Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Ο ανεξήγητος θάνατος του Sheikh Khalid Al Qasimi, η αίσθηση ότι δεν ήξερε αν ανήκει πραγματικά στη Δύση ή στη Μέση Ανατολή, θεωρούσε τον εαυτό του ξένο, οπουδήποτε και αν βρίσκονταν. Ο αδελφός του πέθανε επίσης από υπερβολική δόση ηρωίνης, γιατί δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη Βρετανία


Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο 39χρονος σχεδιαστής μόδας Sheikh Khalid Al Qasimi (owner of fashion label Qasimi Homme), γιος του ισχυρού εμίρη Sultan bin Muhammad Al Qasimi, βρέθηκε νεκρός στο ρετιρέ του, στο Λονδίνο ( Knightsbridge), στις 1-7-19.
οι αξιωματικοί "coroners officers" του Westminster δήλωσαν ότι διεξήχθησαν τοξικολογικές εξετάσεις για τη διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.
Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά από δυο μήνες.
Το άψυχο σώμα του επαναπατρίσθηκε και δεκάδες χιλιάδες πενθούντες παρακολούθησαν την κηδεία του
στο εμιράτο της Sharjah, όπου κυβερνά ο πατέρας του νεκρού, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.
Ο πατέρας  Sheikh Dr Sultan bin Muhammad Al Qasimi προσευχήθηκε με τα μάτια κλειστά, πάνω από το σώμα του γιου του, στο  King Faisal Mosque, πριν από την τελετή ταφής, στο κοντινό νεκροταφείο του Al Jubail.
Σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, οι νεκροί πρέπει να θαφτούν το συντομότερο δυνατόν, συνήθως μέσα σε 24 ώρες από το θάνατο.
Υπάρχει υπόνοια ότι ο θάνατος επήλθε ως αποτέλεσμα της λήψης ναρκωτικών (Class A drugs) σε πάρτι, όπου οι καλεσμένοι έκαναν σεξ, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Οι φίλοι του Khalid και ο πρώην συνεργάτης του (fashion designer) δήλωσαν ότι εργαζόταν σκληρά και ήταν θαυμάσιος και ταλαντούχος άνθρωπος.
Το 1999 ο μεγαλύτερος αδελφός του πέθανε σε ηλικία 24 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης.
Ο πρίγκιπας γεννήθηκε στο Sharjah, αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία εννέα χρόνων, όπου εκπαιδεύτηκε στην αριστοκρατική σχολή Tonbridge στο Kent.
Σπούδασε γαλλικά και ισπανικά στο Imperial College του Λονδίνου προτού φοιτήσει στην αρχιτεκτονική σχολή και στη σχολή τέχνης Central Saint Martins, όπου σπούδασε μόδα και ξεκίνησε την "menswear fashion label"  Qasimi Homme το 2008.

Ο Khalid επαινέθηκε για την επίμονη αλλά ευαίσθητη διερεύνηση κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν τη Μέση Ανατολή και την ενίοτε τεταμένη σχέση της με τη Δύση, θέμα πολύ κοντά στην καρδιά και την ανατροφή του.

«Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο από όμορφα κατασκευασμένα προϊόντα με έμπνευση από πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές "undertones" για να ενημερώνει και να εμπνέει.

Για τον πατέρα του Sheikh Sultan, η διαδικασία μέσω της οποίας οι βρετανικές αρχές θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν τις συνθήκες του θανάτου του, θα είναι αναμφισβήτητα φανερά οικεία.
Πριν από είκοσι χρόνια, το 1999, ο άλλος του γιος πέθανε επίσης ξαφνικά στη χώρα, σε ηλικία 24 χρόνων από υπερβολική δόση ηρωίνης, στο αρχοντικό της οικογένειας σε ένα αγρόκτημα στο Sussex. 
ήταν ένας νεαρός άνδρας που είχε χάσει τη ζωή του, χωρίς να έχει πραγματικό ρόλο να εκπληρώσει, ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε στην Αγγλία.

Η ζωή του Sheikh Khalid  ήταν πολύ διαφορετική. Και όμως στις συνεντεύξεις του, επίσης, υπαινίχθηκε την αίσθηση ότι δεν ήξερε πραγματικά πού ανήκε.
«Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ότι είμαι ξένος οπουδήποτε και αν βρίσκομαι», είπε κάποτε σε συνέντευξή του σε ένα περιοδικό μόδας. 

«Είμαι πάρα πολύ Δυτικός για να ταιριάξω
με τη ζωή στη Μέση Ανατολή και επίσης νιώθω πολύ τις ρίζες μου στη Μέση Ανατολή, για να χωρέσω στη Δύση». 


Ο πατέρας του Sheikh Sultan  ​​ανέλαβε το θρόνο του Sharjah (το τρίτο μεγαλύτερο από τα επτά κράτη που απαρτίζουν τα ΗΑΕ), σε ηλικία 32 ετών το 1972, είχε ήδη επωφεληθεί από την αγγλική εκπαίδευση.
Για  να απολαμβάνουν τα παιδιά του, επίσης τα πλεονεκτήματα μιας αγγλικής ανατροφής, το 1989 αγόρασε ένα αγρόκτημα, το Wych Cross Place, κοντά στο East Grinstead.
Το σπίτι, που χτίστηκε το 1902 στην άκρη του δάσους Ashdown  ανήκε παλαιότερα στον μεγιστάνα ιδιοκτησίας Λόρδο Samuel και ήταν ένα παλάτι κατάλληλο για έναν σουλτάνο.
Ο Sheikh Sultan, ένας κορυφαίος κηπουρός και βοτανολόγος, εκτιμάται ότι έχει ξοδέψει £ 10 εκατομμύρια προσθέτοντας ένα σύστημα λιμνών στους επίσημους κήπους εμπνευσμένους από τον διάσημο βικτοριανό σχεδιαστή Gertrude Jekyll.
Ενώ για τις υποθέσεις του κράτους, ο Sheikh Sultan περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στα ΗΑΕ, η οικογένειά του επισκέπτονταν  τακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είχε μια κόρη και ένα γιο, τον Sheikh Mohammed, με την πρώτη του σύζυγο και τρεις κόρες και ένα γιο, τον Sheikh Khalid, με τη δεύτερη του.
Και τα δύο αγόρια εκπαιδεύτηκαν στα βρετανικά σχολεία (British boarding schools), ο Sheikh Khalid σπούδασε στο Tonbridge στο Kent. Και τα δύο αγόρια δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν - ειδικά ο Sheikh Mohammed.
πηγές
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7230369/Emir-Sharjahs-two-sons-Sheikh-Khalid-bin-Sultan-Al-Qasimi-Sheikh-Mohammed-dead.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7207233/Drug-orgy-death-Emirs-son-Fashion-chain-owner-died-party-London-penthouse.html?ico=pushly-notifcation-smallΔεν υπάρχουν σχόλια: