Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Ογκόλιθοι με υπερφυσικές δυνάμεις? Ο βράχος "Wizard Rock" στην Αριζόνα τηλεμεταφέρθηκε και μετά "επέστρεψε" μυστηριωδώς. Γιγαντιαία πέτρα φωνάζει και μετακινείται από μόνη της, στη Λευκορωσία

 ΗΠΑ, Αριζόνα,Τεράστιος ογκόλιθος που εξαφανίστηκε από πάρκο, επέστρεψε μυστηριωδώς
στα τέλη Οκτωβρίου δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο και οι τοπικές ειδήσεις για παραφυσικά φαινόμενα, ανέφεραν ένα μάλλον διασκεδαστικό περιστατικό: ένας τεράστιος ογκόλιθος αποκαλούμενος "Magic Rock" εξαφανίστηκε στο Prescott National Forest (Arizona National Forest),
 ο ογκόλιθος "Magic Rock" (ή "Wizard Rock") ήταν ορόσημο για το πάρκο, και τον παρουσίαζε με υπερηφάνεια.
Το γεγονός είναι ότι αυτή η πέτρα αποτελεί ένα είδος σημείου αναφοράς για τους τουρίστες, ακόμη και για τους υπαλλήλους του πάρκου.
Επιπλέον, η γιγαντιαίων διαστάσεων πέτρα είναι εντυπωσιακή, με σκούρο (μαύρο)χρώμα αλλά με λαμπερές κορδέλες λευκού χαλαζία, που τυλίγουν όλο το σώμα του.
Όσοι μπήκαν στον χώρο, τον αγάπησαν και τον φωτογράφησαν

 Αυτή η πέτρα, που ζυγίζει περισσότερο από έναν τόνο, ξαφνικά «δραπέτευσε».
Την εξαφάνιση του διαπίστωσε ένας φύλακας του πάρκου, που αμέσως σήμανε συναγερμό και η τοπική αστυνομία υπενθύμισε μέσω του Τύπου, ότι τέτοια «κόλπα» συνεπάγονται πρόστιμο 5.000 δολαρίων ή έξι μήνες στη φυλακή.
(Απαιτούνται άδειες για την αφαίρεση περισσότερων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των καυσόξυλων, των φυτών και των δέντρων, από τα δάση)

Οι φύλακες ήταν πεπεισμένοι ότι για κάποιο λόγο, ο ογκόλιθος είχε κλαπεί από μερικούς συλλέκτες (κλέφτες μνημείων ή φαρσέρ),  που ωστόσο δεν άφησαν το παραμικρό ίχνος στη «σκηνή του εγκλήματος» από την απαγωγή. Η πέτρα έμοιαζε σαν να εξαϋλώθηκε ή να διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις τηλεκίνησης...

Η αστυνομία δεν έλαβε καμιά κλήση για την αλλόκοτη εξαφάνιση, αλλά στις 1-11-19 η γιγαντιαίων διαστάσεων πέτρα, επανεμφανίστηκε ξαφνικά (μετά από δυο βδομάδες) στο πάρκο.
Αυτά δήλωσε στους δημοσιογράφους στο CNN, η δασοφύλακας (ranger) του πάρκου Sarah Clawson.    όπως είπε: "είχαμε ήδη συμβιβαστεί με αυτή την απώλεια, αφού δεν είχαμε σχεδόν καμία ελπίδα για την επιστροφή του "Magic Rock".
Η αστυνομία απλά δεν μπορούσε να βρει ό, τι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς:
ούτε ίχνη τεχνολογίας, ούτε καν τα παραμικρά σημάδια ότι κάποιος είχε σηκώσει μια πέτρα, την φόρτωσε κάπου και την πήρε μακριά. Αυτά τα στοιχεία αναζήτησαν για το περιστατικό. Αλλά ο ογκόλιθος επέστρεψε επίσης με μεταφυσικό τρόπο. Μπορεί κάποιος να υποθέσει οτιδήποτε, ακόμη και παρέμβαση εξωγήινων, αλλά είναι απίθανο κάποιος, να καταλάβει σε βάθος, την αλήθεια.

για παράδειγμα, η αστυνομία θεώρησε απόλυτα κατανοητό το γεγονός της "επανεμφάνισης" του ογκόλιθου, σταμάτησε αμέσως την έρευνα, με στεναγμό ανακούφισης, χωρίς καν να προσπαθήσει να αναζητήσει κάποιον για ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση της πέτρας, ή για να σχολιάσει το τι είχε συμβεί, από την άποψη της κοινής λογικής.

Μόνο οι ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων ανέφεραν αμέσως αρκετές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες η πέτρα εξαφανίστηκε και στη συνέχεια επέστρεψε.
ανέφεραν ως πιθανή τη συμμετοχή των εξωγήινων στο περιστατικό, χωρίς όμως να γίνεται ξεκάθαρο γιατί χρειάστηκαν αυτή την πέτρα, για έρευνα ή για τηλεχειρισμό.
Ακούστηκε επίσης η θεωρία ότι η πέτρα τηλεμεταφέρθηκε (με τηλεμεταφορά τύπου «Star Trek»)
(Εννοούμε με αυτό τον όρο, τη διαδικασία της μεταφοράς, σχεδόν ακαριαίας, από έναν χώρο σε ένα άλλο, χωρίς τη χρήση συμβατικών μέσων. Ο πρώτος που επινόησε αυτόν τον όρο ήταν ο "paranormal investigator" Charles Fort, που χρησιμοποίησε τον αγγλικό όρο teleportation. )
σχετικός σύνδεσμος 21-2-17
https://lifestyle.inquirer.net/255079/teleportation-has-been-documented/
η θεωρία ότι ο "Magic Rock" τηλεμεταφέρθηκε σε μια άλλη διάσταση ή ακόμα και στον χρόνο, φαίνεται πιο πειστική, αλλά και πάλι, η επιστροφή της είναι πολύ μυστηριώδης, σαν να επιβλέπει κάποιος αυτή τη διαδικασία από ψηλά.
Αναφέρθηκε επίσης ότι ο μαγικός βράχος, διαθέτει είδος νόησης και ορισμένες υπερφυσικές δυνάμεις, χάρη στις οποίες μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε θέλει.

Υπάρχουν επίσης περισσότερες απίστευτες υποθέσεις, που απλά δεν θα αναφέρουμε.
ένα μήνα μετά την "επιστροφή της πέτρας" στην παλιά της θέση, τα ερωτήματα γύρω από αυτό το γεγονός, υποχώρησαν σταδιακά.
Ωστόσο αυτό ισχύει μόνο για τους δημοσιογράφους και ακόμη και τους ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων, αλλά όχι για τους ίδιους τους υπαλλήλους του πάρκου του Prescott National Forest.
Το γεγονός είναι ότι έκτοτε οι επιτηρητές του πάρκου άρχισαν να παρατηρούν ότι ο ογκόλιθος έχει αλλάξει. Όχι εξωτερικά, βέβαια, αλλά το εσωτερικό του περιεχόμενο, για να το πούμε έτσι, έχει αλλάξει.
Κανένας από τους βοηθούς- υπαλλήλους (rangers) του πάρκου δεν μπορεί πραγματικά να πει τι είναι αυτό, συγκεκριμένα, αλλά η πέτρα έγινε πραγματικά «ζωντανή».
ίσως οι εξωγήινοι που τον απήγαγαν, να έφτιαξαν με αυτό τον ογκόλιθο, κάποια άγνωστη συσκευή ή κάποιου είδους ρομπότ.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ειδήμονες σκέφτονται να εξερευνήσουν αυτόν τον καταπληκτικό "Magic Rock"
πηγή 9-12-19
Таинственно пропавший из парка, а потом вернувшийся огромный валун обрастает новыми загадкамиhttps://esoreiter.ru/index.php?id=1219/09-12-2019-171945.html&dat=news&list=12.2019

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/wizard-rock-one-ton-boulder-disappears-arizonas-prescott-national-forest-180973449/
---------------------------------------------
 πέτρες που μετακινούνται από μόνες τους (σε απόσταση για παράδειγμα 100 μ.) βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Για παράδειγμα, στο Αμερικάνικο Εθνικό Πάρκο Death Valley, υπάρχουν πολλοί ογκόλιθοι που σέρνονται συνεχώς κατά μήκος του πηλού της αποξηραμένης λίμνης, αλλάζοντας περιοδικά κατεύθυνση και αφήνοντας πίσω τους ίχνη ζιγκ-ζαγκ. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να εξηγήσουν τη φύση αυτού του φαινομένου.
πηγή
https://esoreiter.ru/index.php?id=1219/09-12-2019-171945.html&dat=news&list=12.2019

πέτρα που βγάζει κραυγές και μετακινείται στο δάσος της Λευκορωσίας
Στην περιοχή Vitebsk στη βόρεια Λευκορωσία υπάρχει ένα δάσος όπου βρίσκεται ένας επίσης μαγικός βράχος
του έδωσαν διάφορα ονόματα
[Его называют здесь по-разному: камнем-говоруном, камнем-крикуном, камнем-ревуном, камнем-свистуном и все в таком духе. (esoreiter.ru)]
что валун был похищен какими-
https://esoreiter.ru/index.php?id=1116/10-11-2016-100059.html&dat=news&list=11.2016

ο ομιλητικός βράχος
Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η πέτρα από μόνη της, κινήθηκε σε απόσταση, πάνω από εκατό μέτρα.
οι κάτοικοι γνωρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες αυτού του βράχου, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
είναι διάσημος, γιατί επίσης είναι σε θέση, να μιλήσει...
Τα παιδιά έτρεχαν στο σημείο, για να ακούσουν τους ήχους που προέρχονταν από το εσωτερικό αυτού του ογκόλιθου.
Κάποιες φορές η πέτρα φώναζε, μερικές φορές έκανε ένα αλλόκοτο βουητό και μερικές φορές έμοιαζε σαν να φλυαρούσε.
Προηγουμένως υπήρχε το κοντινό χωριό Dashk, από όπου ερχόταν παιδιά για να παίξουν στο σημείο, αλλά τώρα το χωριό είναι εγκαταλελειμμένο και έτσι η πέτρα έχασε τους πρώην θαυμαστές της.
Παρ 'όλα αυτά, οι ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων επισκέπτονται τον μαγικό βράχο από καιρό σε καιρό, για να ελέγχουν την κίνησή του και να ακούσουν τους μυστηριώδεις ήχους που κάνει με τα δικά τους αυτιά.
  Κράτα το
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η πέτρα που μιλάει έχει τη συνήθεια να ανταποκρίνεται σε σφυρίγματα.
Εάν σταθείτε σε απόσταση από αυτή και σφυρίξετε καλά, τότε από την πλευρά της πέτρας, θα ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ηχηρό ήχο: ήσυχο και παρατεταμένο, εντελώς διαφορετικό από το σφύριγμα σας.
Μπορείτε να ουρλιάξετε ή να χτυπήσετε τα χέρια σας για να αναζητήσετε ηχώ, αλλά δεν υπάρχει στο μέρος αυτό.
Η ανώμαλη πέτρα αποκρίνεται μόνο με ένα σφύριγμα, αγνοώντας άλλους ήχους.
κανονικός δρόμος προς αυτά τα εγκαταλελειμμένα μέρη από καιρό δεν υπάρχει, γι 'αυτό οι εμπειρογνώμονες αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον πλησιέστερο οικισμό Vasevichi και κάνουν αρκετά χιλιόμετρα μέσα σε βαλτώδεις εκτάσεις για να φθάσουν εκεί.
Κάθε χρόνο ο βράχος βυθίζεται βαθμιαία και κάποια μέρα θα εξαφανιστεί τελείως από τα ανθρώπινα μάτια.
 Οι διαστάσεις του βράχου είναι, το μήκος 1,4 μέτρα, το πλάτος 1,1 μέτρα και το ύψος 0,9 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή ελέγχου δεν είναι σε θέση να συλλάβει ηχητικά κύματα που προέρχονται από την πέτρα.
 Οι ειδικοί επανειλημμένα έφεραν πολύ ευαίσθητα μικρόφωνα στον βράχο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως μπορούμε να θεωρήσουμε ότι, η ανωμαλία επηρεάζει μόνο τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Μερικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξωγήινη πέτρα, που κάποτε έπεσε σε αυτή την περιοχή, από το διάστημα.
 Άλλοι υποστηρίζουν ότι, ο ασυνήθιστος ογκόλιθος έχει μια μοναδική ενέργεια που τον κάνει να δονείται.
άλλοι γενικά πιστεύουν ότι, ένα πνεύμα φαντασμάτων ή δασών ζει σε έναν βράχο. Πολλές οι υποθέσεις και οι θεωρίες, αλλά είναι αδύνατο να πούμε κάτι με απόλυτη ακρίβεια.
οι σκεπτικιστές εξηγούν ότι το σφύριγμα μιας πέτρας προέρχεται από πουλιά, που ζουν εκεί κοντά και απαντούν στο ανθρώπινο σφύριγμα.
Οι ορνιθολόγοι αναφέρουν ότι αυτό είναι ίσως εφικτό, αλλά όχι με τέτοια εκπληκτική σταθερότητα. Το ίδιο πουλί, δεν θα μπορούσε να είναι πάντα εκεί και μάλιστα αόρατο στους ανθρώπους.
άλλοι ισχυρίζονται επίσης ότι η πέτρα κάνει ήχους, ενώ αναπνέει, λόγω των αλλαγών στη θερμοκρασία ημέρας και νύχτας. Αλλά γιατί τότε οι ήχοι αυτοί δεν καταγράφονται από τον επαγγελματικό ακριβό εξοπλισμό; Και γιατί αυτοί οι ήχοι εκπέμπουν σαν ανθρώπινες κλήσεις?
πηγές 10-11-16
https://stalist.livejournal.com/580175.html

https://esoreiter.ru/index.php?id=1116/10-11-2016-100059.html&dat=news&list=11.2016

https://ru.sott.net/article/3431-chudesa-rezonansa-krichaschiy-i-dvizhuschiysya-kamen-v-belorusskom-lesu

Δεν υπάρχουν σχόλια: