Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Διαγονιδιακές ντομάτες που σταματούν τη διαδικασία γήρανσης, δημιούργησαν επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ

...μπορεί η τροφή μας να σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης?
Ερευνητές δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένες ντομάτες, για να μας κρατήσουν νέους, είναι οι πρώτες τομάτες του πλανήτη που περιέχουν επιπλέον αντιοξειδωτικά.
Η ανακάλυψη κατά της γήρανσης έγινε από τρεις ερευνητές του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ .
(discovered a method of fortifying tomatoes with—deep breath—vitamin E, provitamin A, lycopene, phytosterols, and squalene)
οι επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που βρίσκεται κανονικά στο Brassica juncea (ινδική μουστάρδα) και το τροποποίησαν με επιτυχία για εισαγωγή στις τομάτες.
 Οι συνηθισμένες ντομάτες είναι ήδη μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών όπως της βιταμίνης Ε και του λυκοπένιου, μια ένωση που είναι καλή για τα πάντα, από την καρδιά μέχρι το δέρμα.
Αλλά οι νέες γενετικά βελτιωμένες ντομάτες περιέχουν 500% περισσότερη βιταμίνη Ε και περισσότερο από 100% λυκοπένιο.
[Το λυκοπένιο είναι η φυτοχημική ουσία που κάνει κόκκινες τις ντομάτες. Απ' όλα τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο είναι το αποτελεσματικότερο για την εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελευθέρων ριζών, ενώ παρέχει επίσης αποτελεσματική προστασία κατά του καρκίνου και ασκεί θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και γενικά βοηθάει κατά των μηχανισμών γήρανσης, προσφέροντας ευεξία και μακροβιότητα.]
Το Brassica juncea παράγει βρώσιμα φύλλα, μίσχους και σπόρους. Περιέχει επίσης μια παραλλαγή γονιδίου που ονομάζεται 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A synthase (HMGS).
Η τροποποίηση αυτού και η εισαγωγή του σε ντομάτες, οδήγησε σε ντομάτες που περιέχουν περίπου 90 τοις εκατό περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις κανονικές ντομάτες
"Οι διαγονιδιακές ντομάτες μας μπορούν να μεταποιηθούν για να δώσουν χυμό ντομάτας και πάστα ντομάτας εμπλουτισμένα με πολλά υγιή συστατικά", δήλωσε ο Chye Mee-len από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ στο South China Morning Post
Τα εκχυλίσματα από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα είναι ήδη δημοφιλή συστατικά φροντίδας του δέρματος. Ο Chye συνέχισε να εξηγεί ότι τα εκχυλίσματα αυτών των νέων ντοματών πιθανώς θα αποτελέσουν υποδειγματικά συστατικά σε αντιγηραντικές κρέμες και αντηλιακά. Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το επόμενο βήμα είναι να δοκιμαστούν τα οφέλη τους στην υγεία των ζώων.(...)
πηγή 14-11-17
http://www.newsweek.com/genetic-engineering-antiaging-ageing-antioxidants-tomatoes-food-711299

Δεν υπάρχουν σχόλια: