Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Παιδοψυχίατρος δικάζεται για σεξουαλική επαφή με ανήλικες ασθενείς του


Δυτική Αυστραλία,   παιδοψυχίατρος δικάζεται , στο δικαστήριο του Perth, για σεξουαλική επίθεση σε δύο νεαρά κορίτσια.

Ο 69χρονος πρώην παιδοψυχίατρος Ian Stuart McAlpine συνελήφθη στις 7 Ιουλίου 2016 για 40 αδικήματα, εναντίον τριών παιδιών. (26 άσεμνες επιθέσεις, 8 για σεξουαλική επίθεση, 5 για άσεμνη μεταχείριση ενός παιδιού ηλικίας κάτω των 14 ετών και ένα αδίκημα για σεξουαλική επαφή με ένα κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών και πρόκληση ψυχολογικής βλάβης)
ο
Ian Stuart McAlpine (από το West Leederville)  κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων ασθενών του, ενώ εργαζόταν ως παιδοψυχίατρος πριν από περίπου 30 χρόνια.
Δικάζεται στο District Court της WA, κατηγορούμενος για τουλάχιστον 13 κανονικές σεξουαλικές  επιθέσεις και πέντε χωρίς σεξουαλική διείσδυση.
(από τις 20 Οκτωβρίου 2017)
Η σύλληψη του, ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας του Taskforce Tonalite.(τμήμα της αστυνομικής ομάδας για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών της δυτικής Αυστραλίας, που ιδρύθηκε το 2010)
Το Κολλέγιο Ψυχιατρών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (Royal Australian and New Zealand College of Psychiatrists) δημοσίευσε μια δήλωση που αναφέρει ότι οι συνάδελφοί του, ήταν «πολύ προβληματισμένοι» από τις αναφορές για τις κατηγορίες εναντίον του κ. McAlpine.
το RANZCP δήλωσε ότι ο κ. McAlpine απομακρύνθηκε από μέλος του κολλεγίου το 1992, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι ένοχος για «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά» από το Ιατρικό Συμβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας.
Μία από τις πρώην ασθενείς του  που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, είπε ότι μετά από τρεις βδομάδες από τη σεξουαλική της κακοποίηση, της χάρισε ένα αρκουδάκι για τα γενέθλια των 17 της χρόνων.
Δήλωσε ότι υπέστη κατάθλιψη από μια τραυματική ηλικία, που περιελάμβανε το θάνατο δυο φίλων σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν ήταν 12 χρόνων και έπειτα βιάστηκε από έναν άνδρα όταν ήταν 15 χρόνων.
΄Αρχισε να βλέπει τον ψυχίατρο McAlpine στα 16 της χρόνια και παρακολουθούσε τη θεραπεία αμέσως μετά από το σχολείο της.
δεν έλεγε σε κανέναν για τη σεξουαλική συμπεριφορά του ψυχίατρου, που "προχώρησε" με την πάροδο του χρόνου.

νόμιζε ότι ήταν δικό της λάθος και ένιωθε ντροπή και ενοχές.
"δεν είχα εμπειρία με ψυχιάτρους...δεν ήξερα αν ήταν φυσιολογικό" είπε η γυναίκα
Ανέφερε ότι ένιωσε αμήχανα, όταν στις αρχές των συνεδριών της , ο ψυχίατρος της είπε ότι το σεξ βοηθάει στην αϋπνία.
ήταν ένα ντροπαλό, αφελές και άπειρο παιδί.

όπως αναφέρει" ήμουν συγκεχυμένη γιατί, δεν ήξερα αν μου πρότεινε να βρω κάποιον για να έχω σεξουαλική επαφή ή αν μου πρότεινε να αυνανιστώ ή να κάνω σεξ μαζί του"
είπε ότι είχε μια φρικτή σχέση με τους γονείς της και έμοιαζε καλό, να έχει κάποιον που να τη νοιάζεται.
το δικαστήριο άκουσε από μια άλλη καταγγέλουσα ότι, της πήρε την παρθενιά  στα γενέθλια των 18της χρόνων και εκείνη επίσης, πίστευε ότι ο ψυχίατρος νοιαζόταν γι αυτήν.
όπως ανέφερε "μου έκανε πλύση εγκεφάλου για να σκεφτώ ότι τον αγάπησα. Βασικά τον είδα ως θεό γιατί μου φερόταν καλά. Τώρα το βλέπω ως βιασμό, γιατί βασικά αυτό ήταν"
Η σχέση τους τελείωσε όταν εκείνη μπήκε σε ψυχιατρική κλινική.
Η δικηγόρος υπεράσπισης του ψυχιάτρου Linda Black, δήλωσε ότι ο πελάτης της παραδέχτηκε ότι, είχε σεξουαλική σχέση με τις γυναίκες, αλλά επέμεινε ότι ξεκίνησαν μόνο τη μέρα που έγινε ενήλικες και συναίνεσαν για τη σεξουαλική πράξη.
η κ.Black, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί μιας άλλης 15χρονης καταγγέλουσας ήταν "φανταστικοί" (για αυτή την υπόθεση ο McAlpine καταδικάστηκε το 1997. )
Ο εισαγγελέας Alan Dungey είπε ότι δεν βρήκαν τις υπόλοιπες έφηβες, για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ελεύθερα και οικειοθελώς.
πηγή  14-11-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5080733/Child-psychiatrist-told-girl-16-sex-help-sleep.html
πηγή 27-7-16
https://www.perthnow.com.au/news/wa/former-child-psychiatrist-faces-40-child-sex-abuse-charges-in-perth-court-ng-a201f562c9df4b39a5199b239c513ef9


Δεν υπάρχουν σχόλια: