Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Οι 4 βιαστές της 27χρονης κτηνιάτρου στην Ινδία, σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να δραπετεύσουν, ενώ έκαναν αναπαράσταση του εγκλήματος

 Ινδία, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 4 άνδρες, μέλη συμμορίας βιαστών που προσπάθησαν να δραπετεύσουν, ενώ έκαναν αναπαράσταση της επίθεσης, του βιασμού και της δολοφονίας της 27χρονης κτηνιάτρου Priyanka Reddy.
==============
Η αστυνομία είπε ότι οι άνδρες βρισκόταν σε ένα χωράφι κοντά στην πόλη Hyderabad  όπου έκαναν αναπαράσταση του εγκλήματος, όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν.
Οι βιαστές προσπάθησαν να πάρουν τα όπλα από τους αστυνομικούς και κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκαν.
ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο σημείο, έριξε βροχή τα λουλούδια στους αστυνομικούς, επίσης έριξαν πυροτεχνήματα και μοίρασαν γλυκά.
Ωστόσο, διακεκριμένοι δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι είχαν παρακάμψει τη δικαιοσύνη. Η αστυνομία στην Ινδία συχνά κατηγορείται για τη διεξαγωγή εξωδικαστικών δολοφονιών, προκειμένου να κατευνάσει ένα θυμωμένο κοινό σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου.
Οι οδηγοί φορτηγών Mohammad Areef, Jollu Shiva, Jollu Naveen και Chintakunta Chennakeshavulu παρέσυραν μακριά τη νεαρή κτηνίατρο, τη βίασαν, την έπνιξαν και την έκαψαν με βενζίνη.
Ο αστυνομικός της Cyberabad, VC Sajjanar μίλησε στα μέσα ενημέρωσης
Τα τέσσερα κτήνη καθόταν σε φορτηγό και έπιναν όταν είδαν το θύμα τους να κινείται με σκούτερ και να μπαίνει μέσα στην κλινική.
Την ώρα που η κτηνίατρος ήταν μέσα στην κλινική, οι βιαστές έσκισαν το πίσω λάστιχο του σκούτερ και μετά προσποιήθηκαν ότι ήταν περαστικοί και προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν.
Παρέσυραν τη γυναίκα σε ερημική τοποθεσία, όπου έγινε ο βιασμός και η δολοφονία της.
έκρυψαν το πτώμα της στο φορτηγό και το μετέφεραν σε κοντινή γέφυρα, όπου το έκαψαν.
Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, η αστυνομία χρησιμοποίησε το CCTV για να εντοπίσει τις κινήσεις της, να ανιχνεύσει τους υπόπτους και να εντοπίσει τα απομεινάρια από το πτώμα της.
Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε «αυθαίρετη βία» για να αποφύγει τη λογοδοσία.
Η αστυνομία στην Ινδία συχνά κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί εξωδικαστικές δολοφονίες για να παρακάμψει τη νομική διαδικασία, συχνά ως κάλυψη για τις ένοπλες έρευνες ή για να μετριάσει τη δημόσια οργή.
«Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε η δικηγόρος και ακτιβίστρια Vrinda Grover στον AFP.
«Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα της αστυνομίας. Αντί της έρευνας και της δίωξης, το κράτος διαπράττει δολοφονίες για να αποσπά την προσοχή του κοινού και να αποφεύγει τη λογοδοσία », είπε.

Περισσότεροι από 33.000 βιασμοί αναφέρθηκαν στην Ινδία το 2017, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, αλλά μεγάλος αριθμός βιασμών δεν αναφέρεται, λένε οι ειδικοί.
Ταυτόχρονα, μια τεράστια συσσώρευση υποθέσεων στην άκρως αναποτελεσματική ινδική ποινική δικαιοσύνη σημαίνει ότι πολλά θύματα περιμένουν χρόνια για να τους καταδικαστούν οι επιτιθέμενοι.
πηγή 6-12-19
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7762903/Indian-police-shoot-dead-four-alleged-gang-rapists-escape-attempt.html?ico=pushly-notifcation-small


Δεν υπάρχουν σχόλια: