Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Η Επανάσταση του 1821, έγινε του Ευαγγελισμού - ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ

Μετά από συζήτηση που είχα με φίλο μου εθνικομηδενιστή - υποστηριχτή της παγκοσμιοποίησης. Επιχειρηματολογήσαμε (στα τόσα άλλα) για την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821.
Γραπτές παραπομπές δεν παρουσίασε, για να αντικρούσει τις δικές μου !!! Προκαλώ όποιον έχει, να τις παρουσιάσει στο blog (κάποιον πιο διαβασμένο) .

Αρκετά με την παραπληροφόρηση, των παπαγάλων της παγκοσμιοποίησης . Κάποτε να έχετε το θάρρος της γνώμης ώστε να αναφέρετε τα πραγματικά αίτια της στάσης σας και χωρίς ιστορικές ανακρίβειες να θέλετε (ιδιωτικά ή από κρατικούς θώκους) να απόδομησετε το Ελληνικό έθνος !!!

Κολοκοτρώνης, Θεόδωρος Κ.,1770-1843.Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836 /Υπαγόρευσε Θεόδωρος Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνης.
Αθήνησιν :Τύποις Χ. Νικολαϊδου Φιλαδελφέως,1846.ΠΠΚ 123034/123160
Σελίδα 52-53


Μου ήρχετο πότε να κλαύσω...από την προθυμίαν που έβλεπα. - Ιερείς έκαναν δέησι. Εις τον ποταμό της Καλαμάτας ανασπασθήκαμε και εκινήσαμε.
Τας 24 τον Μάρτι του 1821, έφθασαμε εις ένα χωριό της Μεσσηνίας, Σκάλα λεγόμενον, που είναι καμιά πενηνταριά οικογένειαις.
Όσοι άνδρες ήτον, τους έστειλα πεζόδρομους, και τους έλεγα : συρτε ς τα Κάστρα, πολιορκήστε, και σας προφθάνω με 3,000 στατηγήματα.

- Την αυγήν εξημέρωσε εις ταις 25 του Ευαγγελισμού έμαθαν εις το Λεοντάρι ότι εβγήκα με τοσαις χιλιαδές Μανιάται,περνουν τα ζώα των ραγιάδων και αναχώρησαν δια την Τριπολιτσά. Κινώντας από την Σκάλα , έρριξα καμμιά χίλιάδα τουφέκια, 3 μπαταριές δια να τα ακούση ο κόσμος να σηκωθή κατα την παραγγελία.
Ακούοντες οι Γαραντζαίοι τα τουφέκια, εσκότωσαν τους Κεχαϊαδες- αυτοί ήθελαν να φύγουν- και έγεινε αρχή του σκοτομού...

Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: