Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥΣ

Πως έγιναν τα επεισόδια

Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες ήταν η σημερινή. Αφού εκτιμήσεις της Αστυνομίας αναφέρουν αριθμό 50.000 διαδηλωτών.

Προφανώς γι αυτό το ΠΑΣΟΚ ζήλεψε τις παλιές «καλές» εποχές της χούντας. Όπως τότε, στο Πολυτεχνείο, που οι κουστουμαρισμένοι ασφαλίτες έκαναν συλλήψεις μαζί με τους ένστολους αστυνομικούς στους δρόμους, και έσπαγαν τους διαδηλωτές στο ξύλο, το ίδιο συνέβη και σήμερα. Μόνο που το πρόβλημα είναι ότι δεν συνελάμβαναν κουκουλοφόρους που πέταγαν μολότωφ, αλλά πολίτες που τους «έκραζαν» για την αμφίεσή τους και τον άκρως προβοκατόρικο τρόπο που λειτουργούσαν.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Ποίοι τελικά υπέθαλψαν τα επεισόδια, αν δεν τα έστησαν κιόλας; Είναι οφθαλμοφανές ότι όπως την 5η Μαΐου, οπότε εκδηλώθηκε σε μεγαλειώδη διαδήλωση το κύμα της οργής για την κυβέρνηση του Μνημονίου, και σημειώθηκε η τραγωδία της «Μαρφίν», το ίδιο επεδίωκαν και σήμερα. Καθίσταται φανερό ότι στόχος ήταν να δημιουργήσουν «κλίμα Μαρφίν», και γιατί όχι, ενδεχομένως να προκληθούν και θύματα. Ο κ.Παπουτσής καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας περιγράψουμε τώρα πως ξεκίνησαν τα επεισόδια. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι αυτά άρχισαν ενώ η ουρά του ΠΑΜΕ ήταν στην Φιλελλήνων και ακόμα δεν είχε φτάσει η κεφαλή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κάτω μέρος του Συντάγματος. Αίφνης βρέθηκαν εκεί ομάδες «αναρχικών» που βομβάρδισαν κυριολεκτικά μια-δυό απομονωμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν στο ύψος του «Μεγάλη Βρετανία». Ηταν οφθαλμοφανές ότι οι ένστολοι αστυνομικοί ήταν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια επίθεση, η οποία μάλιστα συνδυαζόταν με τις άκρως επικίνδυνες (εκρηκτικού –και όχι συνηθισμένου- μίγματος) μολότωφ. Σε βοήθειά τους μάλιστα, δεν έσπευδαν άλλες δυνάμεις, αν και όλο το Σύνταγμα «βούλιαζε» από ΜΑΤ.

Ηταν εξίσου ολοφάνερο ότι κάποιοι ήθελαν να επεκταθούν τα επεισόδια, με στόχους:

1.Να διαλυθεί σε πολλά κομμάτι η μεγάλη πορεία, όπως άλλωστε και έγινε.

2.Να μην περάσουν οι διαδηλωτές από το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Ενδεχομένως, φοβούνταν απόπειρα κατά του κοινοβουλίου.

Ως όλα δείχνουν λοιπόν, εξυφάνθηκε ένα προβοκατόρικο σχέδιο να γενικευθούν τα επεισόδια. Ούτως ή άλλως, οι σκληροπυρηνικές πολυπληθείς ομάδες «αναρχικών» είχαν έλθει προετοιμασμένες γι’αυτά. Μένει να διευκρινιστεί όμως, ο ρόλος που έπαιξαν οι εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά. Διότι, αν ο ρόλος τους ήταν οι συλλήψεις των μπαχαλάκηδων, σίγουρα απέτυχαν. Αρα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, εάν και αυτοί υπέθαλπαν τα επεισόδια, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Να σημειωθεί ότι το μπλόκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης (Αναρχικοί-Εξάρχεια) εμφανίστηκε σήμερα πολύ καλά οργανωμένο και πολυπληθές και δεν προκλήθηκε από εκεί κανένα επεισόδιο.

Ένα επεισόδιο που τα λέει όλα

Είναι συγκλονιστικό, αλλά αφού ο κύριος όγκος όλων των πορειών είχε διαλυθεί και τα επεισόδια είχαν περιοριστεί στα Προπύλαια από μερικές εκατοντάδες «αναρχικούς» -που κι’αυτοί έφευγαν- στην Ακαδημίας, στο σημείο από την οδό Σίνα έως τις οδούς Ομήρου και Αμερικής, είχαν συγκεντρωθεί, μαζί με τα ΜΑΤ περί τα διακόσια «φρικιά». Με τη διαφορά ότι δεν πέταγαν πέτρες και μολότωφ στα ΜΑΤ, αλλά κάθονταν ήσυχα και συζητούσαν μαζί τους. Το πλέον εντυπωσιακό και παράλληλα προκλητικό ήταν όμως, ότι αυτή την εικόνα την έδιδαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδες πολιτών που τους αποδοκίμαζαν για την «αμφίεσή» τους. Ποιο το αποτέλεσμα; Κάποιοι ασφαλίτες, με εντολές του επικεφαλής τους, ο οποίος φορούσε παλιό αμερικάνικο τζάκετ, ήταν ψηλός ψαρομάλης και κρατούσε ασύρματο, επiτίθεντο σε άτοαμα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν 50rhdew, 55ρηδες και 60ρηδες. Ανδρες και γυναίκες.

Στη διασταύρωση της οδού Ομήρου και Ακαδημίας, είχαν ρίξει στο έδαφος έναν καθ’όλα αξιοπρεπή 60ρη, και του είχαν φορέσει χειροπέδες. Ηταν εμφανές επίσης ότι τον είχαν κτυπήσει στο μάτι. Αυτά δεν τα έκαναν τα ΜΑΤ, αλλά οι ασφαλίτες, που ήταν ντυμένοι … χουλιγκάνοι. Ο λόγος της «σύλληψής» του; Τους τράβηκε –άκουσον, άκουσον- φωτογραφία. Τι είχαν άραγε να κρύψουν όλοι αυτοί που δεν έπρεπε να φωτογραφηθούν; Όταν μάλιστα, δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα –απ’ότι είδα- τους επέδειξε και ταυτότητα, παρενέβη και πήγε να φωτογραφήσει το περιστατικό, του επετέθησαν και τον γρονθοκόπησαν (χαμηλά βέβαια, μην φανεί και κανα σημάδι στο πρόσωπο).

Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι επεδίωκε σήμερα όλος αυτός ο μηχανισμός και ποιος υπέθαλψε τα επεισόδια. Βέβαια, η ΕΛΑΣ επισήμως θα πεί ότι οι ενδεδυμένοι χουλιγκάνοι, προορίζονταν για συλλήψεις κουκουλοφόρων. Απορίας άξιον είναι όμως, γιατί συνελάμβαναν απλούς πολίτες που τους «έκραζαν» και δεν πήγαιναν μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω να ανακατευτούν με τους «αναρχικούς» για να τσιμπήσουν κάποιον. Τα παραμύθια άλλού. Είναι πάντως, η πρώτη φορά που η Αστυνομία κατεβάζει τόσο μαζικά μέλη της ντυμένα σε «φρικιά». Τουλάχιστον ας κρατούν τα προσχήματα.
Θ.Γ.
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ....


ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΑΙ ΛΕΞΕΙΣ


http://2.bp.blogspot.com/_bGbOSl1F1dA/TQjdBDoj44I/AAAAAAAAMFs/FRiSAkfMC1o/s1600/X2.jpg

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΜΜΟΝΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ,ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ, ΤΟΥ ΠΛΑΚΑΤ "ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ",ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΛΑΚΑΤ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ"

ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΝΟΥΝ ΩΣ ΑΕΘΝΟΙ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΑΜΑΧΗΤΙ ΕΜΕΙΣ...ΑΛΛΟΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΚΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ,ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ....

ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΤΗ ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΞΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ Η ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ,ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟ ΟΥ ΜΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ?

ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....)

Ανώνυμος είπε...

Παιδια και εξω απο το Ϋπουργειο που ειναι στη Κανιγκος σημερα 16-12-2010 υπαρχει ενας Ασφαλιτης μικρος σε ηλικια με σακκιδιο στη πλατη και κασκολ μαυρο και αθλητικα παπουτσια.
μοιαζει με αντιεξουσιαστη αλλα κανει καραμπαμ οτι ειναι ασφαλιτης....
Πρεπει ναχει γεμισει η Αθηνα με ασφαλιτες...
Επειτα απο τα χθεσινα...
χι χι