Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Δίκτυο 5G, μυστηριώδεις εμπρησμοί στις κεραίες των 5G δικτύων στη Βρετανία, το πείραμα της πιλοτικής εφαρμογής τους στην Κύπρο

Βρετανία θεωρητικοί συνωμοσίας κατηγορούνται ότι,  έκαψαν πύργους κινητής (κεραίες, αναμεταδότες) 5G γιατί πιστεύουν ότι έχουν επιβλαβή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με το BBC κεραίες κινητής τηλεφωνίας πήραν μυστηριωδώς φωτιά την ίδια μέρα σε τρεις μεγαλουπόλεις της Βρετανίας, το Birmingham, το Liverpool και το Merseyside.
στο Birmingham ένας πύργος κινητής ύψους 20 μέτρων τυλίχθηκε στις φλόγες
το video αυτού του γεγονότος μοιράστηκε σε επτά συνολικά anti 5G groups του Facebook, πριν το κατεβάσουν.
στην περιοχή Sparkhill του Birmingham, η αστυνομία λέει για την φωτιά στους 5G πυλώνες, ότι  υπάρχει αβεβαιότητα για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.
«Η έρευνα για την ασφάλεια των ραδιοσημάτων "radio signals" συμπεριλαμβανομένων των 5G, η οποία διεξάγεται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, οδήγησε στη θέσπιση προτύπων έκθεσης του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων ασφαλείας που προστατεύουν από όλους τους καθιερωμένους κινδύνους για την υγεία».
Διάφορες αναρτήσεις στο Facebook συνέδεσαν με κάποιον τρόπο τη γέννηση του κοροναϊού με τις κεραίες των 5G δικτύων.
δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook που υποστήριζε πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού έπρεπε να καούν κεραίες 5G,
μηχανικοί της ΕΕ (πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου), αναφέρουν ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών.
Εκτός από στύλους και μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο 5G, καίγονται  και συμβατικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Οι βρετανοί πάροχοι κινητών δικτύων δηλώνουν ότι πρόκειται για "αβάσιμες θεωρίες" που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και συνδέουν τους 5G masts με την εξάπλωση του κορονοϊού.
Η MobileUK, η εμπορική "trade organisation"  που εκπροσωπεί τις Three,, O2, EE και Vodafone, πρόσθεσε ότι η πανδημία χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα για να εξαπλωθούν αναλήθειες και επικίνδυνοι μύθοι.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, νοσοκομεία, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βασίζονται σε αυτές τις υποδομές, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες της πανδημίας για να υπηρετήσουν τον πολίτη και η καταστροφή τους συνιστά ένα σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειές τους.
Ο πρώην Υπουργός Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Gove είπε ότι πρόκειται για μία «επικίνδυνη ανοησία», ενώ οι αρμόδιοι του τμήματος Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού δήλωσαν στο Twitter ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία αξιόπιστη απόδειξη» που να συνδέει το δίκτυο 5G με τον κορωνοϊό
Το YouTube: Μπλοκάρει πλέον όλα τα videos που συνδέουν το 5G με τον κορωνοϊό
Ο ιστότοπος FullFact, ο κορυφαίος και ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε αυτή την εβδομάδα: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα δίκτυα WiFi 5G συνδέονται με το νέο κορωναϊό».

στην Κύπρο, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αναφορικά με τα σχόλια που διατυπώνονται σε ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα οποία συνδέουν τα δίκτυα 5G με την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρει ότι  αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ως η Αρμόδια Αρχή για την αδειοδότηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, δεν έχει χορηγήσει άδειες για εμπορική λειτουργία δικτύων 5G και η όποια εργασία παρατηρείται σχετικά με σταθμούς κινητής τηλεφωνίας δεν αφορά εγκατάσταση δικτύου 5G.
για το ζήτημα της πιλοτικής εφαρμογής δικτύων 5G σε εταιρείες στην Κύπρο αλλά και για τη διαδικασία έκδοσης αδειών μίλησε το Sigmalive ο Γιώργος Κωμοδρόμος, Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
 για τα πιλοτικά προγράμματα επιβεβαίωσε ότι συγκεκριμένοι πάροχοι είχαν κάνει δοκιμές του δικτύου 5G με τη χρήση περιορισμένου εξοπλισμού, ωστόσο οι δοκιμές αυτές τερματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2019.
υπάρχει διαδικασία, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε οι εταιρείες να λάβουν άδεια για συχνότητα.
κάποια στιγμή θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοσυχνότητες, οι οποίες είναι πόρος του κράτους, και στη συνέχεια θα δοθούν άδειες. Αφού οι εταιρείες εξασφαλίσουν τις άδειες, ανάλογα με την άδεια θα παραγγείλουν τον εξοπλισμό και αργότερα θα γίνει η εγκατάσταση.
στην Κύπρο σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί δίκτυο 5G, δεν έχουν δοθεί άδειες και δεν επιτρέπεται στις εταιρείες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον δοκιμαστικό εξοπλισμό. Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχει εξειδικευμένος εξοπλισμός για έλεγχο των εταιρειών.
υπάρχει σχεδιασμός για εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το δίκτυο 5G.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ το 5G
Η εξέλιξη του συστήματος G ξεκίνησε το 1980 με την εφεύρεση του κινητού τηλεφώνου, η οποία επέτρεπε τη μετάδοση αναλογικών δεδομένων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.
Το Digital τέθηκε σε λειτουργία το 1991 με 2G και οι SMS και MMS δυνατότητες ξεκίνησαν.
Έκτοτε, οι δυνατότητες και η ικανότητα μεταφοράς του δικτύου κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν μαζικά.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να μεταφερθούν από το ένα σημείο στο άλλο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας πιο γρήγορα από ποτέ.

Το 5G ( ασύρματο κυψελοειδές δίκτυο), αναμένεται να είναι 100 φορές ταχύτερο από το 4G που χρησιμοποιείται σήμερα.
Στην Ευρώπη, το 5G θα χρησιμοποιήσει τρεις περιοχές συχνοτήτων: μια χαμηλή συχνότητα στα 0,7 GHz, μια μεσαία στα 3,4-3,8 GHz (που θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί πιο πολύ) και μια υψηλή συχνότητα στα 24,25-27,5 GHz. Οι συχνότητες αυτές επιλέχθηκαν επειδή  δεν χρησιμοποιούνται από κάποια άλλη τεχνολογία. Είναι υψηλότερες από το 4G, και έτσι έχουν την ιδιότητα να μεταφέρουν πληροφορίες με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ενώ το άλμα από 3G σε 4G ήταν το πιο επωφελές για την περιήγηση και την εργασία στο κινητό, το βήμα προς το 5G γίνεται τόσο γρήγορα που πραγματοποιείται  σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι οι mobile operations θα είναι εξίσου γρήγορες με τις συνδέσεις "office-based internet connections".
Οι πιθανές χρήσεις του 5G περιλαμβάνουν:
Ταυτόχρονη μετάφραση πολλών γλωσσών σε τηλεδιάσκεψη
Self-driving αυτοκίνητα μπορούν να μεταδώσουν stream ταινίες, μουσική και πληροφορίες πλοήγησης από το cloud
Ένα πλήρες μήκος ταινίας 8GB μπορεί να μεταφορτωθεί σε έξι δευτερόλεπτα.
η 5G αναμένεται να είναι τόσο γρήγορη και αποτελεσματική και είναι πιθανό να ξεκινήσει το τέλος των ενσύρματων συνδέσεων.
Η 5G σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να στηριχθεί η τεράστια παραγωγή πληροφορίας και η ανάγκη ταχύτερης επικοινωνίας της σύγχρονης κοινωνίας.
Μέχρι το τέλος του 2020, οι βιομηχανικές εκτιμήσεις ισχυρίζονται ότι 50 δισ. Συσκευές θα συνδεθούν με 5G.
Ιστοσελίδα της Environmental Health Trust ισχυρίζεται ότι : “το 5G θα απαιτήσει την κατασκευή κυριολεκτικά εκατοντάδων χιλιάδων νέων ασύρματων κεραιών σε γειτονιές και πόλεις. Ένας πομπός θα τοποθετηθεί κάθε δύο έως δέκα σπίτια σύμφωνα με εκτιμήσεις“.
Το 5G είναι η επόμενη γενιά στην ασύρματη κυψελοειδή επικοινωνία των κινητών τηλεφώνων.
Λειτουργεί με υψηλότερη ενεργειακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να έχει πιθανές βλαπτικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.
παράγει ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που μπορεί να βλάψει το DNA και να οδηγήσει σε καρκίνο ή  μπορεί να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη που με την σειρά της θα προκαλέσει πρόωρη γήρανση.
Επίσης αναφέρεται η πιθανή διαταραχή του μεταβολισμού των κυττάρων που πιθανώς θα οδηγήσει σε άλλες ασθένειες μέσω της δημιουργίας πρωτεϊνών στρες
άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  προειδοποιούν για την επικινδυνότητα της τεχνολογίας 5G.
σχετικός ο σύνδεσμος
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8185073/Theories-linking-coronavirus-5G-baseless-networks-say-mast-fire.html?ito=push-notification&ci=12198&si=451208

Δεν υπάρχουν σχόλια: