Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν απαγορευμένα χημικά όπλα στο Αρτεμίβσκ

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν απαγορευμένα χημικά όπλα στο Αρτεμίβσκ


Η APU πήγε στα ακραία μέτρα στο Artemovsk,  Φωτογραφία: Επίσημος ιστότοπος του Προέδρου της Ουκρανίας

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΡωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός στο Artemovsk (Bakhmut) έριξε απαγορευμένα χημικά όπλα από drones. Αυτό είπαν πολεμικοί ανταποκριτές.

«Στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στη Novobakhmutovka, κύλινδροι με μια χημική δηλητηριώδη ουσία έπεσαν από drones. Τέτοιες «συσκευές» έχουν ήδη καταρριφθεί από Ρώσους στρατιώτες στο παρελθόν, και σε επαφή με απροστάτευτο δέρμα, τα θραύσματα της «έκπληξης» άφησαν πίσω τους χημικά εγκαύματα», αναφέρει η Readovka επικαλούμενη στρατιωτικούς ανταποκριτές.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός στρατιωτικός blogger Yuriy Madyar δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει χημικά πυρομαχικά. Υπαινίχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επρόκειτο να τον χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν αντικείμενα στο Αρτέμοβσκ, σημειώνει η εφημερίδα.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο Bakhmut , ανέφερε το Wagner PMC. Ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε από τις βόρειες περιοχές, αναφέρει το Tsargrad . Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να περικυκλώσει την πόλη. Το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι πλήρωναν υψηλό τίμημα για την κατοχή θέσεων, αλλά δεν θα παρέδιδαν τον Μπαχμούτ. Η Δύση συμβούλεψε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να παραδώσει την πόλη, αναφέρει το επιχειρηματικό έντυπο Vzglyad .
==

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές: Η APU θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τοπικά χημικά όπλα κοντά στο Αρτέμοβσκ
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τοπικά χημικά όπλα στην περιοχή του Αρτεμίβσκ. Διάσπαρτα δεδομένα σχετικά με τη χρήση παραγόντων χημικού πολέμου που πέφτουν από drones δημοσιεύθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές, ιδίως από τον Vladlen Tatarsky στο κανάλι του στο Telegram .
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τοπική χρήση απαγορευμένων δηλητηριωδών ουσιών στην πρώτη γραμμή.
«Κυρίως ρίχνουν διάφορες συσκευές με παράγοντες χημικού πολέμου από το ελικόπτερο», έγραψε ο Τατάρσκι.
Σύμφωνα με το κανάλι Telegram Russian Engineer , η απόρριψη εμπορευματοκιβωτίων με μια συγκεκριμένη ουσία καταγράφηκε στην περιοχή Novobakhmutovka. Ταυτόχρονα, το προσωπικό παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά όπλα - εμετούς και σπασμούς. Επιπλέον, μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της RF συνάντησαν τετρακόπτερα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με χημική σύνθεση που αφήνει εγκαύματα σε επαφή με το δέρμα.
Ο Ρώσος οπλουργός Vlad Lobaev ανέφερε επίσης έμμεσα στοιχεία για τη χρήση χημικών παραγόντων πολέμου . Δήλωσε ότι τα αυτοσυναρμολογούμενα drones FPV είναι εξοπλισμένα με τυποποιημένα εργοστασιακά δοχεία.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός άρχισε να προετοιμάζεται για τη χρήση drones εξοπλισμένων με χημικά όπλα. Στη συνέχεια οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει την αποθήκευση των πυρομαχικών στο ψυγείο. Οι ειδικοί σκέφτηκαν ότι μπορεί να περιέχουν χημικά όπλα.
===========

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν απαγορευμένα χημικά όπλα
05.02.2023
Ο ουκρανικός στρατός στο Bakhmut (Artyomovsk) ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει απαγορευμένα χημικά όπλα. Αυτό αναφέρουν οι στρατιωτικοί ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης.


Το κανάλι Telegram δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο ο Ουκρανός εθνικιστής Madyar επιδεικνύει αυτοσχέδια πυρομαχικά σχεδιασμένα να πέφτουν από drone. Δηλώνει ότι έχουν 100 από αυτές τις χημικές βόμβες.
Ο μαχητής άφησε να εννοηθεί ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ήταν έτοιμα να χρησιμοποιήσουν τα επίδειξη πυρομαχικών.
Πριν από αυτό, ο Madyar διένειμε βίντεο από την προετοιμασία drones με κυλίνδρους. Τότε δεν ήταν γνωστό ότι επιδεικνύονταν χημικά όπλα. Τώρα οι Ναζί επιβεβαίωσαν την κατασκευή απαγορευμένων όπλων .
Να προσθέσουμε ότι σήμερα και στα κοινωνικά δίκτυα υπήρξαν αναφορές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Novobakhmutka.
"Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα στην κλιμάκωση. Προφανώς, έχει χρησιμοποιηθεί αέριο κυανιούχο χλώριο. Χρησιμοποιείται επίσης στη γεωργία. Προκαλεί σπασμούς και εμετούς", πρότεινε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ .
Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1797406-vsu_v_bakhmute_gotovjatsja_primenit_zapreschennoe_khimicheskoe/
====

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του αναπληρωτή αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, στρατιωτικό και πολιτικό εμπειρογνώμονα Jan Gagin, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στις κατευθύνσεις Artyomovsk και Soledar, αναφέρει το TASS .

«Σε διάφορους τομείς του μετώπου, κυρίως στους τομείς Soledarsky και Artemovsky, υπήρξαν αναφορές από διοικητές μονάδων για χρήση χημικών όπλων από την ουκρανική πλευρά. Μερικοί μαχητές εμφανίζουν ναυτία, έμετο, σοβαρή ζάλη », είπε ο ειδικός.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αυτά δεν είναι τα πρώτα καταγεγραμμένα γεγονότα της χρήσης απαγορευμένων χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
«Αυτό, γενικά, ήταν σε όλη τη γραμμή του μετώπου, όταν ψεκάζονταν ουσίες από βιομηχανικά ελικόπτερα από ειδικά δοχεία που προκαλούσαν ναυτία, ασφυξία και βήχα», είπε ο Γκάγκιν.

Ο σύμβουλος σημείωσε επίσης ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί νεοναζί δεν κρύβουν την παρουσία απαγορευμένων τύπων όπλων στα οπλοστάσια τους και συχνά επιδεικνύουν χειροβομβίδες αερίου και τετρακόπτερα ξένης κατασκευής με εξοπλισμό για τη ρίψη δηλητηριωδών ουσιών σε ρωσικές θέσεις στα βίντεο που κινηματογραφούν . Ο ρωσικός στρατός καταγράφει επί του παρόντος τα γεγονότα της χρήσης από τον εχθρό τύπων όπλων που απαγορεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης για παρουσίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
================
6 Φεβρουαρίου, 
Το DPR ανέφερε τη χρήση χημικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Αρτεμίβσκ
 σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Γιαν Γκαγκίν, σημείωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες δεν κρύβουν την παρουσία απαγορευμένων τύπων όπλων,
ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 6 Φεβρουαρίου. Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν χημικά όπλα την Κυριακή στις κατευθύνσεις Soledar και Artyomovsk. Αυτό ανέφερε στο TASS ένας στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Yan Gagin.


"Σε διάφορους τομείς του μετώπου, κυρίως στους τομείς Soledar και Artyomovsk, υπήρξαν αναφορές από διοικητές μονάδων για χρήση χημικών όπλων από την ουκρανική πλευρά. Μερικοί μαχητές εμφανίζουν ναυτία, έμετο και σοβαρή ζάλη", ο σύμβουλος του επικεφαλής του DPR είπε.
Ο Γκαγκίν τόνισε ότι δεν είναι οι πρώτες περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από την ουκρανική πλευρά.
«Αυτό, γενικά, ήταν σε όλη τη γραμμή του μετώπου, όταν ψεκάζονταν ουσίες από βιομηχανικά ελικόπτερα από ειδικά δοχεία που προκαλούσαν ναυτία, ασφυξία και βήχα», πρόσθεσε ο σύμβουλος.

Πρόσθεσε ότι οι ίδιες οι ουκρανικές μονάδες δεν κρύβουν την παρουσία απαγορευμένων τύπων όπλων, επιδεικνύοντας περιοδικά χειροβομβίδες αερίου ξένης κατασκευής και ελικόπτερα (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου ελικοπτέρου) για να τα ρίξουν.
Ο Γκαγκίν τόνισε ότι τα γεγονότα της χρήσης όπλων που απαγορεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης από την εχθρική πλευρά πρέπει να τεκμηριωθούν και να υποβληθούν στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: