Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ποιος είναι ο τύπος αίματος των υπεραιωνόβιων? Το μυστικό της μακροζωίας

ο τύπος αίματος επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου.
 η προδιάθεση σε ορισμένες ασθένειες επηρεάζει αρκετά το προσδόκιμο ζωής.
Το σύνολο ερυθρών αιμοσφαιρίων, αντισωμάτων και αντιγόνων στο αίμα, συνδέεται με την προδιάθεση σε ορισμένες ασθένειες
τα άτομα με την πρώτη (Α) ομάδα αίματος συχνότερα έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής , καθώς το σώμα τους είναι πιο ανθεκτικό στις περισσότερες ασθένειες. Ωστόσο,  εξακολουθούν να έχουν μια προδιάθεση, για ορισμένες ασθένειες όπως για παράδειγμα, στα καρδιαγγειακά.
Τα άτομα με τη δεύτερη (Β) ομάδα αίματος έχουν προδιάθεση για την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και για άγχος, κρυολογήματα και διάφορες ιογενείς λοιμώξεις. Επιπλέον, στο 40% των ατόμων με Β ομάδα αίματος, οι γιατροί συχνά διαγνώσκουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Τα άτομα με ομάδα αίματος (ΑΒ) έχουν προδιάθεση σε ασθένειες όπως η αμυγδαλίτιδα, η ωτίτιδα και μερικές φορές σε ογκολογικές παθήσεις.
άτομα με (Ο) ομάδα αίματος είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες. Συχνά πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες, ενώ παιδιά αυτής της ομάδας αίματος έχουν προδιάθεση για συγγενείς καρδιακές παθήσεις.
πηγές
https://esoreiter.ru/index.php?id=1119/15-11-2019-125441.html&dat=news&list=11.2019

https://www.orissapost.com/people-with-this-blood-type-are-at-higher-risk-of-heart-attack/

Ο τύπος (Ο) αρνητκό θεωρείται η «καθολική ομάδα αίματος», είναι συμβατός με όλες τις άλλες ομάδες αίματος και ασφαλής για μετάγγιση σε οποιονδήποτε ασθενή.

οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της "έλλειψης αίματος" για μετάγγιση, με τη δημιουργία ενός καθολικού τύπου αίματος.
πηγή 24-10-19
https://science.howstuffworks.com/life/cellular-microscopic/universal-blood-type.htm

Οι άνθρωποι που φθάνουν τα 100 (και άνω) χρόνια, οι υπεραιωνόβιοι "supercentenarians" έχουν υψηλότερες από τις τυπικές συγκεντρώσεις ενός ιδιαίτερα σπάνιου τύπου βοηθητικών κυττάρων Τ στο αίμα τους. Αυτά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού προστατεύουν από ιούς και όγκους και χαρίζουν εξαιρετικά καλή υγεία, σε όλη τη μεγάλη διάρκεια της ζωής των υπερήλικων.

οι συγγραφείς της μελέτης Kosuke Hashimoto, Nobuyoshi Hirose και Piero Carninci, ερευνητές στο κέντρο "Riken Center for Integrative Medical Sciences" στην Ιαπωνία, αποκαλύπτουν τι χρειάζεται για μια υγιή, μακρά ζωή.

[Hirose is a scientist at the Centre for Supercentenarian Medical Research of the Keio University School of Medicine in Tokyo]
η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό " Proceedings of the National Academy of Sciences" στις 12-11-19.
πηγή 15-11-19
https://www.livescience.com/supercentenarians-have-rare-immune-cell.html

το μυστικό των "supercentenarians" Τα CD4 Τ-κύτταρα 
Ενώ τα Τ-λεμφοκύτταρα CD4 είναι συνήθως «βοηθητικά κύτταρα» που βοηθούν άλλα λευκά αιμοσφαίρια να καταπολεμήσουν κάποια μόλυνση, στους εξαιρετικά ηλικιωμένους επιτίθενται ενεργά και καταστρέφουν ιούς και πιθανά καρκινικά κύτταρα.
Φαίνεται πως οι άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί σε ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα παραμένει ενεργό για την προστασία από λοιμώξεις και όγκους.
Ερευνητές από το Κέντρο Ολοκληρωμένων Ιατρικών Επιστημών του RIKEN "Riken Center for Integrative Medical Sciences"και από το Πανεπιστήμιο Keio, στην Ιαπωνία, πραγματοποίησαν τη μελέτη.
Χρησιμοποίησαν μονοκυτταρική ανάλυση RNA για να διαπιστώσουν ότι οι υπεραιωνόβιοι, έχουν πλεονάζοντα ανοσοκύτταρα ενός συγκεκριμένου είδους, των CD4+ T κυττάρων.
Για να καταλάβουν πως παράγονται αυτά τα ειδικά κύτταρα, οι ερευνητές εξέτασαν κύτταρα αίματος υπεραιωνόβιων και συμπέραναν ότι αυτά προήλθαν από μια διαδικασία κλωνικής επέκτασης, δηλαδή πολλά από αυτά τα κύτταρα ήταν απόγονοι ενός μεμονωμένου προγονικού κυττάρου.
Ο Piero Carninci, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου RIKEN, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος κυττάρων, που είναι σχετικά ασυνήθιστο στα περισσότερα άτομα, είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση των καθιερωμένων όγκων και μπορεί να είναι σημαντικό για την ανοσολογική παρακολούθηση.
 Η μελέτη μας έδωσε νέες ιδέες για το πώς οι άνθρωποι που ζουν πολύ μακρά ζωή είναι σε θέση να προστατευθούν από συνθήκες όπως οι μολύνσεις και ο καρκίνος».

Supercentenarians who reach 110 'have unique turbo-charged immune systems to fight off cancer and infections'
A type of white blood cell called CD4 T-cells don't do as much in normal people
But in the super-old they actively attacked cancerous and infectious cells
πηγή 14-11-19
https://www.dailymail.co.uk/health/article-7684521/Scientists-discover-living-110-immune-system.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: