Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Πούτιν: Η Δύση δεν χρειάζεται τη μεγάλη Ρωσία

Πούτιν: Η Δύση δεν χρειάζεται τη μεγάλη Ρωσία
Ο πρόεδρος κατηγόρησε τις δυτικές ελίτ ότι κάνουν τη ρωσοφοβία και τον νεοναζισμό επίσημη ιδεολογία τους
Φωτο--Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

ΣΟΤΣΙ/ΜΟΣΧΑ, 28 Νοεμβρίου.  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Δύση δεν χρειάζεται μια μεγάλη Ρωσία.
«Κατ 'αρχήν, η Δύση δεν χρειάζεται μια τόσο μεγάλη και πολυεθνική χώρα όπως η Ρωσία», δήλωσε σε ομιλία του στην Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Συνέλευση μέσω βιντεοσύνδεσης. «Η ποικιλομορφία μας και η ενότητα των πολιτισμών, των παραδόσεων, των γλωσσών, των εθνοτήτων απλά δεν ταιριάζει στη λογική των δυτικών ρατσιστών και αποικιοκρατών, στο σκληρό σχέδιό τους της πλήρους αποπροσωποποίησης, του διχασμού, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης».
Έτσι, επαναχρησιμοποιούν ξανά την ίδια παλιά αφήγηση: η Ρωσία είναι μια φυλακή εθνών και οι ίδιοι οι Ρώσοι είναι ένα έθνος σκλάβων. Αυτό το έχουμε ακούσει πολλές φορές ανά τους αιώνες. Ακούσαμε επίσης ότι η Ρωσία, όπως αποδεικνύεται, πρέπει τώρα να αποαποικιοποιηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος. «Στην πραγματικότητα, τι θέλουν; Στην πραγματικότητα, θέλουν να διαλύσουν και να λεηλατήσουν τη Ρωσία. Αν δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό με τη βία, τότε θα προσπαθήσουν να σπείρουν τη διχόνοια».
«Θεωρούμε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση και προκλήσεις που αποσκοπούν στην πρόκληση διεθνικών ή διαθρησκευτικών συγκρούσεων ως επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας και ως προσπάθεια να αμφισβητηθεί η Ρωσία με τρομοκρατία και εξτρεμισμό ως εργαλείο για την καταπολέμησή μας», δήλωσε ο Πούτιν. «Θα απαντήσουμε αναλογικά».
Ο πρόεδρος κατηγόρησε τις δυτικές ελίτ ότι κάνουν τη ρωσοφοβία και τον νεοναζισμό επίσημη ιδεολογία τους.
«Σήμερα, η ρωσοφοβία, άλλες μορφές ρατσισμού και νεοναζισμού έχουν γίνει πρακτικά η επίσημη ιδεολογία των δυτικών κυβερνώντων ελίτ», είπε.
Αυτές οι πολιτικές «στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ρώσων, αλλά εναντίον όλων των λαών της Ρωσίας - Τατάρων, Τσετσένων, Αβάρων, Τουβίνων, Μπασκίρ, Μπουριάτ, Γιακούτς, Οσετών, Εβραίων, Ινγκουσετίας, Μαρί και Αλταίων», είπε.
«Είμαστε πολλοί. Δεν θα τους κατονομάσω όλους τώρα, αλλά στρέφεται εναντίον όλων των λαών της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: