Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Η Κίνα προωθεί τη χολή αρκούδας, σαν θεραπεία για τον κοροναϊό. Η φρικτή κακοποίηση της αρκούδας, στις κινέζικες φάρμες εξαγωγής της χολής της

Η Κίνα προωθεί τη χολή αρκούδας, σαν θεραπεία για τον κοροναϊό.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας  (China’s National Health Commission)  δημοσίευσε έναν κατάλογο των συνιστώμενων θεραπειών, στις οποίες περιλαμβάνονται ενέσεις που περιέχουν χονδρόκοκκη σκόνη (πούδρα) από χολή αρκούδας, για τη θεραπεία σοβαρών και κρίσιμων περιπτώσεων COVID-19.
Πρόκειται για μια από τις συνιστώμενες θεραπείες για κοροναϊό - παραδοσιακές και δυτικές - σε έναν κατάλογο που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαρτίου από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, το κυβερνητικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την εθνική πολιτική υγείας.
οι υποστηρικτές της άγριας ζωής υπογραμμίζουν ότι αυτή η σύσταση είναι μια αντιφατική προσέγγιση της άγριας ζωής: κλείνοντας το live trade αγρίων ζώων για τρόφιμα αφενός και προάγοντας το εμπόριο των ζωικών μερών (animal parts )  από την άλλη.
η χολή ( που εκκρίνεται από το συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη), από διάφορα είδη αρκούδων, συμπεριλαμβανομένων ασιατικών μαύρων αρκούδων και καφέ αρκούδων, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική από  τον όγδοο αιώνα.
Περιέχει υψηλά επίπεδα ursodeoxycholic acid, επίσης γνωστό ως ursodiol, το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στη διάλυση των χολόλιθων και τη θεραπεία της ηπατικής νόσου.
Το ursodeoxycholic acid είναι διαθέσιμο ως συνθετικό ναρκωτικό παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το COVID-19, αν και ορισμένα φάρμακα, όπως ανακουφιστικά πόνου και σιρόπι για το βήχα, μπορούν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ασθένεια.
Οι παραδοσιακοί Κινέζοι ιατροί χρησιμοποιούν συνήθως Tan Re Qing για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ο Clifford Steer , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στη Μινεάπολη, έχει μελετήσει τα ιατρικά οφέλη του ursodeoxycholic acid. Δεν γνωρίζει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η χολή είναι αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κοροναϊό.
Όμως, το ursodeoxycholic acid διακρίνεται από τα άλλα χολικά οξέα στην ικανότητά του να κρατά
ζωντανά τα κύτταρα και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του COVID-19 λόγω των αντιφλεγμονωδών του ιδιοτήτων και της ικανότητας να ηρεμήσει την ανοσολογική αντίδραση.

Ο νόμος του1989, για την προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας της Κίνας θεωρεί τα άγρια ​​ζώα ως πόρους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των ανθρώπων.
Το 2016 τροποποιήθηκε για να νομιμοποιήσει περαιτέρω την εμπορική χρήση της άγριας ζωής, δηλώνοντας ρητά ότι τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όπως έγραψε τότε ο Peter Li, Humane Society International’s China policy specialist.
Παρόλο που η χρήση της χολής αρκούδας από τα αιχμάλωτα ζώα είναι νόμιμη στην Κίνα, απαγορεύεται η χολή από τις άγριες αρκούδες, όπως και η εισαγωγή χολής αρκούδας από άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τον Aron White, εκπρόσωπο (wildlife campaigner) του οργανισμού περιβαλλοντικής έρευνας [Environmental Investigation Agency (EIA)] - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στο Λονδίνο της Αγγλίας και εκθέτει εγκλήματα άγριας πανίδας - η οργάνωση του έμαθε πρώτα για τις συστάσεις της κινεζικής κυβέρνησης για τη θεραπεία του COVID-19 μέσω κοινωνικών μηνυμάτων από παράνομους εμπόρους .

"Ήμασταν μάρτυρες του πώς η κυβερνητική αυτή σύσταση, λειτουργεί συνεργατικά με τους διακινητές, ώστε να διαφημίζουν τα παράνομα προϊόντα τους ως θεραπεία", λέει ο White. Παράνομη χολή από άγριες αρκούδες παράγεται στην Κίνα  και εισάγεται επίσης από άγριες και αιχμάλωτες αρκούδες στο Λάος, το Βιετνάμ και τη Βόρεια Κορέα. Το παράνομο εμπόριο εξακολουθεί να υφίσταται παρόλο που οι ασιατικές μαύρες αρκούδες προστατεύονται από το διεθνές εμπορικό εμπόριο στο πλαίσιο της σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) και ρυθμίζει το διασυνοριακό εμπόριο άγριας πανίδας και χλωρίδας και τα προϊόντα (μέρη) άγριων ζώων.

Οι "Wildlife advocates" υποστηρίζουν ότι η συνήθης χρήση στην Κίνα, των ενέσεων Tan Re Qing, που περιέχουν σκόνη από κέρατο κατσίκας και εκχυλίσματα από διάφορα φυτά, εκτός από τη χοληστερόλη, θα αυξήσουν το εμπόριο παράνομων προϊόντων άγριων ζώων και θα δικαιολογήσουν την κακοποίηση των ζώων. "Υπάρχει μια συνεπής προτίμηση μεταξύ των καταναλωτών για το άγριο προϊόν, το οποίο συχνά θεωρείται πιο ισχυρό ή" η πραγματική συμφωνία ", λέει ο White. "Έτσι, η κατοχή αυτής της νόμιμης αγοράς από την αιχμαλωσία δεν μειώνει την πίεση στους άγριους πληθυσμούς - στην πραγματικότητα διατηρεί μόνο τη ζήτηση που οδηγεί στη λαθροθηρία".

Στα "bear bile" αγροκτήματα στην Κίνα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, τα ζώα μπορεί να διατηρούνται για δεκαετίες σε μικρά κλουβιά. Η χολή εκχυλίζεται συνήθως με την εισαγωγή καθετήρα, σύριγγας ή σωλήνα στη χοληδόχο κύστη. Όλες οι μέθοδοι για την εκχύλιση της χολής είναι επεμβατικές και "προκαλούν σοβαρή ταλαιπωρία, πόνο και λοίμωξη", σύμφωνα με την Animals Asia, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει στόχο να κλείσουν οι φάρμες, εξαγωγής χολής από αρκούδες.
 Η παραμέληση και η ασθένεια είναι κοινές σε αυτές τις εκμεταλλεύσεις και οι καταναλωτές κινδυνεύουν να καταπιούν χολή από άρρωστα αρσενικά, τα οποία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με αίμα, κόπρανα, πύον, ούρα και βακτήρια, σύμφωνα με το Animals Asia.

Ένα άλλο παραδοσιακό φάρμακο στην εγκεκριμένη λίστα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας,  που θα μπορούσε να είναι σε ζήτηση για χρήση έναντι του COVID-19 είναι ένα χάπι που ονομάζεται Angong Niuhuang Wan. Το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πυρετού και των διαφόρων ασθενειών, παραδοσιακά περιέχει κέρατο ρινόκερου, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά από το παγκόσμιο εμπόριο. Σύμφωνα με τον κινεζικό νόμο, τα χάπια πρέπει να περιέχουν κέρατα βούβαλου, λέει ο White, αλλά ορισμένοι έμποροι συνεχίζουν να διαθέτουν χάπια που περιέχουν κέρας ρινόκερου.
Η προώθηση των εγχύσεων των Tan Re Qing ενέσεων και άλλων θεραπειών που βασίζονται στην άγρια ​​φύση σε μια εποχή που το Πεκίνο φαίνεται να σκοπεύει να τερματίσει το εμπόριο της χώρας με ζωντανά άγρια ​​ζώα "μιλάει πραγματικά για τα  μικτά μηνύματα που προέρχονται από την Κίνα αυτή τη στιγμή", λέει ο White.

Αλλά στην Κίνα, η χρήση της παραδοσιακής ιατρικής, η πλειοψηφία της οποίας βασίζεται σε φυτά, εκτείνεται χιλιάδες χρόνια και ήταν η πρωταρχική μορφή της υγειονομικής περίθαλψης μέχρι τις αρχές του 1900, όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της δυναστείας Qing ανατράπηκε από έναν δυτικά εκπαιδευμένο γιατρό . Οι παραδοσιακές θεραπείες συχνά εγκρίνονται από την κυβέρνηση σαν κολόνες της κινεζικής κουλτούρας και το 2018 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιελάμβανε παραδοσιακές ιατρικές διαγνώσεις στην ιατρική περίληψή του. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού , οι αξιωματούχοι έχουν τονίσει τη χρήση τους και το 85% των ασθενών με COVID-19 λαμβάνουν κάποια μορφή φυτικής θεραπείας, σύμφωνα με το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η εθνική
επιτροπή υγείας της Κίνας δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία
Όλες οι  εκμεταλλεύσεις άγριας ζωής θέτουν κινδύνους για την υγεία, ανεξάρτητα από το αν τα ζώα εκτρέφονται για κρέας ή παραδοσιακή ιατρική, λέει ο White. Για παράδειγμα, και στις δύο περιπτώσεις, εκατοντάδες άγρια ​​ζώα συχνά ζουν μαζί και οι άνθρωποι συχνά αλληλεπιδρούν με τα σφάγια.

«Εάν η άγρια ​​ζωή καταναλώνεται ως κρέας ή ως φάρμακο, οι κίνδυνοι παραμένουν στο πώς θανατώνονται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, μεταποιούνται και καταναλώνονται τα ζώα», λέει ο White. Αν η Κίνα κλείνει εκμεταλλεύσεις που παράγουν κρέατα από άγρια ​​ζώα, όπως τα παγώνια, οι χοίροι και οι αγριόχοιροι, επειδή θέτουν κίνδυνο ασθενειών, λέει ο White, «γιατί επίσης δεν κοιτάζουν και τα αγροκτήματα - με αρκούδες και τίγρεις;  Υπάρχουν πολλά από τα ίδια ζητήματα. " Εκτός αυτού, προσθέτει, "η συντριπτική πλειοψηφία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής δεν περιέχει μέρη άγριων ζώων. Δεν χρειάζεται να αποτελεί απειλή για την άγρια ​​φύση ».

Όταν πρόκειται για το COVID-19, αυτό που χρειαζόμαστε είναι σαφές, λέει ο Clifford Steer του
Πανεπιστημίου της Μινεσότα. «Στο τέλος της ημέρας», λέει, «ο κόσμος πρέπει απλώς να αναπτύξει ένα εμβόλιο ενάντια σε αυτό για να προστατεύσει τους ανθρώπους».
πηγή 26-3-20
https://www.nationalgeographic.com/animals/2020/03/chinese-government-promotes-bear-bile-as-coronavirus-covid19-treatment/

 COVID-19 Diagnosis and Treatment Plan (7th Trial Version), published on 4 March 2020 by the National Health Commission and circulated via State media,” 

The Asiatic black bear, one of the species most commonly farmed for bile, is listed as Vulnerable to extinction on the IUCN Red List.
===============================
China advises doctors to use medicine made from wild animal parts to treat coronavirus patients even though the disease is blamed on exotic meat
The traditional Chinese medicine is made with bear bile, goat horns and herbs
It is among seven drugs advocated by officials for critical COVID-19 sufferers


Bear bile has been used in traditional Chinese medicine for thousands of years. It refers to the digestive fluid in the gallbladder of Asiatic Black Bears.

The Asiatic Black Bear, also known as the Moon Bear, is classified as vulnerable by the International Union for Conservation of Nature (IUCN), mostly because of deforestation and bile harvesting.

 A significant proportion of bile bears die because of the stress of unskilled surgery or infection.

Animal rights activists have condemned the Chinese government for encouraging the use of wild animals to fight the contagion.
πηγή 26-3-20

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8155815/China-advises-doctors-use-medicine-wild-animal-parts-treat-coronavirus-patients.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR0gO9oAx3wOCMCYzVEVF9s-2kQd_LdrJh5mV15FhzngwE228_8Xpw1mW2c

Δεν υπάρχουν σχόλια: