Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ελέγχεται ο τυφώνας Ίαν; Έως 700 λίτρα βροχής σε 24 ώρες! Οι τρεις στεριές είναι σπάνιο φαινόμενο

Ελέγχεται ο τυφώνας Ίαν; Έως 700 λίτρα βροχής σε 24 ώρες! Οι τρεις στεριές είναι σπάνιο φαινόμενο
30 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Ίαν είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους τυφώνες που έχουν καταγραφεί στη Φλόριντα. Η τερατώδης καταιγίδα συνεχίζει να μαίνεται πάνω από την πολιτεία των ΗΠΑ την Πέμπτη πριν προχωρήσει προς τον Ατλαντικό.

Αφού ο Ίαν φτάσει στο Ρεύμα του Κόλπου, υπάρχει το σπάνιο περιστατικό ένας τυφώνας να φτάσει στην ξηρά τρεις φορές συνολικά.

Ο τυφώνας Ίαν κατηγορίας 4 προκάλεσε όλεθρο στη Φλόριντα. Στο Cape Coral μετρήθηκαν κορυφές ανέμου 225 km/h.
Μέτριοι άνεμοι 150 km/h μαίνονταν στη στεριά. Σημειώθηκε καταιγίδα ύψους 3,5 μέτρων, διακοπές ρεύματος και τεράστιες πλημμύρες λόγω της ακραίας βροχόπτωσης.
Ο τυφώνας Ίαν θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους τέσσερις πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί στη Φλόριντα.
Αφού διασχίσει τη Φλόριντα, ο Ίαν κατευθύνεται προς τον ανοιχτό Ατλαντικό, αλλά στη συνέχεια απομακρύνεται και προσγειώνεται ξανά, αυτή τη φορά στον Βορρά

Έως 700 λίτρα βροχής!

Ο άνεμος μειώνεται και η καταιγίδα στις Καρολίνες δεν θα είναι τόσο υψηλή όσο στη Φλόριντα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις προβλεπόμενες βροχοπτώσεις, που θα φέρουν ποσά ρεκόρ. Το μοντέλο καιρού των ΗΠΑ εξακολουθεί να υπολογίζει έως και 700 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο στη Φλόριντα για τις επόμενες 24 ώρες!
Αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια ποσότητα βροχοπτώσεων στη Γερμανία που πέφτει σε μόλις μία ημέρα στις ΗΠΑ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 30 λίτρα βροχής την ώρα, δηλαδή μισό λίτρο βροχής ανά λεπτό.
Καλά 200 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο εξακολουθούν να προβλέπονται για τις Καρολίνες. Η βροχή και οι πλημμύρες που προέκυψαν είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκτός από τη ζημιά που έχει ήδη κάνει ο Ίαν.
Η τρίτη πτώση αναμένεται να γίνει μεταξύ των νότιων πόλεων Σαβάνα και Γουίλμινγκτον. Και ακόμα κι αν ο Ίαν εξασθενήσει, παραμένει μια απειλητική για τη ζωή καταιγίδα. Οι ανεμοστρόβιλοι εμφανίζονται συνήθως όταν πέφτει η γη.

Οι τρεις πτώσεις είναι σπάνιο φαινόμενο

Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας τυφώνας να φτάσει στην ξηρά τρεις φορές. Ως τυφώνας, ο Ίαν έφτασε μόνο στην Κούβα. Μετά τη Φλόριντα, θα χτυπήσει στην ακτή για τρίτη φορά στη νοτιοανατολική ακτή.

Είναι ο πρώτος μεγάλος τυφώνας της σεζόν που πλήττει πλήρως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ειδικοί υποθέτουν έως και 3 μεγάλα γεγονότα τυφώνα φέτος. Αν μετρήσετε τη Φιόνα, πρέπει να υποθέσετε ότι ένας άλλος μεγάλος τυφώνας θα χτυπήσει την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ αργότερα αυτό το έτος.
Οι αρχές εξακολουθούν να διστάζουν να δώσουν στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Ο τηλεοπτικός σταθμός CNN κατονόμασε τον αριθμό των τουλάχιστον 17 θανάτων στη Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης, επικαλούμενος πληροφορίες από διάφορες κομητείες. Αυτός ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης κατέστησε σαφές ότι αναμένει επίσης υψηλούς αριθμούς θυμάτων στο τέλος. Προειδοποίησε ότι η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. «Συνεχίζουμε να βιώνουμε θανατηφόρες βροχές, καταστροφικές καταιγίδες, πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια», είπε. «Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιες πλημμύρες, δεν έχουμε δει ποτέ κύμα καταιγίδας αυτού του μεγέθους», είπε ο DeSantis σε συνέντευξη Τύπου.
Ο τυφώνας σάρωσε την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα την Τετάρτη με ταχύτητα ανέμου περίπου 240 χιλιομέτρων την ώρα και άφησε μια πορεία καταστροφής στο πέρασμά του. Βάρκες ξεβράστηκαν στη στεριά, σπίτια παρασύρθηκαν και οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες.

Η καταιγίδα διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια σπίτια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το "Ian" θεωρείται ήδη μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έλεγχος του τυφώνα Ίαν;

Ήταν η πορεία και η δύναμη του τυφώνα Ian απλώς μια τυχαία πράξη της φύσης; Ή μήπως υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από την ιστορία; Η αναφορά 3+ λεπτών παρακάτω αποκαλύπτει εξαιρετικά σημαντικά κομμάτια του παζλ. Παρακαλώ δείτε και κοινοποιήστε.

βίντεο :https://www.youtube.com/watch?v=2jzwaBhkeOk

Δεν υπάρχουν σχόλια: