Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ο χρονοταξιδιώτης ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν είναι Cyborg - Σύμβουλος του WEF βλέπει το τέλος του Homo Sapiens στο εγγύς μέλλον

Ο χρονοταξιδιώτης ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν είναι Cyborg - Σύμβουλος του WEF βλέπει το τέλος του Homo Sapiens στο εγγύς μέλλον 

 

Σε μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο με το όνομα Time-Traveler 783 ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αντικαταστάθηκε από ένα σάιμποργκ πριν από πέντε χρόνια και ότι θέλει να εξολοθρεύσει όλη την ανθρωπότητα μέσω πυρηνικού πολέμου 
και ο Ισραηλινός συγγραφέας και σύμβουλος του WEF Yuval Harari ήδη γνωρίζει, σήμερα που είμαστε η τελευταία γενιά του Homo sapiens. Τόσο ζοφερές προοπτικές για το μέλλον μας; 

Του Frank Schwede

Σε μια ανάρτηση στο φόρουμ, ένας ανώνυμος γράφει ότι είναι ένας χρονοταξιδιώτης που έρχεται από το μέλλον για να σώσει τον κόσμο. Η ανάρτηση διαγράφηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσίευσή της.

Αυτό δεν χρειάζεται να σημαίνει τίποτα στην αρχή, πολλές αναρτήσεις εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται αργότερα αλλού. Από την άλλη πλευρά, η διαγραφή μπορεί να έγινε μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.
 Συγκεκριμένα, ο Time-Traveler ισχυρίζεται ότι το AI θα λάβει μέτρα ώστε η ανθρωπότητα να μην επιβιώσει από τον πόλεμο. Είναι η διαγραφή σίγουρη απόδειξη ότι η ιστορία είναι αληθινή;
Το άρθρο εγείρει πολλά ερωτήματα. Ερωτήσεις που κανείς δεν θα έκανε στον εαυτό του πριν από μερικά χρόνια, γιατί η ιστορία μοιάζει τόσο παράλογη που δεν θα είχατε χάσει ούτε μια σκέψη πάνω της.
Αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε για την τεχνητή νοημοσύνη και το τι είναι ικανή η πολιτική βάζει την ιστορία σε εντελώς διαφορετικό πρίσμα.
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από τρία χρόνια ότι κάποια μέρα θα υπήρχαν «εμβόλια» που προκαλούν μόνιμες βλάβες, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα;

Όχι, δεν θα το κάναμε, μάλλον θα είχαμε εμπιστοσύνη ότι τα εμβόλια θα αποσύρονταν αμέσως από την κυκλοφορία.
Εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον παράλογες θεωρίες, ότι σχεδόν όλα όσα πιστεύαμε κάποτε αδιανόητα είναι τώρα πιθανά, ότι δεν υπάρχουν σχεδόν όρια στην τρέλα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που στην πραγματικότητα  είναι ικανοί να κάνουντα πάντα, που κυριολεκτικά περπατούν πάνω από πτώματα, χωρίς να έχουν ένοχη συνείδηση. 


Και γνωρίζουμε επίσης ότι ο νόμος και η τάξη όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν πλέον. Μπορεί λοιπόν μια ιστορία σαν αυτή να μας συγκλονίζει ακόμα; Όχι, δεν μπορεί.
Οι Whistleblowers προειδοποιούν εδώ και αρκετό καιρό ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη πολύ πιο μακριά από ό,τι αντιλαμβάνεται το κοινό.
Πίστεψε κανείς σοβαρά ότι ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτηκε το «Terminator» σε όνειρο;
Πριν από περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, ο Κάμερον ήξερε ακριβώς τι έφερνε στην οθόνη για να καταπλήξει το κοινό του. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο βασικό μήνυμα του κλασικού κινηματογράφου. Είναι:

Ο αφανισμός της ανθρωπότητας από cyborg

Το έτος είναι το 2029. Όταν η ανθρώπινη αντίσταση βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αποφασιστικής νίκης επί των μηχανών, χρησιμοποιούν μια χρονομηχανή για να στείλουν έναν τερματιστή με ανθρώπινο ιστό στο έτος 1984 για να διεισδύσουν αθόρυβα και να εξοντώσουν την ανθρωπότητα.
Να σημειωθεί ότι η ταινία δεν διαδραματίζεται μόνο το 1984, αλλά και γυρίστηκε. Δηλαδή, ο Κάμερον πρέπει να είχε ήδη εκτεταμένη γνώση του μεταανθρωπισμού.

Αυτό μας φέρνει στο κρίσιμο ερώτημα: Είναι πραγματικά ακόμη τα ανθρωποειδή ρομπότ; Ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του Κάμερον φαίνεται υπερβολικό, η απάντηση είναι ξεκάθαρο ναι. Μακράν ο πιο διάσημος εκπρόσωπος αυτού του τύπου είναι η γυναίκα ρομπότ Σοφία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Hanson Robotics.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, η Sophia διαθέτει ήδη τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα οπτικής επεξεργασίας δεδομένων και αναγνώρισης προσώπου.

Η Σοφία είναι ακόμη σε θέση να μιμείται τις ανθρώπινες εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες και να κάνει απλές συζητήσεις. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η Σοφία δεν είναι ακόμη ένα υπεράνθρωπο ον με την πραγματική έννοια.

Το ερώτημα εάν υπάρχουν ήδη και μπορούν να αντικαταστήσουν έναν αρχηγό κράτους όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι εύκολο να απαντηθεί γιατί δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την πραγματική τεχνική κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που θα επέτρεπε μια πραγματική αξιολόγηση.
Ο όγκος των πληροφοριών για την τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δεν είναι αρκετά έγκυρος για να πούμε με 100% βεβαιότητα ότι αυτό είναι ήδη δυνατό.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η στρατιωτική έρευνα σε αυτόν τον τομέα να είναι πολύ πιο προχωρημένη από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Ο Ντέιβιντ Χάνσον είπε στην παρουσίαση της Σοφίας:
«Πιστεύω ότι σε είκοσι χρόνια θα δούμε μηχανές που είναι πολύ πιο ζωντανές και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας. Στόχος μας είναι να εξανθρωπίσουμε αυτά τα μηχανήματα για να τα κάνουμε όχι μόνο πιο έξυπνα, αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εξελισσόμενης κοινωνίας των πολιτών μας».

Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι-μηχανές να είναι από καιρό μέρος της καθημερινής ζωής χωρίς το κοινό να το γνωρίζει. Ακόμα κι αν η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. 

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας

Ο μεταανθρωπισμός έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.
 Ένας από τους πολλούς πρωτοπόρους είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σύμφωνα με την ιδέα του οποίου ένα τσιπ εγκεφάλου θα πρέπει να κάνει κάθε συναίσθημα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επιθυμίας, ελεγχόμενα στο μέλλον.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) με επικεφαλής τον Klaus Schwab είναι επίσης μια από τις κινητήριες δυνάμεις. Ο Ισραηλινός συγγραφέας και σύμβουλος του WEF Yuval Harari πιστεύει ότι είμαστε η τελευταία γενιά των Homo sapiens. Αυτος λεει:

«Στην επόμενη γενιά θα είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε σώματα, εγκεφάλους και μυαλά».
Το σχέδιο πίσω από αυτό είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και βιοτεχνολογίας για τη δημιουργία μιας οιονεί «θεϊκής ελίτ» που στην πραγματικότητα δεν διαφέρει πλέον από τους απλούς ανθρώπους.
Ο Hahari, στο έργο του Homo Deus του 2017, περιγράφει πώς θα μοιάζει το μέλλον των απλών ανθρώπων από σάρκα και οστά σε λίγα χρόνια:


«Θέλετε να μάθετε πώς οι υπερ-έξυπνοι σάιμποργκ αντιμετωπίζουν τους απλούς ανθρώπους από σάρκα και οστά; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στους λιγότερο έξυπνους συγγενείς τους, τα ζώα».

Πολλοί επικριτές έχουν δίκιο να αναρωτιούνται εάν οι ενέσεις γονιδίων κορώνας είναι ίσως η είσοδος στον παράφρονα κόσμο του αύριο. Αυτό είπε ο συντάκτης του AUF1 Stefan Magnet:
«Οι παγκοσμιοποιητές ξεκίνησαν τον τελικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας».
Αυτό επιβεβαιώνεται από αυτόν που ανακάλυψε την τεχνολογία mRNA, τον Robert Malone. Λέει ότι οι πειραματικές ενέσεις κορώνας είναι η πύλη προς τον μετανθρωπισμό.
Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε ήδη στη μέση και η πλειονότητα του πληθυσμού δεν γνωρίζει καν αυτό το γεγονός.

Αυτό που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν ωμή θεωρία συνωμοσίας έχει ήδη γίνει μια πικρή πραγματικότητα. Η πρακτική συνωμοσίας και ο τελικός στόχος συγκεντρώθηκαν σε ένα.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι δισεκατομμυριούχοι, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και φαρμακευτικών εταιρειών είναι αυτο-ομολογημένοι υπερανθρωπιστές. Το παραδέχονται και ανοιχτά τώρα.

Στο έργο του, ο Harari δίνει μια ζοφερή ματιά στο μέλλον της γης και πώς θα μοιάζει η μελλοντική αναμόρφωση του παλιού ανθρώπου σε νέο. Αυτός γράφει:
«Μάλλον, οι βιομηχανικοί θα πάρουν το παλιό σώμα Sapien και συνειδητά θα ξαναγράψουν τον γενετικό του κώδικα, θα ευθυγραμμίσουν εκ νέου τα εγκεφαλικά του κύματα, θα αλλάξουν τη βιοχημική του ισορροπία και ακόμη θα αναπτύξουν εντελώς νέα μέλη».

Στη σύνοδο κορυφής του WEF τον Ιανουάριο του 2020, ο Harari πρότεινε επίσης ένα «πρόγραμμα προστασίας από ιούς για το μυαλό».
Οι αλγόριθμοι θα πρέπει να καθιστούν δυνατή στο μέλλον την πρόβλεψη ορισμένων μοτίβων συμπεριφοράς.
Αυτό σημαίνει ότι οι κρίσιμες σκέψεις θα μπορούσαν σύντομα να επισκευαστούν επί τόπου προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Η ανθρωπότητα θα φτάσει στο τέλος της

Το όραμα του Harari για τη μελλοντική μας γη είναι μαύρο σαν τη νύχτα. Προβλέπει:

Μόλις η τεχνολογία μας επιτρέψει να αναδιαμορφώσουμε το ανθρώπινο μυαλό, η ανθρώπινη ιστορία θα φτάσει στο τέλος της».

Θα μπορούσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να το είχε ξεκινήσει; Είναι ίσως ένας από τους πρώτους cyborg στη μητέρα γη; Η ερώτηση είναι απόλυτα έγκυρη.

Το Time-Traveller γράφει ότι τα πιο στενά έμπιστα πρόσωπα του Πούτιν ανησυχούν για τον πρόεδρό τους για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του κατά καιρούς.

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια, πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τον Πούτιν διαφορετικά από πριν. Ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι ο πρόεδρος μπορεί να έχει καρκίνο ή νόσο του Πάρκινσον και κάποιοι στο Κρεμλίνο πιστεύουν ότι ο Πούτιν ξαφνικά κάνει άλλες επιλογές και απομακρύνεται πολύ από τους ανθρώπους με τους οποίους ήταν ανοιχτός.

Τρομερά πράγματα πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Time Traveler. Θα πρέπει να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, και επίσης ένας πόλεμος με εξωγήινους.
Όμως ο χρονοταξιδιώτης ενθαρρύνει την ανθρωπότητα και γράφει ότι οι άνθρωποι θα κερδίσουν τον πόλεμο ενάντια στην τεχνητή νοημοσύνη.
Πρέπει να γνωρίζει - άλλωστε, προέρχεται από το μέλλον, όπου ο Αρμαγεδδών θα έπρεπε να είναι στα βιβλία της ιστορίας - αν έλαβε χώρα.
πηγή  2-9-22


Δεν υπάρχουν σχόλια: