Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Τρέιλερ της ταινίας "Cuties" που κυκλοφόρησε το Netflix, προκάλεσε δημόσια κατακραυγή. Η ταινία επικρίνεται για σεξουαλικοποίηση παιδιών και ενθάρρυνση της παιδοφιλίας

 Η αμφιλεγόμενη γαλλική ταινία "Mignonnes" - γνωστή ως "Cuties" στα αγγλικά , επικρίνεται για σεξουαλικοποίηση παιδιών και ενθάρρυνση της παιδοφιλίας.

στις 9-9-20 ξεκίνησε να προωθείται με τη διαφήμιση   του streaming giant Netflix και πυροδότησε έντονες αντιδράσεις (hashtag #CancelNetflix)

 Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός, Senator, Ted Cruz (που ο Ντόναλντ Τραμπ τον όρισε ως έναν από τους πιθανούς υποψηφίους του Ανώτατου Δικαστηρίου)  αλλά και μέλη του  Κογκρέσου από όλο το πολιτικό φάσμα, ζητούν  να διερευνηθεί αν η Netflix, τα στελέχη ή οι κινηματογραφιστές της, παραβίασαν τους νόμους για παιδική πορνογραφία. Μάλιστα, έχει επιδοθεί επιστολή και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για  νομική δίωξη, κατά της Netflix.

Η DeAnna Lorraine, πρώην Ρεπουμπλικανή υποψήφια για το Κογκρέσο από την Καλιφόρνια, έγραψε στο Twitter ότι «Η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη στην Αμερική».

«Ως μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού, υποστηρίζω ΔΥΝΑΜΙΚΆ το #CancelNetflix», πρόσθεσε η Beatrice Cardenas, μια άλλη Ρεπουμπλικανή από την Καλιφόρνια.

Η μεγάλου μήκους ταινία "Cuties" - σε σκηνοθεσία της 35χρονης  Maimouna Doucoure, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι από γονείς καταγωγής Σενεγάλης-  απεικονίζει νεαρά κορίτσια, μόλις 11 χρόνων, σε μια ομάδα χορού, ντυμένα με "risque outfits" να εκτελούν "sexually suggestive" χορογραφία.

Αναφέρεται ότι η σκηνές χορού προσομοιάζουν με σεξουαλικές πράξεις, παρουσιάζουν ημίγυμνα παιδιά και σε κάποιο σημείο εκθέτουν γυμνό το στήθος μιας ανήλικης.

Πολλές σκηνές της ταινίας αναφέρονται ως επιβλαβείς γιατί προσομοιώνουν  σεξουαλική συμπεριφορά, δημιουργούν πρώιμη υπερσεξουαλικοποίηση παιδιών -πριν από την εφηβεία- και εύλογα θα χρησιμοποιηθούν στην παιδική πορνογραφία από παιδεραστές, βιαστές και διεστραμμένους.

 Η ευρύτερη αντίθεση σε ορισμένες από τις εικόνες, έχει προέλθει από το πολιτικό φάσμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν το Netflix ότι υποστηρίζει την κακοποίηση παιδιών φιλοξενώντας την ταινία. 
Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Maimouna Doucoure, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της, μετά την παρουσίαση του τρέιλερ.  Μια διαδικτυακή αναφορά καλεί τους ανθρώπους να ακυρώσουν τη συνδρομή τους στο Netflix «Παρακαλώ κάντε την επιλογή να αποδείξετε στο Netflix ότι τα παιδιά μας είναι πιο πολύτιμα από την ψυχαγωγία μας και τα χρήματά μας ξοδεύονται καλύτερα αλλού!» γράφει η αναφορά που έχει υπογραφεί από περισσότερα από 620.000 άτομα.

Tweets με το hashtag #CancelNetflix έχουν γίνει το κορυφαίο δημοφιλές θέμα τις τελευταίες ημέρες. 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας 11χρονης μουσουλμάνας από τη Σενεγάλη, που ονομάζεται Amy. Η μικρή χρειάζεται να εξισορροπήσει τους αυστηρούς κανόνες της οικογένειας της (από τη Σενεγάλη) και την επιδεικτική εμφάνιση με προκλητικούς χορούς, που θα οδηγήσει την ομάδα χορού-που δημιούργησε με φίλες από τη γειτονιά της-  να κερδίσει ένα τοπικό βραβείο, σε διαγωνισμό χορού. Καθώς η Amy αρχίζει να συνειδητοποιεί τη σεξουαλικότητα της, παρακινεί τις φίλες της να χορέψουν προκλητικά, με ενθουσιασμό για να κερδίσουν το βραβείο.Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, η σκηνοθέτης Maimouna Doucoure, συμβουλεύτηκε παιδικό ψυχολόγο. Επίσης πέρασε σχεδόν 18 μήνες κάνοντας ερευνητικές μελέτες σχετικά με το πως τα παιδιά πριν από την εφηβεία, εκτίθενται σε περιεχόμενο εικόνας για 18+ ενήλικες και σεξουαλικοποιημένες εικόνες στα κοινωνικά μέσα, προκειμένου να παρουσιάσουν την ακριβή πραγματικότητα στην ταινία. Περίπου 700 κορίτσια συμμετείχαν σε ακρόαση για να επιλεχθεί το κατάλληλο κορίτσι που θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ωστόσο η σκηνοθέτιδα  κατηγορήθηκε ότι, απεικόνισε ανήλικα παιδιά με ακατάλληλο τρόπο, ως σεξουαλικά αντικείμενα.

Το τρέιλερ και η διαφημιστική αφίσα του Netflix προκάλεσαν εκτεταμένη κριτική από το κοινό και έντονη αντίδραση. Η αφίσα προκάλεσε αρνητική αντίληψη για την Maimouna Doucoure και μετά την κατακραυγή ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix ζήτησε αμέσως συγνώμη από την Doucouré και προφανώς αφαίρεσε την αφίσα από την πλατφόρμα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, σε μια συνέντευξη που φιλοξένησε ο γαλλικός οργανισμός UniFrance, η Maimouna Doucoure  ανέφερε ότι,  η ταινία έγινε αμφιλεγόμενη κυρίως λόγω του τρέιλερ  της πλατφόρμας ροής Netflix. Επέμεινε ότι συμμερίζεται το πνεύμα των επικριτών της και καταπολεμά με τον ίδιο με αυτούς τρόπο, τη σεξουαλικοποίηση παιδιών,

 το σχετικό βίντεο του τρέιλερ

https://www.youtube.com/watch?v=M0O7lLe4SmA&feature=emb_logo

πηγή  12-9-20

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8724891/Members-Congress-demand-Netflix-investigated-DOJ-distributing-child-porn-Cuties-film.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR3nYebKT6Jwi7nn-juk4FdAYiCJ1iy9Z-hqvs_CtS2w1qCeqv-fb_2lB2Q

Δεν υπάρχουν σχόλια: