Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΡΟΥΠΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ


Συνέχεια από εδώ

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ" ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ

Επαφές Δρούτσα με τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ

Συζήτηση για ζητήματα διμερών σχέσεων.

Τακτικές επαφές με διαπιστευμένους διπλωμάτες στην Αθήνα είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η συζήτηση, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αφορούσε διμερή και διεθνή θέματα και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Aμερικανός διπλωμάτης, κατά την έξοδό του από το υπουργείο Εξωτερικών, «είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που είναι άλλωστε θέμα προτεραιότητας και για τις δύο χώρες».

Ο κ. Σπέκχαρντ, όπως είπε, συνεχάρη τον υπουργό για την επιτυχία της Συνθήκης της Λισσαβώνας και την εκλογή προέδρου και υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προετοιμασία της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ που θα γίνει στην Αθήνα, καθώς και για περιφερειακά θέματα, και θέματα ασφάλειας». «Είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα και αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, να υποστηρίζουμε τις δυο κοινότητες στην Κύπρο να έχουν απευθείας συνεργασία και αλληλοκατανόηση ώστε να φθάσουμε σε μια λύση στο Κυπριακό», κατέληξε ο αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του κ. Δρούτσα, ακολούθησαν συναντήσεις με τον πρεσβευτή της Ολλανδίας Cornelis Van Rij, την πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Τσεχίας Hana Mottlova, τον πρεσβευτή του Βελγίου Pierre Vaesen, και τον πρεσβευτή της Αυστρίας Dr Michael Linhart.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: