ζυγίζει 3,5 κιλά είναι πλέον επίσημα το μεγαλύτερο κουνέλι στον κόσμο.

Η United Airlines, δήλωσε: «Λυπηθήκαμε πολύ όταν σκούσαμε αυτή την είδηση. Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των ζώων που ταξιδεύουν μαζί μας είναι υψίστης σημασίας για την United Airlines και την ομάδα μας PetSafe. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον πελάτη μας και προσφέραμε βοήθεια. Είμαστε σε διαδικασία επανεξέτασης του θέματος.»
 Μιλώντας μετά από αυτό το περιστατικό, ο διευθύνων σύμβουλος της United, Oscar Munoz, δήλωσε: «Το πραγματικά τρομακτικό γεγονός που συνέβη σε αυτή την πτήση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από όλους μας: την οργή, θυμό, απογοήτευση. Συμμερίζομαι όλα αυτά τα συναισθήματα και ένα πάνω απ 'όλα: τη βαθύτατη συγνώμη μου για το τι συνέβη
 
πηγή 25-4-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4445730/Giant-rabbit-dies-new-PR-disaster-United-Airlines.html
https://www.theguardian.com/business/2017/apr/26/united-airlines-new-pr-disaster-giant-rabbit-simon-dies-uk-flight#img-1

Ωστόσο η μόδα για απόκτηση ενός γιγαντιαίου celebrity κουνελιού, δημιουργεί επίσης αζήτητα και αδέσποτα ζώα...

σχετικό το δημοσίευμα 
9-2-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3437379/Wanted-Home-continental-giant-rabbit-big-normal-hutch-s-got-growing-do.html
κατοικίδιο κουνέλι γίγαντας στα αζήτητα...
The Scottish SPCA is seeking a new home for larger than life rabbit, Atlas, who they say is still growing...Δεν υπάρχουν σχόλια: