Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Μπύρα κρίκετ - η πρώτη στην Ευρώπη

Μπύρα κρίκετ - η πρώτη στην Ευρώπη
25 Φεβρουαρίου  2023


Ο κατασκευαστής λέει ότι χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό αφρό. Η επόμενη που θα εισαγάγει ένα «πολύτιμο προϊόν διατροφής» στην παραγωγή θα είναι η ευρωπαϊκή βιομηχανία αρτοποιίας.
Δεν έχει περάσει λιγότερο από ένας μήνας από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έδωσε το πράσινο φως στη χρήση αλευριού κρίκετ στα τρόφιμα για ανθρώπους. Και τώρα κάποιος έχει ήδη μια μπύρα. Μπύρα "στα τριζόνια" - ακούγεται;
Στην Ευρώπη παρατηρείται σημαντική αύξηση στις τιμές των τροφίμων. Και, προφανώς, για να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τον καταναλωτή, οι πολιτικοί αποφάσισαν να εισαγάγουν τα έντομα στην ανθρώπινη διατροφή - λένε, θα είναι φθηνότερο. Τώρα στην ευρωπαϊκή αγορά, οι κατασκευαστές μπορούν να πουλήσουν εκατοντάδες προϊόντα διατροφής με την προσθήκη εντόμων, τα οποία μέχρι τώρα προορίζονταν αποκλειστικά για τη διατροφή κατοικίδιων ζώων - πτηνών εκεί, χελωνών, ψαριών και άλλων ζωντανών πλασμάτων. Και τώρα για τους ανθρώπους θα ψήνουν ψωμί, πίτες και λουκουμάδες με την προσθήκη αλεύρου από έντομα. Αυτό το «νέο» προϊόν θα προστεθεί επίσης σε κονσέρβες σούπες, σάλτσες, σνακ - γενικά, παντού.

Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι η απόφαση εγκρίθηκε με βάση την επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Η θέση των ειδικών είναι ότι κατά την αναπαραγωγή εντόμων, εκπέμπονται εκατοντάδες φορές λιγότερα επιβλαβή αέρια από ό,τι κατά την αναπαραγωγή βοοειδών. Το αλεύρι εντόμων έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και 60% έως 70% λιπαρά οξέα και ιχνοστοιχεία.

Η πρώτη μπύρα κρίκετ παρασκευάστηκε στην Κροατία.

Οι φάρμες σκαθαριών που βρίσκονται στη Σχολή Κτηνιατρικής στο Ζάγκρεμπ υπάρχουν από το 2015. Και ήταν αυτό το ίδρυμα που μεγάλωσε γρύλους για μπύρα. Τώρα έχουν μια ελαφριά μπύρα με υπέροχο κεφάλι. Ο ζυθοποιός ανέφερε ότι τα προϊόντα με βάση τα έντομα έχουν πιο έντονη γλυκιά γεύση, αλλά δεν θα είναι υπερβολικά έντονη, καθώς το αλεύρι κρίκετ προσθέτει μόνο πέντε τοις εκατό στο κύριο προϊόν.

Αποδεικνύεται ότι η αναπαραγωγή γρύλων είναι εξαιρετικά ενοχλητική και οι πρώτοι «αγρότες» έπρεπε να αναπτύξουν τροφή για αυτά τα έντομα. Η σύνθεση της τροφής για τους γρύλους είναι εμπορικό μυστικό, καθώς αυτά τα έντομα έχουν γίνει σε μεγάλη ζήτηση. Μέχρι στιγμής, η «φάρμα» του Ζάγκρεμπ είναι η μόνη επιχείρηση στην Ευρώπη. Αλλά αυτός ο τύπος επιχείρησης πρόκειται να αναπτυχθεί καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών έχει δηλώσει ότι η εκτροφή εντόμων είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στην κτηνοτροφία για την ανθρώπινη παραγωγή τροφίμων.

Όσο για το αλεύρι κρίκετ στο ψήσιμο, αποδείχθηκε ότι η προσθήκη αυτού του προϊόντος κάνει τις πίτες και τα ψωμάκια ιδιαίτερα κατακόκκινα και δίνουν μια τραγανή κρούστα.
Σε γενικές γραμμές, μένει μόνο να ευχηθούμε στους συντρόφους μας  Ευρωπαίους καλή όρεξη.
==============

μπύρα από γρύλους στο Τόκιο

Η ιαπωνική μπύρα είναι biru, από την αγγλική μπύρα. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ιαπωνική λέξη, που αποτελείται από δύο ιερογλυφικά - "δημητριακά" και "αλκοόλ" - bakushu. Υπάρχουν τώρα χιλιάδες μικρές ζυθοποιίες και πέντε μεγάλα εργοστάσια στην Ιαπωνία.

Ένα από τα ζυθοποιεία στο Τόκιο άρχισε να παρασκευάζει μπύρα από γρύλους. Η start-up Join Earth με σάλτσα σόγιας κρίκετ με έδρα το Τόκιο έχει αποτολμήσει σε μια άλλη βιομηχανία και τώρα παρασκευάζει μπύρα με έντομα με την Tono Brewing.

Η νέα craft μπύρα θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκδήλωσης που ξεκινά στις 15 Μαρτίου στο Shibuya Parco στο Τόκιο. Σύμφωνα με το Asian Review, 100 ml σκούρας μπύρας κρίκετ θα κοστίζουν 500 γιεν (298 ρούβλια).

Για την παρασκευή μπύρας, οι γρύλοι που εκτρέφονται στο αγρόκτημα πλένονται καλά, ψήνονται και προστίθενται στο μούστο μαζί με τη βύνη. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι το ποτό είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση. Η μαύρη μπύρα έχει επίμονη γεύση umami, πικρία που θυμίζει εύσωμη, αρώματα καφέ, κακάο, καμένης καραμέλας και χαμομηλιού.

Η ομάδα πειραματίστηκε επίσης με το τάισμα των γρύλων με υπολείμματα μπύρας. Αυτό, σύμφωνα με τους ζυθοποιούς, δίνει στα έντομα μια «πλούσια, ευχάριστη γεύση».

Το Join Earth ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τον σεφ και συλλέκτη εντόμων Yuta Shinohara. Τον Απρίλιο, η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει ένα εστιατόριο με ενδιαφέροντα και ποικίλα πιάτα, όπως «κρίκετ ραμέν» φτιαγμένο με δύο είδη γρύλων, θα προσφέρεται στους επισκέπτες μπύρα με έντομα.

Πέρυσι, η Shinohara συνεργάστηκε με το τοπικό αποστακτήριο Tatsumi για να λανσάρει ένα τζιν εμποτισμένο με αρκεύθου και ζωύφια νερού που έφεραν στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη, όπου χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική. Τα ζωύφια έχουν υποστεί επεξεργασία για να αναδειχθεί το άρωμα: οι γευσιγνώστες σημειώνουν ότι δίνουν στο ποτό φρουτώδεις και τροπικές νότες που ταιριάζουν πολύ με τη γεύση και το άρωμα του αρκεύθου.

Πηγή: profibeer.ru
===================
σχετική μας ανάρτηση
21 Φεβρουαρίου 2023
ΕΝΤΟΜΟΦΑΓΙΑ: Ιταλικό αρτοποιείο για την παρασκευή ψωμιού με σκόνη εντόμων, τα συστατικά θα περιλαμβάνουν επεξεργασμένους γρύλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: