Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η Ντόρα Μπακογιάννη-Κουβέλου χορήγησε περίπου 2000 παράνομες βίζες σε τούρκους οταν ήταν υπουργός εξωτερικώνΑνοιξαν τα σύνορα σε άγνωστης ταυτότητας Τούρκους!

ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ μια ασύλληπτη υπόθεση παράνομης εισόδου χιλιάδων Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα κατάφερε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη όταν ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών, αδιαφορώντας εάν οι λαθρεπισκέπτες ήταν κακοποιοί, τρομοκράτες ή πράκτορες μυστικών υπηρεσιών!

Το σκάνδαλο αφορούσε στη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (δηλαδή βίζας) σε 1.884 Τούρκους υπηκόους,

οι οποίοι εισήλθαν εντός των ελληνικών συνόρων από την περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω ο στοιχειώδης έλεγχος των προσωπικών τους στοιχείων.

Οι Τούρκοι πέρασαν στα ελληνικά σύνορα με την ανοχή ή τη συνεργασία Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων κυριολεκτικά σαν ένα μπουλούκι. Πέραν του ονόματος που είχαν δηλώσει, το προξενείο της Σμύρνης δεν είχε κρατήσει αντίγραφα διαβατηρίων ή φωτογραφίες των Τούρκων, ενώ για να τους διευκολύνουν να περάσουν στην Ελλάδα οι προξενικοί υπάλληλοι δεν τους είχαν ζητήσει καν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις που είναι απαραίτητες όταν κάποιος θέλει να λάβει βίζα εισόδου στην Ελλάδα......

Τα στοιχεία των περίπου 2.000 Τούρκων για τους οποίους άνοιξαν τα σύνορα του ελληνικού κράτους δεν ελέγχθηκαν ποτέ, ούτε και εισήχθησαν για διασταύρωση στο σύστημα Σένγκεν.

Μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα, όμως, μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης (εφόσον είναι μέλος του Σένγκεν) χωρίς κανέναν έλεγχο. Και το χειρότερο δεν είναι ότι η συγκεκριμένη «φουρνιά» των Τούρκων μπήκε στην Ελλάδα με βίζα μαϊμού.

Το γενναιόδωρο ελληνικό κράτος πρόσφερε τις θεωρήσεις εισόδου «ατελώς» (χάνοντας έσοδα ύψους 113.000 ευρώ) σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες, σεσημασμένοι κακοποιοί, καταζητούμενοι ή ακόμη και πράκτορες ξένων υπηρεσιών, αφού ουδείς έλεγξε το παρελθόν τους για να διαπιστώσει αν ανήκουν στα λγόμενα ερυθρά δελτία ή στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων!

Η σκανδαλώδης υπόθεση αφορά στο τρίμηνο από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005. Το διάστημα εκείνο εισήλθαν στην Ελλάδα με βίζα από το προ ξενείο της Σμύρνης 1.884 Τούρκοι, ενώ το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους συνολικά είχαν δοθεί μόλις 1.100 θεωρήσεις εισόδου.

Ερευνώντας τις καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος που έναντι σημαντικής χρηματικής αμοιβής έδινε θεωρήσεις εισόδου στην Ελλάδα σε Τούρκους υπηκόους που δεν διέθεταν τις προϋποθέσεις, ο τότε γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Εξωτερικών διαπίστωνε ότι «στην πράξη ταξιδεύουν στα νησιά εκατοντάδες Τούρκοι, οι οποίοι είναι δυνατόν να διοχετευτούν σε όλη τη χώρα και από κει στο εξωτερικό (ενιαίος χώρος Σένγκεν)», ομολογώντας ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου της επανεισόδου τους από τις ελληνικές αρχές!

Την περίοδο που οι 1.884 άγνωστης ταυτότητας Τούρκοι «τρύπωσαν» στην ελληνική επικράτεια υπουργός Εξωτερικών ήταν ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.

Οταν όμως έγινε γνωστή η σκανδαλώδης υπόθεση, η τότε υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε απροθυμία να διερευνήσει περαιτέρω τις διαπιστώσεις για παράνομη και ανεξέλεγκτη είσοδο των χιλιάδων Τούρκων στην Ελλάδα.

Ακόμη κι όταν η τότε υπουργός Εξωτερικών υποχρεώθηκε να παραπέμψει τους εμπλεκόμενους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σε κανέναν δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, αφού οι προξενικοί υπάλληλοι απαλλάχθηκαν πανηγυρικά, και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση ανώτερων διπλωματικών στελεχών.

Στο αιτιολογικό της αθώωσής τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η μη καταχώρηση στο σύστημα σημαντικού αριθμού ατόμων που περιλαμβάνονταν σε αιτήσεις για χορήγηση ομαδικής θεώρησης (βίζας), οι οποίοι εν τέλει εισήλθαν στην χώρα μας και στον χώρο Σένγκεν χωρίς τον υποτυπώδη έλεγχο του συστήματος, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση πειθαρχικό παράπτωμα», διότι απλώς «δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο της δικογραφίας ότι ετέθη σε κίνδυνο καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ασφάλεια της χώρας»!

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, προκύπτει το ερώτημα γιατί να τους καταχωρούμε στο σύστημα και για ποιον λόγο να ελέγχεται το ποινικό μητρώο όσων θέλουν να μπουν στην Ελλάδα.

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Πηγή

Σχόλιο:Αναρωτιέστε ακόμα γιατί σάρωσε η Ντόρα στους αυτοαποκαλούμενους "Τούρκους" της Θράκης;

Αναρωτιέστε πόσοι ταξίδεψαν από Τουρκία για να την ψηφίσουν;

Αναρωτιέστε γιατί την στήριζαν μανιωδώς, η τουρκική κυβέρνηση (εδώ) Μπιρλίκ (εδώ), Ιλχάν (εδώ κι εδώ) και όλα τα μεμέτια;

Αναρωτιέστε γιατί το δεξί της χέρι που είχε παρελάσει από όλα τα κανάλια ο Σκυλακάκης αθώωσε την Τουρκία (εδώ)μαζί με τους ΠΑΣΟΚους και τον Τρεμόπουλο (που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος) στο Ευρωκοινοβούλιο;

Μην αναρωτιέστε... της απάντησε ήδη η βάση του κόμματός της....

Δεν υπάρχουν σχόλια: