Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Κι άλλη κλωνοποίηση!


Στην κλωνοποίηση ενός γερμανικού ποιμενικού σκύλου, ο οποίος έσωσε ζωές από τα ερείπια του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001,θα προχωρήσει αμερικανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας.

Πρόκειται για τον Τρακρ, το σκύλο ο οποίος επελέγη από την BioArts International στη διάρκεια διαγωνισμού ως "ο αξιότερος για κλωνοποίηση".

Έτσι, το εργαστήριο θα δώσει στον ιδιοκτήτη του Τρακρ, τον διασώστη Τζέιμς Σίμινγκτον, τη δυνατότητα να αποκτήσει δωρεάν ένα πιστό αντίγραφο του αγαπημένου του τετράποδου.

Όπως δήλωσε ο Σίμινγκτον, ο ίδιος και ο Τρακρ υπήρξαν μεταξύ των πρώτων διασωστών που έφτασαν στον τόπο της καταστροφής μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ήταν αυτοί που ανέσυραν από τα ερείπια τον τελευταίο επιζώντα, από βάθος εννέα μέτρων.

Διανύοντας το 15 έτος της ζωής του, ο Τρακρ αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά κινητικά προβλήματα στα πίσω άκρα του, συνέπεια μιας εκφυλιστικής ασθένειας του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα με την BioArts, η ασθένεια αυτή μπορεί να προέρχεται από την έκθεση του σκύλου στα τοξικά αέρια που εκλύθηκαν από το Σημείο Μηδέν.

Ο κλώνος αναμένεται να γεννηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: