Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Άστεγος Ρουμάνος στο Λονδίνο, παρέσυρε γυναίκα σε δασική έκταση, τη βίασε και προσπάθησε να την πνίξει. Καταδικάστηκε σε 12 έτη φυλάκισης, εντυπωσιάζει ο γρήγορος εντοπισμός του από την αστυνομία καθώς και τα πλάνα CCTV που μαρτυρούν το έγκλημα

 Λονδίνο, άστεγος Ρουμάνος 21 χρόνων φυλακίστηκε για 12 χρόνια, επειδή παρέσυρε μια γυναίκα σε απομονωμένη δασική έκταση, τη βίασε δυο φορές και προσπάθησε να την πνίξει.

Ο 21χρονος Danut Bulboana στόχευσε το θύμα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Catford Bridge, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.  Η γυναίκα προσπαθούσε να βρει το δρόμο για το σπίτι της, μετά από μια βραδινή έξοδο. Κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης σεξουαλικής επίθεσης, την ανάγκασε να έχει ένα αντικείμενο στο στόμα της, για να μην ακούγονται οι κραυγές της.

Η γυναίκα κατάφερε τελικά να ξεφύγει και κάλεσε το 999.

Μια ομάδα ανταπόκρισης έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά και το θύμα οδήγησε τους αξιωματικούς στην τοποθεσία του εγκλήματος.

Η γυναίκα παρείχε επίσης λεπτομερή περιγραφή του επιτιθέμενου και ο Bulboana συνελήφθη αργότερα.

Κατηγορήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2019, αφού οι ιατροδικαστικές εξετάσεις τον συνέδεσαν με το έγκλημα.

Ο ντετέκτιβ αστυνομικός Constable,  Dean Young,  που ηγήθηκε της έρευνας, είπε: «Ήταν μια βίαιη και εξαιρετικά απαίσια επίθεση στην οποία ο Bulboana εκμεταλλεύτηκε την ευπάθεια μιας μοναχικής γυναίκας τη νύχτα.

«Θα ήθελα να επαινέσω την απόλυτη γενναιότητα που επέδειξε το θύμα που κάλεσε γρήγορα την αστυνομία αφού υποβλήθηκε σε μια πραγματικά φρικτή δοκιμασία.

«Οι ενέργειές της οδήγησαν σε έναν επικίνδυνο άνδρα που συνελήφθη από αξιωματικούς εντός μίας ώρας από την επίθεση και στη συνέχεια καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του.

«Αυτή η υπόθεση καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να απομακρύνουμε τους σεξουαλικούς θηρευτές " sexual predators" από τους δρόμους του Λονδίνου και να διασφαλίσουμε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο βιασμός και τα σεξουαλικά αδικήματα προκαλούν συχνά μόνιμο τραύμα στα θύματα, αλλά ελπίζω ότι η καταδίκη του Bulboana, θα βοηθήσει κάπως στη διαδικασία ανάνηψης του θύματος.

Εάν είστε θύμα σεξουαλικού εγκλήματος, παρακαλώ ενημερώστε μας - θα υποστηριχθείτε από ειδικούς αξιωματικούς που έχουν εκπαιδευτεί για να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τα θύματα καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης"

Ο Bulboana χωρίς σταθερή διεύθυνση, αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες βιασμού και μία απόπειρα πνιγμού.

Ο Nijole O'Brien, από το CPS, είπε: «Ήταν μια τρομακτική επίθεση σε μια γυναίκα από έναν άγνωστο.

«Το θύμα επέδειξε αξιοσημείωτη γενναιότητα και καθοδήγησε τους αστυνομικούς της  περιοχής, στην έρευνα για τον επιτυχή εντοπισμό του Bulboana

«Το θύμα κατάφερε να τον αναγνωρίσει παρά το γεγονός ότι είχε αλλάξει από τα ρούχα του για να αποφύγει τη σύλληψη.

«Ο Bulboana αρνήθηκε τον βιασμό, αλλά

«Η υπόθεση της δίωξης περιελάμβανε ισχυρή μαρτυρία από το θύμα, αποδεικτικά στοιχεία DNA και πλάνα CCTV.

«Ο Bulboana θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

«Ελπίζω ότι αυτή η καταδίκη θα συμβάλει στη δικαίωση του θύματος».

πηγή 18-11-20

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8961427/Homeless-Romanian-21-jailed-12-years-luring-woman-secluded-woodland-raping-her.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR022ZL2uARj4_BwgIQIaWgl2RfNutUnaUuqcu2w9m5bpxClnZSJQLDifYo

Δεν υπάρχουν σχόλια: